Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kire szavazhatnek jobboldaliké...

Kire szavazhatnek jobboldaliként, ha csalódtam a Fideszben?

Figyelt kérdés

Eddig folyamatosan azt hangoztatták, hogy jobboldaliak és utálják a baloldalt. Én nem utálok senkit, viszont alapvetően a jobboldallal értek egyet, illetve a szabad piacgazdaságot támogatom. Most viszont durván beavatkoztak a piacba ezzel, hogy államilag szabályozzák az üzemanyag árát. Ez még eg, valoldali lépésnek is meredek lenne, inkább kommunistának nevezném.

Kire szavazhatnék jobboldaliként, aki a piacgazdaságot részesíti előnyben?

2021. nov. 11. 23:59
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
16%
Fizess többet továbbra is kúton (jattként hagyd ott), akkor lenyugszol, és szavazz továbbra is a Fideszre.
2021. nov. 12. 00:01
 2/26 A kérdező kommentje:
#1: Fizethetek, de attól még a gazdasági hatása meglesz ennek az intézkedésnek. Elfogadok baloldali intézkedéseket is ha arról van szó, de kommunistákat nem szeretnék semmi esetre sem. Úgy érzem, hogy engem már senki nem képvisel.
2021. nov. 12. 00:04
 3/26 anonim ***** válasza:
49%
Jobbik, Márki-Zay :)
2021. nov. 12. 00:04
 4/26 A kérdező kommentje:
#3: Egyikről sem tudok túl sokat, viszont Jakab felszólalásaiból hallottam párat, eléggé baloldali gazdaságpolitikát folytatna az alapján. MZP-ről mit lehet tudni ilyen téren?
2021. nov. 12. 00:07
 5/26 anonim ***** válasza:
56%

Mivel a laissez-faire-féle beavatkozás-ellenes, vegytisztán kapitalista modell a 19. század közepére a fejlett világból eltűnt, nem nagyon van kire szavaznod. Talán ha elköltözöl egy afrikai vagy délkelet-ázsiai országba, ahol alapvető szabályozások sincsenek, sikerrel jársz.

Hozzáteszem, ennél Nyugat-Európában csak keményebben és határozottabban lépnek be a gazdasági folyamatokba. A jobboldal narratívája szerint Nyugat-Európában vegytiszta kommunizmus van. Németországban például lakások százezreit veszik köztulajdonba ingatlankonszernektől, mert pofátlanul felemelték a lakbéreket. Ugyanez történik Olaszországban és Spanyolországban az autópályákkal, a magáncégek, akiknek korábban kiszervezték az autópályák üzemeltetését, pofátlanul felemelték az autópályadíjakat, így most szépen veszik tőlük vissza az autópályákat köztulajdonba. Hozzáteszem, ez nem kommunizmus (csak szocializmus, egy szociális demokráciában), a kommunizmus egy osztály nélküli társadalmat jelent, a fidesz meg pont az ellenkezőjét tákolja, és igyekszik a saját arisztokrata-rétegét, az oligarcháit hizlalni.

A fejlett világban a magyarországinál csak erőteljesebb állami beavatkozással szembesülnél, főleg, ahol a skandináv modellt alkalmazzák, árplafonokkal, piacokon működő állami vállalatokkal stb.

Magyarországon is legfeljebb a Momentum neoliberálisabb mint a fidesz, de ők benne vannak az ellenzéki olvasztótégelyben, így ha rájuk szavazol, szavazol egyben a például erősen skandináv modell-párti Párbeszédre is (de még egy DK-ban is van annyi, hogy kárpótlás nélkül venné vissza a privatizált közvagyont a fideszes oligarcháktól).

Szóval, még Magyarországon sem nagyon van a fidesznél neoliberálisabb párt. Talán a Momentum süllyedt a szintjük alá, de ők meg benne vannak az ellenzéki koalícióban. A fejlett világban meg kb sehol.

2021. nov. 12. 00:10
 6/26 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem tökmindegy melyikre szavazol egyforma idióta szerencsétlen külföldről irányított bünöző mindegyik. Bármelyik jó csak ne a fidesz legyen. A nevüket sem akarom tudni, ismeretlenül leszavazok valamelyikre, mert elegem van a fideszből.
2021. nov. 12. 02:33
 7/26 anonim ***** válasza:
13%
A piacpártiság mindog azt szokta jelenteni, hogy 18 és 30 közötti férfi olvasott egy kis Ayn Randet és rájött, hogy nincs is jobb dolog, mint milliárdosok cipőtalpait mélytorkozni.
2021. nov. 12. 02:35
 8/26 anonim ***** válasza:
54%
Arra szavazol akire jól esik.
2021. nov. 12. 04:49
 9/26 anonim ***** válasza:
4%
A dk most a legjobboldalibb.
2021. nov. 12. 04:49
 10/26 Salx Narval ***** válasza:
100%
Hát, nagyon úgy néz ki, hogy sok lehetőségünk nincs, vagy a FIDESZ, vagy az ellenzéki összefogás. Azzal nem sokra mész ha nem szavazol senkire, v valamelyik kis pártocskát támogatod mint ahogy valószínűleg én is tenni fogom. Nekem annyival könnyebb, hogy már mindegyik oldalt kiismertem, így nem várok csodára. Gyakorlatilag nekem mindegy ki nyer az én dolgomat, gondomat, bajomat és megélhetésemet drasztikusan nem befolyásolja egyik sem, max át kell kicsit szerveznem a dolgaimat ha váltás lesz. Ha látható lesz, hogy a fiatalok zöme merre hajlik akkor esetleg én is megsegítem őket a szavazatommal, legyen úgy ahogy ők szeretnék, nekem már nincsenek különösebb céljaim, vágyaim, elfogadom azt ami jön, v van.
2021. nov. 12. 04:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!