Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem lenne jobb tényleg kilépni...

Nem lenne jobb tényleg kilépni az EU-ból?

Figyelt kérdés
Újabban mindenhol csak azt hallani, hogy Magyarországnak az EU-ban a helye. Valójában milyen előnyünk származik ebből? Ha mindenki elmehet külföldre dolgozni, akkor ki fogja építeni ezt az országot? Én csak a negatív hatásokat tapasztalom. Apukám dohányboltjaiba például már alig tudunk alkalmazottat találni, akik voltak már rég leléptek Ausztriába. Ha lenne is melós az szemtelenül sok bért szeretne. A panziónkban ugyan ez a helyzet. Már anyukámnak meg nekem kell takarítanunk néha és ez egyre csak rosszabb. Valójában mit nyerünk mi az EU-val?

2021. nov. 11. 13:35
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
100%

39, nem terveztem, mert normális szakmát végeztem, amiért nyilván többet is el lehet kérni.

A számolásom arra vonatkozott, hogy ha szakképesítés nem kérő munkáról van szó, akkor nem szörnyű annyira. (A "élj meg ennyiböl" dologra meg, hogy nyilván mindenki elött ott a lehetőség, hogy normális szakképzést szerezzen, és nem éhbért.

A teljes anyagi, meg leltár felelősség meg pont egy olyan dolog, hogy akkor sem írnám alá, ha 2.000.000-t adnának, mert ellentétes a munka törvénykönyvével, meg amugy is.

Szóval egyetértünk abban, hogy én sem mennék el dohánybolti eladónak ennyiért, de főleg hogy mert van más lehetőségem is. Akkor is lenne, ha a kérdező kívánságának megfelelően lezárnák a határokat, és senki kifelé.

2021. nov. 11. 15:18
 42/62 anonim ***** válasza:
100%
A meki és a burger king többet fizet és kisebb a felelőség. És nem kell szakképesítés.
2021. nov. 11. 15:33
 43/62 anonim ***** válasza:
100%
Átlátszó trollkérdés. Nincs neked se panziód, se dohányboltod, maximum egy lyukas, kínaipiacos tornacipőd.
2021. nov. 11. 16:06
 44/62 anonim ***** válasza:
61%
:)
2021. nov. 11. 16:09
 45/62 anonim ***** válasza:
5%

A 21. század legnagyobb ökörsége volt igennel szavazni az EU tagságra.

Meséljetek, 2004 óta egy átlag magyar állampolgár mennyit profitált az EU-ból, azon felül , hogy dolgozhat külföldön, meg a határokon nem kell papír?

A mindennapi életünkben gyakorlatilag semmi nem változott, pedig mást ígértek.

2021. nov. 11. 17:10
 46/62 anonim ***** válasza:
90%

"Meséljetek, 2004 óta egy átlag magyar állampolgár mennyit profitált az EU-ból, azon felül , hogy dolgozhat külföldön, meg a határokon nem kell papír?"

Mi épült volna itt az elmúlt 15 évben EU támogatás nélkül?

2021. nov. 11. 17:27
 47/62 anonim ***** válasza:
12%

Nem a 45-ös vagyok, de kb. minden megépülhetett volna az EU nélkül is. Az EU csatlakozás előtt gyorsabban fejlődött az ország, mint utána, ez tény. Forrás:

[link]

A görbe alatti területet kell nézni.

2021. nov. 11. 17:38
 48/62 anonim ***** válasza:
91%

2004 és 2020 között összesen 65 549 millió Euro, azaz mai áron 23 945 807 269 457,70 Ft (huszonháromezer kilencszáznegyvenöt milliárdnál kicsit több) összeget adott az EU Magyarországnak.

Forrás:

[link]

Oké, most tegyük a szívünkre a kezünket és mondjuk ki őszintén: ha 16 év alatt kb. 24 EZER milliárd Ft-tal kevesebb jut a kasszába, akkor is pontosan így fejlődött volna az ország. HAJRÁ!

2021. nov. 11. 19:25
 49/62 anonim ***** válasza:
21%

48, de hát te is tudod, hogy "de az EU tönkretette az ipart, hogy Magyarország függjön a külföldi termékekétől!"

Szóval annak a 23 945 807 269 457,70ft-nak a sokszorosát megtermelte volna az ország!

"hihető"

2021. nov. 11. 19:52
 50/62 anonim ***** válasza:
100%

Ez az EU tönkretette a magyar ipart ami amúgy világszínvonalú volt, egyszerű városi legenda.

A magyar ipar versenyképtelen volt, a gyárak leharcolt szarok elavult technológiai színvonalon, és nem volt pénz arra, hogy felhozzák őket versenyképes szintre.

Ezért volt és van jelenleg is szükség külföldi befektetőkre, akik hajlandók kipofozni a létező gyárakat, vagy újakat építeni fejlett technológiával.

2021. nov. 11. 20:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!