Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem kellene a magyar nyelvet...

Nem kellene a magyar nyelvet átalakítani két neművé tenni?

Figyelt kérdés
Mert szerintem a magyar nyelv túlságosan is megengedő és gendersemleges, hiányzi belőle a hímnem és nőnem, igaz az egyes szláv nyelvekben ismert semleges nemeket száműzném, és leginkább a litván nyelvhez hasonlóan férfi-női nemekre osztanám egyes grammatikai elemeket. Talán ez jobban megfelelne Demeter Szilárd elvárasainak is.

#Nyelvészetinem, #Hímnem, #Nőnem, #Semlegesnem.
2021. nov. 10. 14:13
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
De én csak tradicionális kétnemű férfi és nőnemet szeretnék a magyar nyelvbe... úgy mint a litván nyelvben van, hogy elvégre ők mélyen konzervatívok és mi is így válhatnánk konzervatívvá..
2021. nov. 10. 16:36
 12/14 anonim ***** válasza:
Ne kutyulj, kérdező! Sokkal modernebb a nyelvünk a többi nyelvhez képest, - ezért is tartozik a magyar a világ legnehezebben megtanulható nyelvei közé! Ellenben nem kellene lesüllyednünk - mondjuk - az angol "nyelv" szintjére, - amit egy csimpánz is elmutogat, ha megfelelő kelléktárat dobálsz szét körülötte. A süket némáknak meg rendelkezésre áll a saját jelrendszerük, - nem kell keverni a szezont a fazonnal! Ha te két nemben gondolkodva akarsz makogni, tedd, de az egyénre szabott dilidet nem kellene másokra erőltetni!
2021. nov. 12. 14:54
 13/14 anonim ***** válasza:
Én úgy hallottam valahol, hogy a hajdani időkben a magyar megkülönböztette a hím és a nőnemet, sőt ismerte a kettesszámot is, ami szintén ritka dolog a nyelveknél.
2021. nov. 24. 10:58
 14/14 anonim ***** válasza:
nem!
2022. nov. 6. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!