Miért van az, hogy ennyire drága minden, de mégis a fideszre szavaznak az emberek?
Csak a saját tapasztalataimból indulok ki.
Kb 1 éve 10-12%-al emelték a béreket, de a minden 40%-50%-al drágabb lett. Pár példa saját tapasztalatból: - a tavaly még ugyanaz a toast kenyér 110 forint volt, most 190
- A virslis papucs amit a pékségben vettem mindig 200 forint volt, most 340
- Egy szelet pizza a ugyanebben a pékségben 290 forint volt, most 440
- 400 forintba kerültek a prémium üditők, most 550 körül mozognak
- A benzin 350 körül volt, most majdnem 600 forint lassan
- A kakaó amit vettrm 220 forint volt, most 370
- Az olcsó zsömle aminek 20 forint volt darabja, most 35 forint.
- A kedvenc pizzázómból ha rendeltem a kedvenc pizzámat 1550, 1600 forintot fizettem, most 2100 forintot fizetek.
- Egyik kedvenc éttermemből ha xxl csirkemmellet rendeltem 1720 forintot fizettem, most 2550 forintot fizetek.
- A kínai éterremben a menü amit szoktam enni, 1250 forint volt, most 1890. És emberek ez 1 év leforgása alatt.
És még sorohatnám, tehát átlagosan 40, de inkább 50%-al nőttek az árak, ami azt jelenti, hogy hiába emeltek 10%-ot a béreken kb ott vagyunk, mintha nem emeltek volna bért, de minden 40%-al drágább lett.
Szóval kérdezem én, ha ez történik itt magyarországon, és direkt írom kicsivel, mert már utálom a hazámat, akkor mégis miért istenitik az emberek a kormányt? Miért nem sztrájkolunk? Miért szavaz a többség a fideszre? Miért nem állunk a sarkunkra? Hogy nem tört még ki polgárháboru magyarországon? Hogyan lehet valaki elégedett az keresetével így? Hogyan képes valaki arra, hogy ezt eltűrje, azt mondja, hogy jó ez így, és szavazni a kormányra?
Miért vagyunk mi magyarok ennyire hülyék?
Miért nem teszünk semmit?????
Értelmes elfogadható magyarázatot tud valaki adni? Mert én nem vagyok képes felfogni.
"ha rendeltem a kedvenc pizzámat 1550, 1600 forintot fizettem, most 2100 forintot fizetek"
Jó, de mennyibe kerül? :)
1-es valaszra ma egy ilyen privat erkezet :)))
"Ki a fasz vagy, te moslék szemét cinikus tróger? Dögölj meg még a idén!"
... hasonlo jokat kivanok kedves ismeretlen :DDDDD
"Az fel sem merül benned, ugye, te bárgyú seggfej, hogy nem a kérdés kiírója küldte azt a privát üzenetet..."
Ja, te voltál, te bárgyú seggfej? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!