Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy ennyire...

Miért van az, hogy ennyire drága minden, de mégis a fideszre szavaznak az emberek?

Figyelt kérdés

Csak a saját tapasztalataimból indulok ki.

Kb 1 éve 10-12%-al emelték a béreket, de a minden 40%-50%-al drágabb lett. Pár példa saját tapasztalatból: - a tavaly még ugyanaz a toast kenyér 110 forint volt, most 190

- A virslis papucs amit a pékségben vettem mindig 200 forint volt, most 340

- Egy szelet pizza a ugyanebben a pékségben 290 forint volt, most 440

- 400 forintba kerültek a prémium üditők, most 550 körül mozognak

- A benzin 350 körül volt, most majdnem 600 forint lassan

- A kakaó amit vettrm 220 forint volt, most 370

- Az olcsó zsömle aminek 20 forint volt darabja, most 35 forint.

- A kedvenc pizzázómból ha rendeltem a kedvenc pizzámat 1550, 1600 forintot fizettem, most 2100 forintot fizetek.

- Egyik kedvenc éttermemből ha xxl csirkemmellet rendeltem 1720 forintot fizettem, most 2550 forintot fizetek.

- A kínai éterremben a menü amit szoktam enni, 1250 forint volt, most 1890. És emberek ez 1 év leforgása alatt.

És még sorohatnám, tehát átlagosan 40, de inkább 50%-al nőttek az árak, ami azt jelenti, hogy hiába emeltek 10%-ot a béreken kb ott vagyunk, mintha nem emeltek volna bért, de minden 40%-al drágább lett.

Szóval kérdezem én, ha ez történik itt magyarországon, és direkt írom kicsivel, mert már utálom a hazámat, akkor mégis miért istenitik az emberek a kormányt? Miért nem sztrájkolunk? Miért szavaz a többség a fideszre? Miért nem állunk a sarkunkra? Hogy nem tört még ki polgárháboru magyarországon? Hogyan lehet valaki elégedett az keresetével így? Hogyan képes valaki arra, hogy ezt eltűrje, azt mondja, hogy jó ez így, és szavazni a kormányra?

Miért vagyunk mi magyarok ennyire hülyék?

Miért nem teszünk semmit?????

Értelmes elfogadható magyarázatot tud valaki adni? Mert én nem vagyok képes felfogni.

2021. nov. 10. 11:51
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

19-es anyám aki 53-as születésű volt és iskolaigazgató leánya volt egy faluban, és csípőficamos és gyermekbénuláson átesett nő volt, és tanítónő volt, képesítés nélkül még akkoriban, ezen állapota miatt se ment volna hozzá az első férfihoz, az ilyrn stílusú pasikat mint te, kikosarazta volna és aztán néztél volna mint hülye gyerek a moziban...

Aztán a legjobb férfi, vagyis az apám menthetetlenül beleszeretett éppen akkor mikor Lengyelországban nyaralt...

2021. nov. 10. 13:52
 22/35 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

gondolom nem unod...unatkozó építészmérnök :D

2021. nov. 10. 14:35
 23/35 anonim ***** válasza:
92%
Például mert nem lenne olcsóbb attól, hogy másra szavaznak.
2021. nov. 10. 14:39
 24/35 anonim ***** válasza:
57%
Januárban 40%-al nő a búza ára, tehát visszasírod majd a mostani árakat.egy zsömle 60Ft,toast kenyér 300,virslis papucs 600,pizza 680, üdítő 800,kakaó 700 lesz nemsokára.
2021. nov. 10. 16:45
 25/35 A kérdező kommentje:

Ha valóban annyi lesz, akkor külföldre fogok költözni, vagy megölöm magam.

Esetleg van az az opció még, hogy szerzek egy stukker, kinyirok annyi politikust a parlamentben amennyit csak tudok, és csak aztán végzek magammal. :D

2021. nov. 10. 16:53
 26/35 anonim ***** válasza:
42%
Ok,ez esetben minden évben megemlékezek rólad halottak napján,sőt még imádkozni is fogok a lelkedért a templomban.
2021. nov. 10. 16:59
 27/35 anonim ***** válasza:
39%
már jópár éve meg akarod ölni magad vagy esetleg épp az osztrákoknál mosogatsz...most épp építészmérnök vagy :D
2021. nov. 10. 18:32
 28/35 anonim ***** válasza:
66%

A Fideszesek viccesek, igaz, hogy most mindenhol infláció van, de nálunk rekord magas, bőven az EU-s átlag felett vagyunk.

Azonban a Fidesz reakciója a rekord magas inflációra haláli, ebből is látszik, hogy mindenkit aki rájuk szavaz konkrétan h*ly*n*k néznek, de tényleg az összeset.

A reakciójuk:

"a Gyurcsány-korszakban a magas infláció mellé még megszorításokkal is nehezítették az emberek életét: elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, befagyasztották a béreket, emelték a munkát terhelő adókat és az egekbe emelték a rezsit."

2021. nov. 10. 19:01
 29/35 anonim ***** válasza:

#25, na ez egy szimpatikus gondolat tőled.

Én is a te példákból indulok ki: ha te 500-ért veszel üdítőt, vagy tavaly vettél 400-ért, akkor brád illik a régi zöldséges mondás: drágán venni a hülye is tud.

Most vettem üdítőt a kifli.hu-n 220 körül.

De nem is vagyok hülye.

1989 volt az utolsó év, amikor a kormány felelőssége volt a bér és az ár.

Most 2021 van.

2021. nov. 14. 17:23
 30/35 anonim ***** válasza:

29-es Berlinben pl elszálltak az albérlet árak, mert az egykori SPD-s polgármester kiszervezte ezt magánügynökségeknek, akik nem szégyellték a hasznot tenni rá, hogy profitot termeljenek, amikor volt a parlamenti választás, akkor Berlinben volt egy népszavazás, és ott úgy döntöttek, hogy a szövetségi tartomány vagyis Berlin visszaveszi az ingatlanokat ezen ügynökségektől és befagyasztja jó pár évre a bérleti díjakat.

Gondolom 1929-33 között is ezt mondtad volna, hogy nem az állam felelőssége a nagy gazdasági világ válság és hogy oldják meg maguk, csak hát Kinsey és társai hangsúlyozták, hogy az államnak időközönként megrendelőként bele kell szólnia a gazdaságba. Ugyanúgy 70-es években Ford elnök majdnem hagyta csődbe menni New Yorkot, aztán végül is mentőövet nyújtott a városnak.

2021. nov. 14. 18:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!