Miért van az, hogy ennyire drága minden, de mégis a fideszre szavaznak az emberek?
Csak a saját tapasztalataimból indulok ki.
Kb 1 éve 10-12%-al emelték a béreket, de a minden 40%-50%-al drágabb lett. Pár példa saját tapasztalatból: - a tavaly még ugyanaz a toast kenyér 110 forint volt, most 190
- A virslis papucs amit a pékségben vettem mindig 200 forint volt, most 340
- Egy szelet pizza a ugyanebben a pékségben 290 forint volt, most 440
- 400 forintba kerültek a prémium üditők, most 550 körül mozognak
- A benzin 350 körül volt, most majdnem 600 forint lassan
- A kakaó amit vettrm 220 forint volt, most 370
- Az olcsó zsömle aminek 20 forint volt darabja, most 35 forint.
- A kedvenc pizzázómból ha rendeltem a kedvenc pizzámat 1550, 1600 forintot fizettem, most 2100 forintot fizetek.
- Egyik kedvenc éttermemből ha xxl csirkemmellet rendeltem 1720 forintot fizettem, most 2550 forintot fizetek.
- A kínai éterremben a menü amit szoktam enni, 1250 forint volt, most 1890. És emberek ez 1 év leforgása alatt.
És még sorohatnám, tehát átlagosan 40, de inkább 50%-al nőttek az árak, ami azt jelenti, hogy hiába emeltek 10%-ot a béreken kb ott vagyunk, mintha nem emeltek volna bért, de minden 40%-al drágább lett.
Szóval kérdezem én, ha ez történik itt magyarországon, és direkt írom kicsivel, mert már utálom a hazámat, akkor mégis miért istenitik az emberek a kormányt? Miért nem sztrájkolunk? Miért szavaz a többség a fideszre? Miért nem állunk a sarkunkra? Hogy nem tört még ki polgárháboru magyarországon? Hogyan lehet valaki elégedett az keresetével így? Hogyan képes valaki arra, hogy ezt eltűrje, azt mondja, hogy jó ez így, és szavazni a kormányra?
Miért vagyunk mi magyarok ennyire hülyék?
Miért nem teszünk semmit?????
Értelmes elfogadható magyarázatot tud valaki adni? Mert én nem vagyok képes felfogni.
Hogyan kedves barátom? 320 ezer forintot keresek diplomával.
Ha fel vennék 25 millio forint lakás hitelt, 30 évig kéne törlesztenem 110 ezer forintal, + egy auto lizing, 40 ezer forint, + rezsi, + internet, + telefon számla. Ott vagyunk, hogy 200 ezer forintos kiadásom van. De tankoljak 600 forintért benzint az autóba, és eljek nornálisan a maradék 120 ezerből, és még legyen megtakarításom is. Hogyan kivitelezzem ezt? Ez világ szinten egy átlagos középszerü polgári élet lenne, máshol egy ilyen életvitel, és kiadás mellet normálisan meg tudsz élni, és félre tudsz tenni, dee itt ezt magyarországon nem lehet kivitelezni, mert a számok nem engedik.
Nem lehetséges egy egyedülálló gyermektelen ember számára, csak akkor ha feleséged, gyereked van, mert mindenféle kedvezményeket kapsz. Ez nem normális.
"Mert nem a Fidesz drágított ennyire mindent"
27% áfa !!!
Ha elköltesz 100 000 forintot 27 000 az államnál landol mert adó.
Anno volt királyi meg egyházi tized az 20% volt! A diktátori meg 27% jelenleg.
Pl 100 forint egy kiló liszt, felmegy az ára 10%-ot
Nálunk ez azt jeleni 110+27% = 140 ez hagysz a boltba
Ahol pl 10% az áfa 110+10% = 121 ez hagysz a bolba
áhh nem is a kormány a hibás mert világrekord adóink vannak amit a bugyutáknak adócsökkentésként van beadva.
Hát azért, mert sokan még így is jobban élnek...pl én is, a párom családja, a szüleim, az unokatestvéreim családja...mi mindannyian a FIDESZRE szavazunk.
Ez minimum 15-20 szavazat... ennyi!
#6-os
Így van!!
Meg tudod mi a vicces?
Amikor elkezdi sorolni a fidesz, hogy 20%-al drágább az áram Angliában, Németben, Svájcban, de azt nem említik mellé, hogy az átlag bér 5x-öse a magyar béreknek.
Amiből az következik, hogy 20%-al drágább az ittenihez árhoz képest, de nekik az olyan, mintha nekünk 80%-al olcsóbb lenne az itthoni.
De hát annyira sötét a magyar nép, hogy simán hülyének lehet őket nézni.. De azért a rasszizmusra van ész, magyarország az egyik legrasszistább ország a világon, legalább ebben dobogósak vagyunk.
így ha belegondolok meg is érdemeljük a sorsunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!