Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha beüt az osztrák energiaváls...

Ha beüt az osztrák energiaválság megint nekünk, magyar huszároknak kell felmelegítenünk az osztrák lányokat, mint anno?

Figyelt kérdés
Azért is lehettek ránk berágva a sógorkák. Mária Terézia is erre szorult... ÁLLÍTÓLAG!

2021. nov. 8. 09:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

XD

Majd Paks köré gyűlhetnek melegedni az osztrák hőturisták.

2021. nov. 8. 09:17
 2/6 anonim ***** válasza:
36%
Egyelőre még mi veszünk áramot Ausztriától minden nap és nem fordítva. Én a helyedben nrm értük aggódnék.
2021. nov. 8. 12:51
 3/6 Magyarország jobban teljesít ***** válasza:
De jó lenne ha nekem kéne felmelegítenem őket.
2021. nov. 8. 13:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Kérdező, te ilyen tökös legény lennél?:)
2021. nov. 8. 13:32
 5/6 anonim ***** válasza:
#2 Nem sokáig ;) Szerinted a labancok miért verik magukat a földhöz, amiért mi atomerőművet építünk? Rettegnek, mert egy fő energiaimportőrt fognak elveszíteni XD
2021. nov. 28. 20:52
 6/6 anonim ***** válasza:

#5:

Tisztában vagyok vele, miért verik magukat a földhöz, de te tisztában vagy a mai energetikai helyzettel?

2032ben elkezdik leállítani a paksi első blokkot és egyelőre nem úgy néz ki, hogy 2032-re elkészült Paks II. Most a "hivatalos" "céldátum" 2031, de még bele sem kezdtek az építkezésbe és máris csúsztunk 5 évet.

A 2000MW-os Paks helyett egy 2400MW-os Paks 2-t építünk, ha minden klappol akkor 2037-re 400MW termelési előnyben leszünk a mai helyzethez képest. Viszont ma néha-néha 2500MW-ot importálunk! Ha ehhez hozzávesszük, hogy lassan Visontát is le kell kapcsolni...

Megnéztem, ebben a percben 2485MW az importunk. Ebből tudunk Paks 2-vel 400MW-ot faragni, illethe ha most bejön a lakossági napelemprogram akkor még abból lehet 170 MW - bár naplemente után az is irreleváns.

Egyelőre nem féltem az osztrákokat, el fogják úk tudni adni a plusz áramukat :D

2021. nov. 29. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!