Ha beüt az osztrák energiaválság megint nekünk, magyar huszároknak kell felmelegítenünk az osztrák lányokat, mint anno?
XD
Majd Paks köré gyűlhetnek melegedni az osztrák hőturisták.
#5:
Tisztában vagyok vele, miért verik magukat a földhöz, de te tisztában vagy a mai energetikai helyzettel?
2032ben elkezdik leállítani a paksi első blokkot és egyelőre nem úgy néz ki, hogy 2032-re elkészült Paks II. Most a "hivatalos" "céldátum" 2031, de még bele sem kezdtek az építkezésbe és máris csúsztunk 5 évet.
A 2000MW-os Paks helyett egy 2400MW-os Paks 2-t építünk, ha minden klappol akkor 2037-re 400MW termelési előnyben leszünk a mai helyzethez képest. Viszont ma néha-néha 2500MW-ot importálunk! Ha ehhez hozzávesszük, hogy lassan Visontát is le kell kapcsolni...
Megnéztem, ebben a percben 2485MW az importunk. Ebből tudunk Paks 2-vel 400MW-ot faragni, illethe ha most bejön a lakossági napelemprogram akkor még abból lehet 170 MW - bár naplemente után az is irreleváns.
Egyelőre nem féltem az osztrákokat, el fogják úk tudni adni a plusz áramukat :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!