Mit szólnátok egy több hetes áramszünethez? Jöhet?
Olyan nem létezik, hogy egy fejlett országban több hétre leáll az áram. Többszörösen redundáns rendszerek vannak, csak és kizárólag egy célzott támadással lehet egy teljes ország áramellátását hosszabb időre leállítani. Ha egy-két áramtermelő egység leáll, akkor a többi egység magasabb szinten működik, ha ez sem elég, akkor államilag szabályozzák, hogy kik kapnak áramot.
Ez alól az egyetlen kivétel, ha egyszerűen nincs energiaforrás, de ez Magyarországon az atomenergia és a megújuló energiaforrások miatt egyáltalán nem életszerű.
És akkor arról még szó sem esett, hogy ugye a teljes európai elektromos hálózat össze van kapcsolva, tehát ha a teljes magyar áramtermelés valamiért megszűnne, akkor sem maradnánk áram nélkül.
Üdv, egy villamosmérnök.
Jön bizony,de hónapokra tervezik a kis kilincsorrú barátaink.
Jön a -30 fokos tél(idén TÉNYLEG az évezred tele jön),nem lesz áram és fűtés.
Nem vagyok fiatal, volt élet a net előtt is, megvagyok nélküle :)
Világításhoz van gyertyám, mosáshoz kezem, főzéshez tűzhelyem, szórakozáshoz vannak könyveim - máshoz nem használok áramot.
A hűtést nem tudom egyedül megoldani, de éltem már hűtő nélkül is évekig, szóval megoldható, csak kicsit oda kell figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!