Most, hogy fogyóban az Adblue, küszöbön egy újabb világválság?
Vállalkozásból kifolyólag tudom, hogy már a nagykerek is kifogytak, az autósboltokban meg dupla áron kapkodták el az utolsó darabokat.
Azt még hagyján hogy a modern dízel személyautókat nem lehet használni, de mekkora gazdasági következményei lesznek, ha ez miatt nem lesz mivel szállítani az árukat mert a kamionok sem tudnak közlekedni, de ami a legijesztőbb, hogy bizony AdBlue hiányában a mezőgazdasági gépek nagy része sem fog tudni üzemelni.
Szóval ezzel most egy újabb komoly világválság van a küszöbön?
Egy kamionnak kell 10.000 km-re 80 liter, s akkor erősen felfelé kerekítettem... Teljesen mindegy, hogy 50 vagy 500 forint literje, elenyésző költség a fuvarozásban, s igen gyenge kifogás arra, hogy megpróbáld kiiktatni az SCR rendszert.
Ui.: Off-road (mezőgazdasági, erdészeti, bánya) gépekben többnyire nincs SCR, csak közúton.
Ui2: Bele lehet pisilni a tartályba, gyengébb hatásfokkal, de ugyanúgy működni fog. Eddig azért gyártották földgázból, mert az volt az olcsó, de értelemszerűen kisipari körülmények között egy szennyvíz telep is ki tudja vonni a nitrogén vegyületeket a szennyvízből.
Jól van stréber 7es
De mi akkor a megoldás ha kifogy az adblue?
2-3 hét ,és teljesen le fog állni az élet. Én már elkezdtem spájzolni kajából, tisztítószerekből.
Az a gond, hogy az Ad Blue gyárak alig, vagy sehogy sem kapnak gázt, ami kell a gyártáshoz, és ha kapnak is pi...csányi adagot, azt is nagyon drágán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!