Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondolsz arról a hírről,...

Mit gondolsz arról a hírről, hogy Karácsony Gergely el akarja adni a Vározháza épületét?

Figyelt kérdés

2021. nov. 7. 14:09
A kérdező szavazást indított:
Nem halottam még róla
Hallottam, de ez fake news, fideszes álhír
Hallottam róla és fel vagyok háborodva
Hallottam róla, de még nem tanulmányoztam át, még nem tudok érdemben véleményt formálni
Hallottam róla és támogathatónak tartom az eladást
27 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
Nem álhír. Tegnap vettem meg. Elkéstetek.
2021. nov. 7. 14:12
 2/7 anonim ***** válasza:
70%
Ha el lehetett adni a tisztikaszinó épületét ahhoz, hogy id. Orbán Győző cégét feltőkésítsék, akkor miért ne lehetne eladni a Városházát ?
2021. nov. 7. 14:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
6: Hallottam de leszarom
2021. nov. 7. 14:23
 4/7 anonim ***** válasza:
61%
2: bocsi, de a Fidesz a saját székházával azt kezd, amit akar, de ez nem KariGeri székháza.
2021. nov. 7. 15:12
 5/7 anonim ***** válasza:

#4 De nem is akarta eladni soha. Ennyi erővel azt is kérdezhetném, hogy mit gondolunk arról, hogy te élő gyerekeket eszel, és hogy a leendő lányaidat prostitúcióra kényszerítenéd, csak mert valaki azt mondta egyszer, hogy fizetne neked azért, hogy a leendő lányaidat jól megkefélje.

Nahát, milyen vagy már!

2021. nov. 8. 06:57
 6/7 anonim ***** válasza:
4: nos, akkor kik és miért kötötték a szerződést, ami az értékesítést célozza meg? Erre várjuk a választ.
2021. nov. 8. 07:01
 7/7 anonim ***** válasza:

A kiszivárgott felvételre reagálva a Fővárosi Önkormányzat nyilvánosságra hozta a Városháza rövid-, közép- és hosszútávú fejlesztési lehetőségeiről készített döntéselőkészítő tanulmányt, amit Barts J. Balázs írt 2020 októberében. Ebben Barts összesen hat különböző tervet vázolt fel, amik alapján fejleszteni lehetne a területet. Ezek a tervek a legkonzervatívabb tervektől a legbátrabbig veszik végig a lehetőségeket.

A hat terv közül csak kettő (a C és a D) számol a Központi Városháza értékesítésének lehetőségével.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt tervei Fotó: Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt

A „C” alternatívában, ami az Új Városházába és új hivatali épületbe költözésről szól, Barts a költségbecslésnél megjegyzi: „Másrészről közelítve a „Központi Városháza” megvételének szándékával megkeresték a Főváros vezetését, és mintegy 100 millió Euro hangzott el lehetséges vételárként.”

A „D” alternatívában, aminek Barts a legbátrabb lépés alcímet adta, azzal számol, hogy „a jelenlegi »Központi Városháza« kiürítésre és értékesítésre kerül, és az önkormányzat vezetése és a főpolgármesteri hivatal egy új épületbe költözik”. A Központi Városháza értékesítésénél itt is 30-35 milliárd forintos bevétellel számoltak. Az összegzésben a fővárosi vagyonkezelő vezetője arról ír, hogy számolni kell azzal a lehetőséggel, hogy az ingatlan eladásából egyszeri bevétel származik, de hozzáteszi, hogy „természetesen ez egy nagyon kockázatos becslés, az erre vonatkozó döntés előtt nagyon alapos mérlegelés szükséges”.

Ugyanakkor a Fővárosi Önkormányzat közleménye szerint a Főpolgármesteri Kabinet még 2020. november 26-án döntött arról, hogy a Városháza ingatlana maradjon a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában.

„A Fővárosi Önkormányzat egyebekben a döntéselőkészítő tanulmányban javasolt fejlesztések előkészítését megkezdte, így a Budapest Galéria elhelyezését, a Merlin Színház üzembe helyezését, a Károly körúti homlokzat felújítását és a Városháza park tervpályázatának kiírását. Ezek a fejlesztések is mutatják, hogy nemhogy döntés nem született a Városháza értékesítéséről, de arra szándék sincsen. A Városháza megújítása és köztulajdonban tartása iránti elkötelezettségen a lakájmédia hazugságai sem fognak változtatni” - írták a közleményben.

2021. nov. 10. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!