"Semmilyet. Nem akarok más helyett dolgozni"
De majd ha a robotizáció, vagy egy válság miatt elveszted a munkádat, akkor segélyért kuncsorogsz az állambácsinál :D
Én azt a paradoxont figyeltem meg, hogy leginkább az ilyen proli gyári melósok meg sofőrök meg egyéb alacsony végzettségűek nyomják ezt a fajta hőbörgést, ők ellenzik leginkább az alapjövedelmet, pedig épp ők azok, akiknek a megélhetését a leginkább fenyegeti pl. a robotizáció :D
De egy gazdasági válság esetén is ők szívják meg jobban :D
Én amúgy még a bullshit munkák című érdekes könyv miatt is elgondolkodta, hogy eddigi életem folyamán, hány olyan munkát végeztem, aminél könnyen lehetett volna Burn-out szindrómám, ugyanis nem találtam se pénzügyileg, se munkahelyi szempontból kielégítőnek.
Dolgoztam diákmelósként call-centerben, azt 2 hónapot bírtam, mert elküldtek, igazából nem nekem való az, hogy valaki rátukmáljak olyat, amit nem szeretne.
Dolgoztam gyárban szintén egyetem mellett, az se ment.
Pénztárosként is dolgoztam, de jegypénztáros nem lennék, viszont boltban lennék. Az alábbi okok miatt, egy strand jegypénztárában sok az értetlen ember, egy bolti kasszában, meg könnyebben lerendezed a nehéz szituációkat.
Dolgoztam Pesten is műanyag gyárban is, moziban is, banki host is voltam, iratrendező is voltam, leltáros is voltam, szexshopba is voltam, óriáskeréknél is voltam host.
Mondjuk gyári munkák esetében mindig azt éreztem, hogy ezt robotok is kiválthatnák, mint oly sok minden más munkaterületet...
Egyébként voltam vidéken 2 egyetemi képzés között (mivel nyelvvizsga hiánya miatt egy rövid ideig még dolgoztam diákmelóban pl szenvedélybetegekkel foglalkozó ilyen szociális munkában, ahogy lejárt a diákom, onnantól kezdve voltam recepciós, meg voltam irodai közfoglalkoztatott, és valóban azt éreztem, hogy eddigi tanulmányaimhoz képest bullshit munkát végzek, amiért siralmas fizetést kaptam).
Az embereket nem szabad értelmetlen és gazdaságilag nem indokolt munkahelyekre bekényszeríteni, hogy aztán örömködjön az ország miniszterelnöke, hogy teljes foglalkoztatottság van. Inkább legyen rövidebb a munkaidő: pl régebben sokkal többet dolgoztak emberek és cserébe nem kaptak nyugdíjat sem.
Ma már viszont a mai technikai fejlettség mellett, lehetne 30-20 órás munkahét is, aminek az lenne az eredménye, hogy több idő jutna a számodra kedves dolgokra, családnevelésre, hobbidra stb, plusz így valóban több munkahely teremtődne, mintha mindenki teljes munkaidőben dolgozna egy olyan fix munkakörben, amit egyébként utál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!