Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik alapjövedelmet támogatnád?

Melyik alapjövedelmet támogatnád?

Figyelt kérdés

2021. okt. 31. 20:23
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
88%

"Alapjövedelem helyett adjanak normális béreket."

Ott a pont!

2021. okt. 31. 20:45
 12/33 anonim ***** válasza:
6%

Akik itt ellenzik az alapjövedelmet, azok elgondolkodnak, hogy manapság a gyárakban csak robotok fognak dolgozni és 3D-s nyomtatóval épülnek fel majd a házak, amihez szintén nem kell annyi szakember?

Akkor meg, hogy adjunk munkát az embereknek, hogy ha gépek fogják az élőmunkaerőt helyettesíteni? Mit dolgozzanak az emberek? Vagy csak tegyenek úgy mintha? alapjövedelem ezért lenne fontos...

2021. okt. 31. 20:51
 13/33 anonim ***** válasza:
84%
#12 az első ipari forradalom (vagyis az 1700-as évek első fele) óra ezt hajtogatni nem unalmas már egy kicsit? Már Ned Ludd is ettől rettegett.
2021. okt. 31. 20:55
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
#12, és azért mert valaki semmire nem jó, adjunk neki pénzt, a többiek meg dolgozzanak?
2021. okt. 31. 20:59
 15/33 anonim ***** válasza:
33%
Pénzbeli. Havi 10 milla.
2021. okt. 31. 21:00
 16/33 anonim ***** válasza:
0%
Én dolgoztam gyárban, egyetem mellett, úgy elképzeltem sokszor, hogy egy gép hatékonyabban megtudná csinálni ezt, mint én, ez nem azt jelenti, hogy én alkalmatlanabb lennék, de ha a gép megkönnyíti az életedet, akkor pl nem emberekkel vájnád ki kőkori módszerekkel mondjuk az új 4-es metró szakaszait, hanem bizony metrófuró pajzssal, nem?
2021. okt. 31. 21:01
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

"Akik itt ellenzik az alapjövedelmet, azok elgondolkodnak, hogy manapság a gyárakban csak robotok fognak dolgozni és 3D-s nyomtatóval épülnek fel majd a házak, amihez szintén nem kell annyi szakember?"

elgondolkodtam

még mindig ellenzem

ha nem megyünk be értéket teremteni a gyárba, akkor nem lesz érték amit elfogyaszthatunk az alapjövedelmünkkel

2021. okt. 31. 21:05
 18/33 anonim ***** válasza:
71%

Egyébként szocializmusban is alapjövedelmet kaptak az olyanok, akik mondjuk csak bújtatott munkanélküliként, a kötelező teljes foglalkoztatottság mellett dolgoztak valamit, közben meg nem volt értelmes munka, nem termeltek semmit, nem végeztek érdemi munkát, mégis megkapták a havi fizetésüket.

Pedig ha az 1968-as Új Gazdasági Mechanizmust nem állítják le, hanem következetesen végig viszik, akkor előbb vagy utóbb megjelentek voltak a munkanélküliek.

2021. okt. 31. 21:05
 19/33 anonim ***** válasza:
29%

a nyugati jóléti modellek, és a neoliberálisok is azt vallatták, hogy egy gazdasági fejlettségi szint fölött nem indokolt, hogy legyenek munkanélküliek

maga a jóléti állam koncepciója az, hogy a munkanélküliek menjenek a közegészégügybe a közoktatásba a szociális ellátásba

ez a narratíva inkább a 90es évek SZDSZ narratívájára hajaz, akik próbálták magyarázni a brutális indokolatlan munkanélküliség kapcsán a bizonyítványt

2021. okt. 31. 21:16
 20/33 A kérdező kommentje:

ma 21:05

De most szerinted a többség értelmes munkát végez?

A boldogságunkhoz, egészségünkhöz, környezetünk megóvásához hogy járul hozzá az a csomó szar amit legyártunk és megveszünk? Tényleg kell nekünk cukros üdítő, kell nekünk reklámszakember aki életérzésként árulja a koporsószöget?

2021. okt. 31. 21:19
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!