Be foga vezetni az ellenzék a diplomás minimálbért? Hogy
legyen értelme dolgozni?
Figyelt kérdés
Lenne egy diplomás minimálbér, mert akik elvégezték az egyetemet ők nagyon sokat tanultak, képezték magukat, kultúrálódtak az ország javáért. És ezt kérpótlandó lenne egy nagyobb összeg, amit minden diplomás megkap de ami kevesebb mint a minőségi diplomás fizetés. Mondjuk 350k nettó. Ezért már érdemes lenne a mekiben dolgzni kevesebbet érő diplomával is.
Kötelezni kellene emellett a munkaadókat, hogy legyen egy létszám kvóta amennyi diplomást kell foglalkoztatniuk. Ez mekiben, tescoba, lidben is meglenne. Hogy ne tegyenek ezért ki minket.
Mi cserébe javítjuk a csapat morálját. Hozzáaadjuk a teamhez a kvalifikált tudásunkat, kellemes diplomás személyiségünk, javítva ezzel a személyek minőségét. Így már eldolgoznék a mekibe is úgy hogy nem húznám a számat. Csapj bele barátom!
Tudtommal munkáért fizetnek, nem végzettségért. A diplomások is ugyanúgy sütik a krumplit, nem?
2021. okt. 26. 19:20
22/30 anonim válasza:
Inkább azt kéne emgoldani, hogy vidéken is el lehessen helyezkedni diplomával és ne kelljen még azelőtt a fővárosba közlözni, hogy megszárad pecsét a bizonyítványon. De még Budapesten is viszonylag rossza helyzet, mert a multikon kívül szinte lehetetlen bárhol is elhelyezkedni. Pár hónapja láttam pont felmérést, hogy a déli/délkeleti megyékben a hajléktalanok (!) közel 10% diplomás és nyelveket beszél. Csak mert vidéken már egy szabadbölcsészre is rámondják, hogy túlképzett, csak mert tud egy idegen nyelven és képes kritikusan gondolkodni. Ja hogy kritikus gobdolkozókra ebben az országban nincs szükség.
Szerintem még a leghaszontalanabb diploma és megér annyit, hogy ne nettó 150 ezerért kelljen vele gürizni, elvégre az illető megírt egy szakdogát, jártas egy adott tudományban stb.
2021. okt. 26. 19:41
23/30 anonim válasza:
Van minimálbér. Diplomátlanoknak is! Jó, mi?
2021. okt. 26. 19:45
24/30 anonim válasza:
Még ha csak 50 jelentkező lenne egy állásra. Én nyelvszakon végeztem, ráadásul a minorom is nyelv volt (angol-olasz), mégsem találok munkát, mert sok helyre 70-100-an is jelentkeznek (látom a statisztikát). Arról nem is beszélve, hogy az állások már azelőtt be vannak töltve sokszor, hogy meghirdetik. Vagy felvesznek egy igazi olaszt/angolt. Olyan programok kellenének, amik segítik a szakmai tapasztalattal nem rendelkező diplomások elhelyezkedését, mert sajnos többségünk lóf.szt sem tud a munkaerőpiacról és a foglalkoztatásról, a csodás oktatásnak hála.
2021. okt. 26. 19:48
25/30 anonim válasza:
Illetve az a szomorú, hogy olyan országban élünk, ahol lenézett a bölcsészet és nincs rá munkaerőkínálat, mert XY inkább berakja a saját ismerősét/barátját fordítónak/filmrendezőnek/tárlatvezetőnek/újságírónak, mintsem hogy felvegyen egy diplomást.
2021. okt. 26. 19:51
26/30 anonim válasza:
de pont ezaz, hogy a diplomasokat meg minimalberert sem veszik fel sok helyen, mert ravagjak, hogy o ehhez tulkepzett, okoskodni fog, tul sokat akar majd tutira (ami sokaknal tenyleg nem is igaz). szerintem sokaknak nem a fizetes lenne a legfontosabb, hanem hogy a szakokhoz kapcsolodo munkat vegezhessenek, peldaul ha valaki kommunikaciot tanult o lehessen ujsagiro vagy szerkeszto es ne arufeltoltessel vagy ugyfelszolgalattal keresse meg a betevore valot (csak mert nincs jo ismertsegi kore; vagy eppen nem akar hosszutavon a fovarosban elni).
egyebkent a kvota nem lenne rossz otlet, de ne a munkahelyen legyen letszamstopp, hanem bizonyos szakokon, pl. pszichologia, osszes bolcseszet, gazdasagi szakok (foleg menedzsment es human eroforras), ezekbol rengeteg van es ennyit tenyleg nem tudnak meg a nagyvarosok sem felszivni.
2021. okt. 26. 20:03
27/30 anonim válasza:
Jajajj, a mekibe soha nem fogsz diplomás minimálbért kapni, mert ahhoz a munkához nem feltétel a diploma. Az pedig hogy egy Tescóba felvegyenek diplomást, az majdnem lehetetlen, ott ugyanis utálják az okos embereket. Az okos ember ugyanis átlát a szitán, nem hagyja magát megszivatni és ezt nem tűrik a Tescóban. Én nem vagyok diplomás, csak érettségim van, de egy kicsit képzettebb vagyok munkajogilag, olyan értelemben, hogy rendszeresen olvasom ezeket a jogszabályokat. Ezért utáltak ki a Tescóból, megaláztak, megszívattak, évekig nem tudtak felmondani nekem mert jól dolgoztam, de végül egy munkajogi csavarral csak sikerült nekik, átszervezésre hivatkozva. Viszont nagyon jó lenne amit te írsz, hogy kötelezhetnék a cégeket, hogy diplomásokat foglalkoztassanak, mert így egy kicsit nehezebb dolguk lenne a cégeknek megszegni a jogszabályokat. De szerintem az a diplomás aki csak egy kicsit is ad magára, nem fog elmenni a Tescóba dolgozni. Legfeljebb vezetőnek, bár ott még 8 általánossal is lehet vezető valaki, sőt rengeteg az olyan vezető akinek nincs diplomája és egy bunkó fajankó egyébként, aki nem tud emberekkel bánni.
2021. okt. 31. 06:19
28/30 anonim válasza:
"Hogy legyen értelme dolgozni?"
Van értelme. És még pénzt is kapsz érte!
2021. okt. 31. 08:05
29/30 anonim válasza:
Az ellenzék pont a diplomásokat fogja megszivatni, hogy betanított munkásokat és a munkanélkülieket pénzelhesse. De enélkül is lerí a kérdésről, hogy nem diplomás ember írta, csak provokálni akar.
2021. okt. 31. 08:14
30/30 anonim válasza:
Miért szerepel az ellenzék a kérdésben? Semmi köze hozzá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!