Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek hogyan, mivel...

Szerintetek hogyan, mivel tudná az ellenzék meggyőzni az ilyen fiatalokat? "családi hagyomány alapján fideszesek"

Figyelt kérdés

Nagyon sok korombeli fiatalnál megfigyeltem, hogy azért szavaznak a Fideszre, mert beléjük van ültetve, hogy az a jó, ez 4 évenként kvázi családi program, megeszik az ebédet, mindenki autóba ül és együtt mennek szavazni a Fideszre az első szavazótól kezdve a 95 éves dédiig.

Ezek az ismerőseim jellemzően egyáltalán nem krumpliért, vagy tűzifáért szavaznak, iskolázottak (most csak az első 4 aki eszembe jut: fogtechnikus, informatikus, jogász-tanonc és védőnő-tanonc), tök stabil anyagi körülmények között élnek.

Azt hittem sokáig, hogy ez egyedi, de sokakkal beszélgettem erről, ők is azt mondták, szintén nagyon sok ilyet ismernek.

Én mikor felhoztam páruknak a témát az előválasztás környékén, hogy hahóó, amúgy van ám alternatíva, csak nevettek, hogy jajj ne hülyéskedjek

Ezeket a fiatalokat miért nem tudja megszólítani az ellenzék?

2021. okt. 23. 23:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
88%

"fogtechnikus, informatikus, jogász-tanonc és védőnő-tanonc), tök stabil anyagi körülmények között élnek."

Ugye a baloldali gazdaságpolitika arról híres, hogy pont az ilyeneket (is) adóztatják meg jobban, hogy a szegényebb rétegnek több jusson. Ez szerintem se igazságos annyira. Aki tanul, küzdd, karriert épít éljen is jobban, megérdemli. Ez egy lehetséges indok lenne.

Ellenzéki vagyok, és nem nézem le azokat a fideszeseket, akik megtudják magyarázni miért szavaznak a narancsokra.

Persze olyan is sűrűn előfordul, hogy a szülők fideszesek, aztán a gyerekek is azok (amit írtál is).

Egyébként MZP se híve a többkulcsos rendszernek, de majd kiderül mi lesz ebből.

2021. okt. 23. 23:52
 12/14 anonim ***** válasza:
83%

nem a szegényeknek, hanem a politikailag aktívaknak udvarol a baloldal

tehát pl a budapesti DK nyuggereknek

2021. okt. 23. 23:57
 13/14 anonim ***** válasza:
73%

- Ha elégedettek a Fidesszel, akkor nem is keresik az ellenzéki pártokat, kormányváltást.

- Lehet, hogy elégedetlenek, de nem tetszik nekik az ellenzék politikája, ezért nem szavaznak rájuk. Vagy lehet, hogy akár tetszene is nekik, de valamiért bizalmatlanok, el sem hiszik azokat a dolgokat, amiket az ellenzéki pártok, politikusok ígérnek a kampányban.

2021. okt. 24. 00:02
 14/14 anonim ***** válasza:
52%

Nezd ez attol fugg? 3 gyereket akarnak? Magas a fizetesuk? Vagyonos csaladbol szarmaznak? Ha igen nehez lesz.

En megmutatnam nekik h egy kezdo tanar 145 ezer nettobol el, h az elmult 12 evben 2.5 szerezodott az orszagos lakasarindex, h bebetonozza a fidesz magat a kormanyvaltas esetere is.

Es megkerdeznem milyen jovot es orszagot szeretnenek hosszu tavon?

Fizetos oktatast? Csak mert ha tanarok nem lesznek akkor az allami oktatas ossze omlik. Ugye ez apolokkal.

Lehet h magas az infosok fizetese (mondjuk egy hatarral odebb 5xos) de a magansulira futja majd? Vagy ha orakat kell varni surgossegin mert nincs eleg orvos?

Akit meg kicsit is erdekelnek a szabadsagjogok meg az h a nepunk 48 ota kuzd a szabadsagaert, annak megmutatnam hogyan epit partallam szeru kepzodmenyt a fidesz. (Bebetonozott koztisztviselok, alapitvanyba szervezett egyetemek, autopalya konzurcium, stb stb.)

Ha irigy tipusuak akkor meg Meszaros Tiborcz Rogan vagyon nyilatkozatat mutatnam meg melle.

Elios ugy Matrai eromu, itt azert talalni boven anyagot, nem is nagyln leplezik h iranyitott kozbeszerzesek vannak.

2021. okt. 24. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!