Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A mostani rekord értékű...

A mostani rekord értékű brutális infláció felkészülés a minimálbér emelésére?

Figyelt kérdés
1 euró már 364 forintot ér.

2021. okt. 23. 21:42
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:

a legjobban akkor jössz ki a tanári pályán, ha a 9. évedben (ami a 8., mert az egyetem 5. éve gyakornoki év) minősítteted magad kutatótanárrá és akkor bruttó 480 ezer ft a béred

31 évesen

a 250 ezer ft nettó kezdő az melyik szakmában realitás a 0. napodon a csupasz seggedre?

az én gyakornoki bérem nettó 205 ezer ft volt gépészmérnökként, csak mondom (nettó 1200ft/óra)

2021. okt. 26. 19:02
 42/44 anonim ***** válasza:

Ne etessétek a trollt! Honnan tudod, kedves kérdező, hogy valóban ennyi a pénze? Vagy csak itt azért írogat, mert élvezi, hogy felhúz téged?

A hozzáállása az egészhez nem azt a képet mutatja, hogy ő egy diplomás ember.

Igen, a tanár keveset keres, és éhenhal, igen, a pék keveset keres, és éhen hal, igen a takarítónő keveset keres, és éhen hal. Erre nem az a megoldás, hogy akkor senki ne menjen oda dolgozni, mert ezeket is meg kell csinálni! Nem lesz tanár az iskolákban, akkor nem lesz oktatás, nem lesz pék, mit eszel? Nem lesz takarító személyzet, megesz a kosz, stb.

Azzal én is egyetértek, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék. Kiakadok, ha valaki azon sír, hogy miért kevés a segély. De az nem megoldás, hogy diplomás emberek éhenhalnak a fizetésükből! Ez ellen társadalmi szinten kéne fellépni, és nem azt mondani, hogy ő választotta, ha ilyen h.ülye volt, hogy nem tudta, hogy keveset keresnek a tanárok, akkor magára vessen!

Gondolom nincsenek gyerekei az ilyennek. Nekem vannak, és eléggé zavar, hogy pl. a gyerekem iskolájában 3 évig nem volt matektanár, és a technika szakos tartotta a matekórát. Most meg végre találtak valakit, aki meg sem tartja az órákat, de legalább nagyon örülünk, hogy van tanár. Szólni sem lehet neki, jaj, nehogy megsértődjön, és felmondom véletlenül, mert akkor mi lesz. Emellett meg matekból van felvételi a középiskolákba. Ez szerintem így nagyon nincs rendben. Mondom ezt úgy, hogy alapvetően nem panaszkodom a saját jövedelmemre, de körülnézek ebben az országban, és el vagyok keseredve.

2021. okt. 26. 19:59
 43/44 anonim ***** válasza:
Persze, hogy egy troll. Nem tudom mikor volt pályakezdő, de a nettó átlagbér gépészmérnököknél (országos átlag 2021-ben) 350.000 ft, szóval nekik van mit a csupasz seggükre kenni ezek szerint. De nyilván a tűzoltók és a rendőrök bérezésére se reagált, hogy hogy kívánná megoldani. Ráadásul azt sem tudja, hogy a tanári képzésnek a hatodik éve szakmai gyakorlat (előtte is van, de az csak egy félév.) Vagy, hogy a kutatótanári fokozathoz 14 év gyakorlat kell, (vagy 8 év PhD-vel). Plusz a tanári bérek mai napig a 2014-es minimálbérhez vannak kötve (vetítési alap), így még a minimálbér növelés sem fog hatni a fizetésükre. De ez őt nem érdekli, egyszerűen azért mert leszarja az embertársait. Nem kell túlmisztifikálni.
2021. okt. 26. 21:39
 44/44 anonim ***** válasza:

Egy kis összefoglaló. Egy elvakult fideszes gondolatai.:D

Én még nem érzem a boromon a "rekord értékű brutális inflációt".

Bár észrevettem, hogy drágábbak a dolgok, de kértem fizetésemelést a főnöktől, így ez nem érint annyira.

Magyarországon évekig volt 20% körüli infláció. Ez az 5% amúgy is semmi...

Évek óta nem nézem, hogy mennyi megy kajára, mert tudom, hogy van elég pénzem, és ki fogok jönni belőle.

12 év alatt összeszedtem egy saját lakást és bőven van megtakarításom is.

A szocik alatt a küszöböt rágtam. 12 év alatt el lehetett vola bárkinek végezni a mérnöki iskolát és 10 év tapasztalattal a szakma legjobban fizetettjei közé lehetne tartozni. A károgók mit csináltak az elmult 12 évben?

Aki pedig nem tud ingatlant venni, az ne vegyen ingatlant. Ezer más befektetés létezik.

Persze ilyenkor a buta proli inkább elkölti minden pénzét hülyeségekre.

Nem tud államkötvényt meg ETF-et vásárolni?

Ahhoz még sok pénz sem kell. 10 ezer forintért már lehet vásárolni.

Aki tisztességesen elvégezte a 8 általánost annak is van ennyi pénzügyi tudása.

Hova tűnik az emberek fizetéséből a nettó 380 ezer forint?

nem kéne eldrogozni és akkor lenne :)

Értem én, hogy nehéz frissen elhülyített ballib-tálibként szembesülni a saját élethibáiddal, és sokkal egyszerűbb helyette vörös fejjel üvölteni.

Vagy ha nem keres valaki ennyit, miért ment egy olyan szakra, amivel köztudottan nem lehet pénzt keresni?

Ja, hogy csak a gyerekkor meghosszabbítása volt az egyetem.

Aki pedig tanár, annak pedig annyit, hogy senki sem követelheti, hogy eltartsa az állam.

Aki tanárnak megy, az tudja, hogy mit vállal be.

2021. nov. 6. 21:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!