A mostani rekord értékű brutális infláció felkészülés a minimálbér emelésére?
Államilag támogatott voltam, miről beszélsz?
Mellette dolgoztam diákmunkán, hogy fizessem a kolit meg az étkezést.
az államnak nincs pénze, abból gazdálkodik amit befizetnek az adófizetők
képzeld el te túlművelt emberfő : az államkötvény címlete 10 ezer ft
hogy lehet egy egyetemről kikerült ember ilyen szélsőségesen ostoba?
Nem igazán értem mire akarsz kilyukadni.
Ha veszek államkötvényeket 10-20 ezer forintért, akkor milliomos leszek? Vagy lesz pénzem 10-20 ezer forintos államkötvényekből saját lakásra?
Nem értem mit akarsz mondani.
Mert a jelenlegi bérek és infláció mellett legalább 50 évig kellene dolgozzak, hogy legyen pénzem saját lakásra
mondom, én hogy felesleges volt beléd az egyetem :DD
aki tisztességesen elvégezte a 8 általánost annak több pénzügyi tudása van, mint neked
egyetemet végzett, és ilyeneket ordibál
na ezek a márki zay által hülyére vehető embertömegek
Akkor kérlek elmagyaráznád nekem hogyan lehet ebben az országban havi félretett 10-20 ezer forintból lakást venni? (az albérlet, kaja, utazás stb után ennyi marad)
Vagy tovább tolatod a "dübörög a gazdaság" szövegeket?
hova tűnt a fizetésedből nettó 380 ezer forint?
nem kéne eldrogozni és akkor lenne :)
értem én, hogy nehéz frissen elhülyített ballib-tálibként szembesülni a saját élethibáiddal, és sokkal egyszerűbb helyette vörös fejjel üvölteni, hogy "DÜBŐRÜG A GAZDASÁGÓRBÁÁÁN?!"
Ha kimozdulnál Ürömről vagy a XII. kerületből, akkor látnád, hogy egy tanár fizetése nettó 180 ezer forint. Egy egyetemi tanársegédés éppúgy ennyi.
Nem értem milyen nettó 380 ezrekről beszélsz? Ezt a prostisrácok írta vagy a zsorigó?
A garantált bérminimum jelenleg nettó 180 ezer körül van, a tanárok pl ennyit keresnek öt év egyetem után. De sok helyen kezdő mérnököknek is ennyit kínálnak.
Szerinted ez Budapesten mire elég?
Drogozni max te drogozol (na meg a fideszes politikusok, mint Szájer akinél egy zsák extasy volt), de nekünk nincs rá egy petákunk sem.
A válaszod csak téged minősít le.
akkor miért mentél egy olyan szakra, amivel köztudottan nem lehet pénzt keresni, ha te gazdaságra vágysz?
látom azért balos fröcsögést azért szépen szó szerint megtanultad
ilyen vörös fejjel felspanolva vágtál volna bele a tanulásba is
Nem sok olyan szak van amivel te garantáltan normálisan meg tudsz élni belőle Magyarországon. Az ilyen mondjuk az IT szakok, de ahhoz nem értek, lehet fideszes vezérigazgatóként nehéz megérteni, de nem mindenki születhet informatikusnak és senior Java fejlesztőnek.
Az IT szakokon kívül pedig bizony elég gyakori ha 200 ezer nettós fizetésekkel akarják kiszúrni valakinek a szemét.
Lehet a zsorigó firkászai nem írnak róla, de itt bizony sokan egyetemi tanárok is alig keresnek többet a garantált bérminimumnál, holott vagy tíz évig tanultak egyetemen.
De láttam már építőmérnököket kereső hirdetéseket is nettó 180 ezerért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!