2361 fertőzött csak a mai nap, súlyos vírushelyzet van
Magyarországon, tombol a Covid. Miért nincsenek már
végre bezárva a nem-léfontosságú üzletek, visszahozva
a maszkviselés és kijárási tilalom, illetve az online
oktatás?
Csak a politikusok fejét nézd! Amíg rajtuk nincs maszk, addig nincs baj.:)
2021. okt. 21. 09:43
Na ne hülyéskedjünk már! Az emberek 100%-a vagy be van oltva, vagy már átesett a betegségen, vagy épp mindkettő. Mindenkinek megvan már a kellő védettsége, semmi szükség megint a lezárásokra. A kijárási tilalomnak első alkalommal sem volt értelme, nehogymár az akadályozza meg a vírus terjedését hogy este 8 után nem tudok elmenni sétálni egyet.
És nem, nem vagyok vírustagadó, mert nálunk is az egész család végment rajta, valaki kórházba is került, de az ilyen szintű korlátozásoknak már nincs létjogosultsága. Egyszerűen csak ügyelni kell a higiéniára, gyakran kell kezet mosni, fertőtleníteni. Maszkot lehet hordani aki akar, de ne legyen kötelező.
2021. okt. 21. 09:44
Valamit benéztél, annyi van a mai napig összesen.
Nem csak ma lett annyi!
2021. okt. 21. 09:50
El se kellett volna törölni a maszkhordás a zárt tereknél. Van olyan munkatársam akit már 4 hónapja nem láttam, mert vagy náthás vagy influenzás.. érdekes, míg volt maszk a melóhelyen tavaly, addig nem volt otthon senki se náthával. Én is itthon rohadok már 2 hete negatív covid teszttel, mert vagy nyelni nem bírok, vagy úgy könnyezik a szemem és folyik a taknyom, hogy látni nem látok. Elmúlt 2 évben 1x se voltam beteg (amíg volt maszkhasználat) voltam olyan hülye, hogy elhagyjam.
2021. okt. 21. 09:51
Teljesen igazad van, kérdező! Sajnos itthon mindig csak akkor vesszük tudomásul, hogy baj van, ha már nagy a baj. :(
Nekem ismerősöm lett 2. covidos hétfőn, szóval senki sincs biztonságban.
2021. okt. 21. 09:51
6/33 anonim válasza:
2021. okt. 21. 09:52
Aki be akarta oltatni magát, az beoltatta már magát. Majd visszahozzák, hogy oltási nélkül nem mehetsz sehova, aztán elérik azt a szintű átoltottságot, ahonnan már senki sem lesz korlátozva. Aztán szevasz
2021. okt. 21. 09:53
Covid előtt ilyentájban tombolt az influenza, akkor is volt napi x fertőzött, volt aki kórházba került, volt aki belehalt. Az influenza nem tűnt el, lehet, hogy a covid fertőzöttek egy része simán csak a "hagyományos" influenzát kapta el, de egyből ráragasztják, hogy koronás. És persze annak idején nem nyomták folyamatosan a maszkviselést, meg az oltás fontosságát. De olvass utána a influenzának és az elmúlt 10-15 év statisztikáinak, hogy hányan haltak bele.
2021. okt. 21. 09:55
Az üzletek bezárása most még durva túlzás lenne, ahogy a kijárási tilalom is. De a maszk zárt térben kötelezővé tételének és a távolságtartásnak már valóban itt lenne az ideje.
2021. okt. 21. 09:59
Aki akarta, már beoltathatta magát. Aki tudatosan nem tette, azért miért én vállaljak felelősséget?
2021. okt. 21. 09:59
További kérdések: