Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A zsidók jobbnak vagy rosszabb...

A zsidók jobbnak vagy rosszabbnak tartják magukat a többi népnél?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy ha ők Isten kiválasztott népe, akkor miért nincs bennük büszkeség, önbecsülés stb.
2010. szept. 2. 15:06
1 2 3 4
 21/40 bumbi02 ***** válasza:
40%

mi??? a kereszténységbe nincs pénz kérdés??? ne viccelj már. az egész egyház egy üzlet... a vallást most nem részletezném, ateista vagyok, de ha van egy vallás ahhoz miért kell egy ekkora intézményt létrehozni?? mér nem lehet otthon hinni jézusba? miér kell ehhez ország szerte 382 000 templomot épiteni, meg 3x ennyi lelkész?? a vallás és a hit belülröl jön, mindenkinek meg van h miben hisz, ehhez nincs szükség egyházra... a keresztesháboruknál mind1ik a pénzért illetve hatalomért indult... (csak jó duma volt h a szent föld meg stb..) h ha azt kéne mondani h nevezz meg a világon ismert föméltóságokat .. a pápa egyből eszedbe jutna nem? meg a dalai láma? de a muszlim vallási vezető, vagy a zsidó vallási vezető nem igazán...

üzlet az is.. hidd el...

2010. szept. 3. 18:29
 22/40 A kérdező kommentje:

a keresztes háborúk Jeruzsálem visszafoglalásáért indultak, illetve az arabok visszaszorításáért

a keresztények legalább embernek tartják a nem keresztényeket, és nincs Talmudjuk

2010. szept. 3. 18:44
 23/40 anonim ***** válasza:

18:29

a templomok tudod a hit gyakorlására vannak meg arra hogy egy adott idöpontban (mise elött)

meggyónják a büneiket!mert nem fog egy pap egész nap a falut vagy várost járni és becsöngetni házakba hogy akar e gyónni vagy nem!

és egy keresztény hit mégis jobb mint egy zsidóé!

a zsidó talmud szerint aki zsidó küzösülhet egy kiskoruval mert a zsidóknál az nem bün!hát hánynom kell!

a zsidók szeretnek a médiába manipulálni!

és a keresztények nem tekintik köztulajdonnak a pogányok vagyonát!

2010. szept. 4. 11:14
 24/40 anonim ***** válasza:
0%

Jaj de birom mikor szidják a zsidó vallást meg Talmudoznak.

A keresztény vallás a zsidóból fejlődött ki, ha ezt nem tudtátok, most megtudtátok. És nem csak az értékek maradtak.

Egyébként szerintetek a rómaiak mit hittek h minden nép alja? Az ellenséget, akit életbenhagytak általában rabszolgaként eladták. Utána a rabszolga dolognak számított, bűntetlenül meg lehetett ölni, kívéve ha máséval teszed az dologrongálás és fizetni kellett a tulajdonosnak.

A Talmud is ókorból való nem a 100 holdas pagonyból. Könnyű a 21. századból valamit primitív, igazságtalannak vélni.

Az Ószövetségben (ha van otthon Szent Bibliád az annak az első része, aminek ráadásul első 5 könyve a Tóra) is vannak akkora baromságok, hogy nem értem épeszű ember még hogy nem vette észre és a keresztény kulturkörnek a része.

Nincs most nagyon kedvem példákat írni az mondjuk kemény mikor a próféta bemegy a városba a gyerekek csúfolják h kopasz és Isten segedelmével rájuk uszít egy medvét, ami széttépi őket. Sodoma , Gomora város elpusztítása. Vagy Isten arra kényszeríti a midiánitákat, hogy öljék meg egymást- 120 000 ember meghalt.

Írok néhány idézetet a Talmudból:

Az élet tanít meg, hogy elviseljük az életet.

Akit egyszer már megharapott egy eb, az már a kutyaugatástól is fél.

Előbb te javulj meg és csak aztán akarj megjavítani másokat.

Tégy jót, és mindig gondolj arra, hogy lehet, hogy az utolsó órádat éled.

Aki megment egy életet, egész világot ment meg.

De persze a másik féle idézetek jobbak, amiből lejön h a zsidók gonoszak... csak gondoltam van ilyen is.

2010. szept. 4. 11:46
 25/40 anonim ***** válasza:
Még csak annyit akarok h nem biztos h lejött belőle, miszerint egy katolikus pap vagy egy református lelkész se uszít rá medvét az őt csufoló gyerekekre, attól független h a Szent Bibliában van benne precedens egy zsidó se öldökli a gojokat. Meg mint írtam az ókorban azért már volt a szokás, mint a 21. században.
2010. szept. 4. 11:55
 26/40 bumbi02 ***** válasza:
36%

jeruzsálem elfoglalásáért??? ne viccelj már kérdező.. az volt a duma része, ezt még suliban is tanitják hogy az csak ürügy volt, nem kell ehhez konspirációs elméletek tömkelege..

én értem h elvileg a templomokban lehet imádkozni stb meghasonlók.. de sztem fölösleges...

aki hisz jézusban az otthon is hisz jézusban, aki meggyónja büneit az otthon is megteheti egyjézus szoborkánál vagy aminél akarja, nem kell ehhez pap.. csak példának mondanám a Szent Péter bazilikát.. az se 2 forint volt.. persze szépek ezek a templomok meg szoktam nézni öket.. de azért a kereszténység se üzlet mentes és tiszta... kényelmes elhinni h a zsidók gonoszak a keresztények jók.. de ezt nemlehet igy megmondani, vannak gonosz keresztények, gonosz zsidók, jó keresztények jó zsidók... általában akkor erösödik az antiszemtizimus mikor az emberek rosszabbul élnek az átlagnál.. ienkor jön elő h vkit kell hibáztatni...

2010. szept. 4. 12:23
 27/40 anonim ***** válasza:
Ez egyénfüggő, németek többsége is(persze ilyet nem szabad mondani), lenézi többek közt a magyart is, és "el van szállva magától". Köztünk is van, aki végtelenül büszke a magyarságára.
2010. szept. 9. 14:51
 28/40 Cirmos kandúr ***** válasza:
55%
a zsidók minden népnél nagyorbbra tartják magukat, aki nem hiszi olvasson talmudot, persze náluk is vannak kivételek
2010. szept. 9. 17:26
 29/40 anonim ***** válasza:
36%

Jaj mert minden római katolikus betartja a Bibliát, és mindenki úgy gondolkozik?

Hollywoodban (tudjátok az USA-ban is római katolikus a nép) nem tudnának egy jó filmet se forgatni, ha mindenki úgy élne, ahogy az le van írva.

2010. szept. 9. 17:43
 30/40 Cirmos kandúr ***** válasza:
én qrvára leszarom a Bibliát, engem a vallások egyáltalán nem érdekelnek, az összeset elítélem, na jó 1 kivétel azért van, ami azt tanítja, hogy te irányítod az életed, de ezt nem vallásként kezelem hanem mint tanítás ként
2010. szept. 9. 17:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!