A zsidók jobbnak vagy rosszabbnak tartják magukat a többi népnél?
az az elméletem, h ők nagyon jól tudják, h. nem igaz a kiválasztott nép dolog, de nem érdekli őket, hogy igaz-e, hisznek benne a maguk módján (mint pl. a szlovákok, románok az őslakosságban), és a mindennapokban is csak ezt a rugalmasságot látjuk
az előzőnek: valóban senkivel szemben nem lehet szégyellni valónk a környéken, gondolj csak arra, ki hogy bánt a másik kisebbségeivel, vagy a tudományos és egyéb fölényünkre
Imádom a sok olyan embert, aki még zsidót sem látott, a vallásról sem tud semmit, de nyomja a szöveget, hogy ők mennyire elfogadóak lennének, ha mi, szemét antiszemiták nem diszkriminálnánk őket.
Nah hát akkor ajánlom a Tórát, és a Talmudot. Egy kis ízelítő:
"Törvényeimet őrizzétek! Ezek ellen a dolgok ellen fordul a sátán, és ellenük fordulnak a világ népei is."
Lábjegyzet: Ezzel a kijelentéssel a világ többi népét a sátánnal azonosítják. A második félmondat hiányzik a cenzúrázott szövegekben. Mózes III. 18,3 szerint ezeket a rendelkezéseket más néppel ellentétben hozták. Csak a parancsolatok megőrzésével tudták Izrael Isten által óhajtott kiválasztottságát megtartani.
(Jomá 67b)
Másik:
"Tanították: Rabbi Bnáá mondta: Mindenki aki a tannal(Tóra) annak érdekében foglalkozik (hogy tanuljon) számára az életet jelentő orvosság lesz, mert írva van:>> Élet fája ez azoknak akik megragadják<< (...) és mindenki aki a tannal nem annak érdekében foglakozik, számára halált jelentő orvosság lesz, mert írva van: >>és szegjék nyakát az üszőnekm ott a pataknál<<"
(Táánit 7a)
"Az úr kívánja az igazsága kedvéért, hogy a Tóra nagy, és dicső legyen"
Lábjegyzet: ez az ellenvetés azt jelenti, hogy a tóra tanulmányozásáért nem jár további jutalom mint a pokoltól való megmenekülés.
Minsa Makot III/ 16
Szerintem magáért beszél... Rengeteg ilyen lenne, csak most nem volt kedvem többet leírni. szerintem ennyi is elég ahhoz, hogy eldöntsétek tényleg nem nézik-e a vallásodat, ha barátkozni akarsz velük, és, hogy tényleg mindenkit egyenlőnek tartanak-e. Aki még akar csemegézni, vagy nem volt elég ennyi, annak mondom, hogy ezt a Domán István féle (Schweitzer József főrabbi által jóváhagyott) nagyközönség elé tárt talmud 28-35. oldal tartományból idéztem.
Jah és azt sajnos nem tudtam megszerezni, de képzeljétek el mik vannak az eredeti talmudban, ha a főraddi által jóváhagyottban 7 oldalon 3 ilyen van (pontosabban 4 de a negyediketr nem írom le, de ha valakit érdekelne Ávodá Zárá 3b).
A talmud szerint (zsidó biblia):
-a zsidók egy kiválasztott nép aki nem zsidó az mind a pokolra kerül
-a zsidók a felsőbrendű kiválasztott faj
-a nem zsidók tulajdona az a zsidóké (köztulajdonnak tekintik)
-Aki nem zsidó és elolvassa a talmudot azt meg kell ölni
-stb
utolsó!
stb?
...na ez az antiszemitizmus
keresztény vallás( döntsd el mibe jobb)
- aki nem keresztény pokolra kerül,
- aki nem keresztény az pogány
- aki nem keresztény azt téritsük meg, akár fegyverrel (lásd keresztes háboruk)
stb..
na? mennyibe jobb ez? semmibe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!