Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A zsidók jobbnak vagy rosszabb...

A zsidók jobbnak vagy rosszabbnak tartják magukat a többi népnél?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy ha ők Isten kiválasztott népe, akkor miért nincs bennük büszkeség, önbecsülés stb.
2010. szept. 2. 15:06
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
52%
keresztanyám sokáig lakott amerikában a 70es 80as években és aki zsidóval találkozott az mind el volt szálva magától h Ő a kiválasztott nép úgyhogy nagy a pofájuk kur vára MÉG MOST IS
2010. szept. 2. 15:19
 2/40 anonim ***** válasza:
100%
nincs bennük önbecsülés? elég nagy részük kifejezetten büszke a származására. még akkor is szeretik hangoztatni, ha csak részben zsidók, már a felmenőik is Magyarországon éltek és a vallást sem gyakorolják. én ezt tapasztaltam (persze nem mindegyikőjüknél)
2010. szept. 2. 15:38
 3/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, csak az a furcsa, hogy sokszor hallom, hogy úgymond "felsőbbrendűnek" tartják magukat, amivel nincs bajom, ha igaz, sokan mások meg épp az ellenkezőjét mondják. És ellentmondás sokszor, ahogy viselkednek, kevesebb gátlással, szégyenkezéssel, érzékenységgel, és ugye az az értékes ember, aki egyszerűen csak hasznos másoknak.
2010. szept. 2. 15:43
 4/40 A kérdező kommentje:
Szóval például a németekkel összehasonlítva, akik szintén erről híresek: na bennük sok büszkeség, tisztesség, önbecsülés stb. van, nagyon szabálytisztelők, törvénytisztelők, nem szeretik az igazságtalanságot, vannak gátlásaik...
2010. szept. 2. 15:51
 5/40 anonim ***** válasza:
65%

ennek talán az lehet az oka, hogy antiszemitizmus van Magyarországon. Ezt ne is tagadjuk, mert sokan utálják őket (én nem tartozom közéjük) És erre ők úgy reagálnak, hogy túlkompenzálják az egészet és néha-néha már az van, hogy az ő szemükben az a kevesebb, aki nem zsidó. vannak olyan csoportok akik be se fogadnak nem zsidó embert.

pl. lásd heti hetes: direkt úgy válogatják az embereket, hogy szinte (vagy teljesen) csak zsidókat hívnak be. és ha megfigyeled az adás minden egyes alkalmával minimum egy zsidósággal kapcsolatos poént elsütnek.

láttam már az ellenkezőjét is: Aki nem hirdeti, hogy zsidó (az már más, hogy egyértelműen látszik rajta) és ugyanakkor magyarabb magyar, mint sokunk. nem azt nézi, hogy mi a származása, hanem, hogy ide született, ide kötik az emlékei, stb.

2010. szept. 2. 15:52
 6/40 anonim ***** válasza:
30%

keresztanyám sokáig lakott amerikában a 70es 80as években és aki zsidóval találkozott az mind el volt szállva magától h Ő a kiválasztott nép úgyhogy nagy a pofájuk kur vára MÉG MOST IS

Nem a zsidók akarták kiirtani a többi, nem olyan vallású/származású embereket. ÉS asszem amit most leírtál az itt megtalálható összes turbómagyarra ráillik. 100%osan.

A kérdezőnek meg igenis van önbecsülésük, és büszkék arra hogy zsidók. Csak nem akarják kiirtani a másik vallású/származású embereket, nem akarják őket deportálni, és amikor barátkoznak nem nézik, hogy az illető zsidó e, vagy sem. Szóval nem hangoztatják hogy ők a janik. Külön elvannak a kis köreikbe, és maguk közt gyakorolják a vallásukat.

2010. szept. 2. 15:56
 7/40 anonim ***** válasza:

15:52 vagyok

kihagytam, hogy ez az ember, akiről beszéltem:

nem klikkesedett (mint az előbb leírtakban) más zsidókkal, hanem aszerint válogatta a barátait, hogy kivel jön ki jól. tehát ő nem volt "rasszista" az emberek irányába, mint ahogy pl. én sem voltam az ő irányába. ez kéne, hogy legyen a normális. jó lenne, ha végre megszűnnének a klikkek és egymást elfogadva élhetnénk ebben az országban.

2010. szept. 2. 15:58
 8/40 anonim ***** válasza:
62%

"ők Isten kiválasztott népe"

Isten kiválasztott népének lenni nem leányálom.

ha veszed a fáradságot és elolvasod az ószövetséget, akkor ráfogsz jönni, hogy többet szívtak emiatt, mint amennyi jó származott nekik belőle. ráadásul velük nem kegyes és megbocsátó Isten, mint a kersztényekkel, ahanem eléggé szívatós, megbosszulós fajta.

van bennük büszkeség, önbecsülés, de közben az alázatból is kaptak bőven leckét. (egy tudósuk egyszer azt mondta, 40 év sivatagi bolyongás után Isten larakta őket az egyelen olyan helyre a környéken, ahol nincs olaj) az is fontos, hogy az ő vallásuk a néphez kapcsolódik, úgyhogy bennük semmiféle igehírdető hajlam nincs. nem úgy, mint a keresztényekben, muzulmánokban.

ők másoknak tartják magukat. nem jobbnak vagy rosszabbnak (persze náluk is vannak hülyék), hanem egyszerűen másoknak.

2010. szept. 2. 16:00
 9/40 A kérdező kommentje:
tehát én arra gondolok, h. pl. köztük rengetegen vannak színészek, újságírók, politikusok, pénzügyi szakemberek stb., a megfelelő képességekkel, Jászi Oszkár szavaival megfelelő könyökkel és arcbőrrel, és ez hogy egyeztethető össze a büszkeséggel, az Isten választott népével, minimális önbecsüléssel
2010. szept. 2. 16:21
 10/40 bumbi02 ***** válasza:
36%
és mi magyarok nem tartjuk magunkat jobbnak felsöbbrendübbnek atöbbi néptől? csak emliteném itt a kárpát medencét? nalátod...
2010. szept. 2. 16:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!