Mi értelme annak, hogy olyan, akár már halál előtt álló vénemberek is szavazhatnak a választáson, akik egész eddig egy burokban éltek, azt sem tudjak milyen pártok vannak, kik a képviselők?
Ugyanerrol beszelek 14. En amikor voltam elovalasztani az elso forduloban, most online tettem, több idos konkretan azt se tudta, hogy Dobreven es a Jobbikon kivul van-e mas jelolt. Ehhez kepest emlekszem amikor gimibe jartam, nehany osztalytarsam nagyon is ott volt a politikaban, sokkal jobban atlatta az egeszet, mint egy atlag felnott, de a koranal fogva megsem szavazhatott. Az idosek biralasa meg abbol a szempontbol sztem jogos, hogy egy valasztassal max azon nyernek, hogy tobb lesz a nyugdijuk vagy sem. Most az, hogy a kormany kiszor nekik tobb szaz milliardot az semmit nem jelent, mert csak a penzeket csoportositja at.
Nem tudom ez a demokraciat mennyire serti, de en minimum kovetelmenyekhez kotnem azert a valasztoi jogot: felmernem h az illeto ismeri e a partokat, partprogramokat, szemelyeket. Ezek utan megneznem, hogy valoban Magyarorszagon él-e, ide fizet-e adot. Tudom, mar csak ezzel kiszornank vagy 2 millio szavazot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!