Mi értelme van az előválasztásnak?
Előre bocsájtam, az elsőre még elmentem, viszont most hogy volt ez a huza-vona Karácsony és Márki között, elgondolkoztam azon, hogyha mondjuk az általam favorizált jelölt nyerne az előválasztáson, az kb. semmit nem jelentene.
A jelenleg hatályos Alaptörvény szerint ugyanis de jure nem a választópolgárok választják meg a miniszterelnököt, hanem az országgyűlés. Mi a biztosíték arra, hogy pl. az új országgyűlés egyöntetűen le fog szavazni arra a jelöltre, aki nekem szimpatikus? Illetve mi a biztosíték, még ha meg is szavazná az országgyűlés miniszterelnöknek, nem buktatják meg menet közben, mint pl. Medgyessy Pétert? Vagy hogy nem gáncsolják az új kormány működését belülről?
Mindenki tudja, hogy SEMMI! :) Vagyis megis van itt valami ... a konyveles ... sok penzt lehet elkonyvelni a kampany cimszo alatt - tokeletes taptalaj a sikkasztashoz. Valoszinu csak ennyi ertelme volt.
Karacsony is elkonyvelt 500 milliot a kampanyra, erre ido elott kilepett - mi ez, ha nem csalas es sikkasztas?
Sőt, mi értelme a választásoknak, ha bármikor visszaléphet bárki?
Nem unod még ezt a témát?
Erre találták fel a koalíciós szerződés intézményét. Ebbe minden bizonnyal bele fogják foglalni, hogy kormányalakításnál minden képviselőnek kötelezően el kell fogadnia az előválasztáson megválasztott jelöltet és a közösen jelölt kormánytagokat.
Egyedül egyik ellenzéki párt sem fog tudni kormányt alakítani (maximum kisebbségi kormányt, de azt is el kell fogadnia a parlament többségének), így megfúrni nem nagyon tudják majd a végső jelöltet. A Fidesz meg úgysem fog szervezkedni az ellenzékkel, azt meg erősen kétlem, hogy BÁRMELYIK ellenzéki párt túlélné a Fidesszel való szervezkedést, talán a Mi Hazánkon kívül (akik úgysem jutnak be)
tegnap 22:17
Nem terelünk, csak értelmetlen a kérdés, ahogy azt már kitárgyaltuk más kérdéseidben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!