Mi értelme van az előválasztásnak?
Előre bocsájtam, az elsőre még elmentem, viszont most hogy volt ez a huza-vona Karácsony és Márki között, elgondolkoztam azon, hogyha mondjuk az általam favorizált jelölt nyerne az előválasztáson, az kb. semmit nem jelentene.
A jelenleg hatályos Alaptörvény szerint ugyanis de jure nem a választópolgárok választják meg a miniszterelnököt, hanem az országgyűlés. Mi a biztosíték arra, hogy pl. az új országgyűlés egyöntetűen le fog szavazni arra a jelöltre, aki nekem szimpatikus? Illetve mi a biztosíték, még ha meg is szavazná az országgyűlés miniszterelnöknek, nem buktatják meg menet közben, mint pl. Medgyessy Pétert? Vagy hogy nem gáncsolják az új kormány működését belülről?
9-esnek igaza van egyébként (22:23)
P.s:
Azért a pontozásokon meglátszik, hogy a fideszeseknek az interneten semmi keresnivalójuk sincs. Vagyis de, csak azt nem nevezném internetnek: Fészbuk... :D
"A jelenleg hatályos Alaptörvény szerint ugyanis de jure nem a választópolgárok választják meg a miniszterelnököt, hanem az országgyűlés."
Ez mindig is így volt és mindig az lett megválasztva aki a nyertes párt/koalíció miniszterelnök-jelöltje volt a szavazólapokon.
Potenciális FIDESZ győzelem esetén miért nem merül fel a kérdés, hogy mi a garancia arra, hogy megint bolseviktor lesz megválasztva miniszterelnöknek? Persze ez költői kérdés volt. Tudjuk, hogy náluk az van amit a vezír mond és pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!