Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lenne ha eltörölnék a SZJA...

Mi lenne ha eltörölnék a SZJA adót?És maradna csak az Áfa

Figyelt kérdés
2021. okt. 14. 15:02
1 2 3 4 5
 31/41 Sindelar ***** válasza:
Én láttam értelmes válaszokat, de tőled egyet sem. Például Nyugat-Európa progresszív adórendszereivel kapcsolatban sem. Amit teljesen alá is tudok támasztani, itt Ausztriában is adómentes az évi 11 ezer euró jövedelem. A kieső részt meg pont úgy pótolják, hogy a legmagasabb jövedelmeket meg jól megadóztatják. A többségnek ez a nyerő modell. Ott el is vesztetted a vitát, onnantól kezdve már csak személyeskedtél. Ahogy az is igaz, hogy azzal vádolsz másokat, amit pont te csinálsz. Tényleg leperegnek rólad a tények, így ne csodálkozz azon, ha negatív visszajelzéseket kapsz másoktól. Ami meg a marxizmust illeti, narratívád szerint akkor Nyugat-Európában marxizmus van. Klassz, akkor lehetne Magyarországon is.
2021. okt. 14. 19:26
 32/41 anonim ***** válasza:
Ne áltasd magad. :D Ha nem lennél ilyen sértődős, nem picsogtál volna itt a sértegetésről, amit egyébként pont te csinálsz. :D Szórod itt a jelzőket, aztán a képmutató fejed fel van háborodva, ha visszakapod a mocskot, amivel te kezdesz el dobálózni. De látom, egy másik kérdés alatt is osztanak téged, és dicséretnek veszik, ha tőled mocskot kapnak. :D Az tényleg felér egy dícsérettel. Ha egy ostoba, mint te, fikáz valakit, az valóban dícséret.
2021. okt. 14. 19:31
 33/41 anonim ***** válasza:

#32!

Az osztrák autópályákkal kapcsolatban vagy tévedett vagy szándékosan hazudott. Ez alapból láttam. A többinek utána kellett volna néznem, mert nem vagyok otthon az osztrák adózásban, DE!!! Itt már te is hazudozni kezdesz, mert reagáltam annyit, hogy a környező országokban sorra állnak át az 1 kulcsosra! Tehát nem igaz az a hazugságod, hogy "Ott el is vesztetted a vitát, onnantól kezdve már csak személyeskedtél."

Bocs, de tudom a mélybalos barátodról, hogy lazán behazud dolgokat, ahogy abban a hsz-ben is tette. Alaposan utána kellett volna olvasnom, hogy tudjam, mennyire igaz az osztrák adórendszerről és a elfogadottságáról tett kijelentések. Ismerem ezt a "behazudok valamit, úgysem néz utána" stratégiát.

De minek nézzek utána, ha vele sosem lehet értelmesen vitázni?

Amúgy sem számít semmmit a bezzeg ez, bezzeg az. Sokkal fontosabb, hogy a hasonló történelemmel és gazdasági múlttal rendelkező országok miért állnak át egymás után az 1 kulcsos adóra.

Arra pedig biztosan nem emlékeztek már, hogy mielőtt a Fidesz bevezette volna, addig az volt a ballibek baja, hogy miért nem 1 kulcsos az adórendszer. :)

2021. okt. 14. 19:36
 34/41 Sindelar ***** válasza:

Most már látom, tényleg nem tudsz szöveget értelmezni. Nem az osztrák, hanem a német autópályákról volt szó, amelyek 7,5 tonnáig valóban díjmentesek. A díjmentes közszolgáltatásokat meg valóban úgy finanszírozzák, hogy a leggazdagabbakat erőteljesen megadóztatják, így tudnak az egész társadalom számára színvonalas közszolgáltatásokat nyújtani. De Ausztriában is sok közszolgáltatás díjmentes, lásd a menedékházakat a családi erőszak áldozatainak stb.

Ausztria környező ország, és itt tényleg nyársra húznák, aki ilyet mondana, mint egykulcsos adórendszer. Kevesebbért bukott Kurz. Aki ilyet mondana, azonnal kiírná magát minden közéleti szintről. Más kornyező országok Magyarország szempontjából? Bocsi, számomra nem példaképek. Ha neked igen, az a te bajod, számomra ez nem szint.

Én egy megveszekedett embert látok a személyedben, akit folyamatosan cáfolnak.

2021. okt. 14. 19:42
 35/41 anonim ***** válasza:

#35!

Mivel a hsz törölve lett, ezért nem tudom beidézni, hogy miért téves az az állłtásod, hogy nem tudok szöveget értelmezni. Tehát nincs miről beszélnünk.

Te is ugyanúgy csúsztatsz, ugyanazt a sunyi hazudozást műveled, mint a mélybalos barátod. Sehol sem állítottam, hogy példaképek. Egészen mást írtam. Persze érvelés, tájékozódás és gondolkodás helyett sokkal könnyebb leírni, hogy nekem ezek példaképet.

"Ausztria környező ország..."

Látom, gondod akadt a magyar nyelvvel. Nincs olyan Grimm fivér és olyan sincs, hogy környező ország. Grimm fivérek és környező országok vannak. Van még olyan kifejezés, hogy szomszédos ország. (Ezt használhatod többesszámban is.)

Nálad sem tudom eldönteni, hogy alapszinten sem beszéled az anyanyelvünket vagy szándékosan próbálsz hülyének nézni itt mindenkit.

De a lényeg, hogy egy szót sem írtál az egykulcsos adórendszert bevezetett országok gazdaságáról, az ottani adóreform megítéléséről. Azaz semmit nem válaszoltál érdemben.

Olyannyira ugyanazokat a logikai és érvelési hibákat követitek el, hogy szinte biztosan két acc-ot használsz. Vagy már itt tart a klónozás.

2021. okt. 14. 20:09
 36/41 Sindelar ***** válasza:

Törölve lett? Szép kis jobboldali cenzúra.

A német autópályákról volt szó, hiába hazudsz mást.

Ha nem példaképeid, fölösleges rájuk hivatkoznod. Nem hivatkozási alapok. De látom, gyáván kihátrálsz a szavaid után, miután meg lettél cáfolva. Elég férfiatlan dolog.

Ráadásul az a kritika is bebizonyosodott veled szemben, hogy az ellened felhozott érveket és kritikákat másokra hárítod, ezzel próbálva önmagadat mentegetni. Senki mást nem nézek hülyének. Téged igen, de mást nem. Hol néztem mást hülyének? Senki mást nem tartok rajtad kívül hülyének.

Nem érdekelnek az egykulcsos adót bevezető országok. A jólét ott a legmagasabb, ahol erősen progresszív jövedelemadó-rendszer működik, lásd az idei rangsort a HDI-mutatók terén.

2021. okt. 14. 20:16
 37/41 anonim ***** válasza:

Még a Központi Statisztikai Hivatal is használja a "környező ország"-kifejezést. XD Ahogy a közmédia is.

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=Ux6P_IxJjhU

A hülyegyerek tényleg nem tud úgy egy kommentet megírni, hogy ne égesse magát szénné. XD

2021. okt. 14. 20:29
 38/41 anonim ***** válasza:

#37!

Most már biztos, hogy több acc-ról írsz.

Az előző kommented végén ott volt a személyeskedés.

Az utóbbi azzal kezded, hogy hazudok és persz jobboldani cenzúrát kiáltasz, mintha nem a bunkó, veszekedni akaró stílussal lett volna gond.

Ugye nem kell magyaráznom, hogy miért nem követem tovább témát?

(Nem válaszolj! Nem követem tovább. :) )

2021. okt. 14. 20:33
 39/41 Sindelar ***** válasza:

Tehát egyetlen érvemre sem tudsz reagálni. Köszönöm. A vitát tehát elveszítetted.

Személyeskedni te személyeskedtél, így nincs jogod ennek ellenkezőjét mástól elvárnod.

"Nem válaszolj", nincs a magyar nyelvben ilyen, hogy "nem válaszolj". Amellett, hogy a magyar nyelvvel sem állsz jól, a cenzúrádat bizonyítja, hogy a másikba fojtanád a szót. Újabb bizonyítéka a jobboldali cenzúrának. Ha a bunkó, veszekedni akaró stílus törlést ér, neked a profilodat is törölni kéne.

"Ugye nem kell magyaráznom, hogy miért nem követem tovább témát?"

Mert elvesztetted a vitát, és egy érved sem volt.

2021. okt. 14. 20:38
 40/41 anonim ***** válasza:
Mindig ezt csinálja. XD Szarrá verik a vitában, majd mártírkodik és beszarik. XD Ezt minden egyes alkalommal eljátssza a hülyegyerek.
2021. okt. 14. 20:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!