Szinte minden orszagban az ado tobb kulcsos nalunk miert egykulcsos? Az atlag ember jobban jarna a tobbkulcsossal, az egykulcs az atlag felett hoz igazan, akkor meg?
Korulneztem es tobbsegutt mindenhol tobb savos az szja.
Az ellenzek remelem progressziv adot vezet be.
Maradjon a 15% de atlag alatt mondjuk legyen 5%.
Én jelenleg jóval az átlag fölött keresek, de nem olyan szinten, hogy Dubajba járjak nyaralni.
Mind tudjuk, hogy a többkulcsos adó hogy nézne ki, és hogy mennyire beszopnám vele. Elhiszem, hogy az alacsony keresetűeknek jól jönne egy kis plusz pénz, de ne tőlem akarjátok légyszi!
Jó, tudom... Mindig más f@$zával kell verni a csallánt.
1es.
Ez ertheto nem is baj.
Viszont ugy lett egykulcsos hogy megadoztattak a minimalbert az atlag alatt keresoket hogy jobb legyen az atlag folott keresoknek.
Én értem a balos logikát a többkulcsos adó mentén, sőt bizonyos feltételek mellett támogatni is tudnám.
De, amint azt megtapasztaltuk már, Magyarországon már a középosztály is gazdagnak számítana, és pont nem az lenne amit hirdet a baloldal, hanem a dolgozó kisemberek közül is sokan szívnának.
Én támogatnám, pl.:
A minimálbér utáni SZJA -t pl. eltörölni,
az feletti részre a normál 15% SZJA,
A minimálbér 3× feletti részre +15% (30%) SZJA adó,
a 5x felett részre pedig + 30% (60%) SZJA.
Érdekes módon arról senki sem beszél, hogy zárjuk már börtönbe a zsebbe fizető, 6 órára bejelentő 12 órát dolgoztató vállalkozókat.
Ha MINDENKI befizetné ezt 15 százalékot akkor talán több lenne a bevétel és nem kellene szivatni a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!