Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldal vagy a jobboldal a...

A baloldal vagy a jobboldal a jó oldal? Mik az előnyeik és hátrányaik?

Figyelt kérdés
Akár elvileg, akár gyakorlatban.
2010. szept. 2. 10:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
44%

Egyik se jó, mindkettőnek hibás elképzelése van arról, hogy milyen valójában az emberi természet, és hogy ehhez hogyan kell hozzáigazítani a gazdaságot.

Ehelyett egy olyan politikai irányzat lenne jó, ami "jobboldali" abban, hogy a kapitalizmust tartja a legjobb államformának és minimálisra csökkenti az állam beavatkozását a közéletbe, viszont "baloldali" abban, hogy hagyományos, vallási és erkölcsi alapon nem diszkriminál olyan dolgokat, mint a melegek, a prostik és a drogok.

2010. szept. 2. 10:23
 2/16 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy "jó oldal". Alapvetően mindkét irányzatnak ugyanaz a célja, csak máshogy akarja elérni. Én úgy látom, hogy tisztán egyik módszer sem jó, mert mindkettő diktatúrába hajlik végül. Tehát valahol a kettő között egyensúlyozva kell megtalálni, hogy mi a jó.

Gyakorlatban Magyarországon ma nincs tisztán bal- vagy jobboldal, sőt az sem tiszta, hogy most akkor ki hova is tartozik (például a Fidesz retorikája tele van baloldali értékekkel, holott jobboldalinak tartja magát - erősen wtf :) ). Ami viszont a fent leírt elmélet miatt talán nem is olyan nagy baj :) A baj csak az, amikor valaki a mai pártok alapján próbálja meg kitalálni, hogy milyen is ez a két oldal. Mert teljesen el lesz tájolva.

2010. szept. 2. 10:32
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
hány éves vagy?
2010. szept. 2. 10:46
 4/16 A kérdező kommentje:

Én jobboldali vagyok, szóval szerintem a jobboldal... Például mikor a jobboldalról mondják, mennyire nem szolidáris, társadalmilag mennyire érzéketlen (a baloldallal szemben), aközben mi lehetne szolidárisabb annál mint az egész nemzetben gondolkodni.

Meg ha elfogadjuk, hogy vannak társadalmilag hasznosabb csoportok, akik értékesebbek a "kisembereknél", akikben van nemzeti érzés is, akkor a jobboldal talán jobb. De ez nézőpont kérdése.

2010. szept. 2. 10:49
 5/16 A kérdező kommentje:
25 vagyok
2010. szept. 2. 10:50
 6/16 anonim ***** válasza:
nincs "jó", csak "más"
2010. szept. 2. 11:02
 7/16 anonim ***** válasza:
mind2 csak egy cimke. semmi értelme. csak annyi, hogy megosztja az embereket.
2010. szept. 2. 11:04
 8/16 A kérdező kommentje:

pl. a szélsőségeik áldozatai összehasonlításként:

nácizmus 2-6 millió

kommunizmus 30-50 millió, plusz 65 millió kínai

2010. szept. 2. 11:05
 9/16 anonim ***** válasza:
Szóval mindkét oldalon milliós áldozatok... én még mindig az arany középútra szavazok :D
2010. szept. 2. 11:10
 10/16 anonim ***** válasza:
53%

Nincs jó és rossz oldal!

Nem elég jobb oldalban gondolkodni,mert olyan nincs,hogy mindenkinek jó legyen.

Ahogy a társadalomban sincsenek hasznos és nem haszos rétegek! Mindenkinek a munkájára egyformán szükség van!

2010. szept. 2. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!