Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor lesz valódi kormányváltás?

Mikor lesz valódi kormányváltás?

Figyelt kérdés
A 2 legnagyobb párt, a Fidesz és a Dk, mindkettő a nyugdíjasokra épít. Mármint ők a szavazóbázis. A fiatalok és a középkorúak viszont kb le vannak ejtve. A Fidesz legalább összehozta a Csokot meg ilyesmiket, de a DK mit ajánl illetve tesz a fiatalokért és a középkorú aktív dolgozóként? Ha ez a 2 párt vivódik folyton egymással, így egyszerűen lehetetlen a valódi kormányváltás, amikor is meg sosem kormányzó párt kerül hatalomra. A napokban elkezdtem egyet érteni MZP-el, mert abban igaza van, hogy a DK-val nincs esély kormányváltásra. Azt is sokan elfeledik hogy a parlamenti többség fog csak számítani, és szerintem jövőre közel sem lesz meg az ellenzéki többseg a Parlamentben, mert a Fidesz vidéken a kisebb falvakban, településeket finoman szólva támogatott. Viszont amig csak a DK-ban és csak a Fideszben gondolkodnak az emberek, addig sehova sem fog fejlődni ez az ország, és max 20 évente felváltva fog kormányozni a Dk és a Fidesz. Ezt az ördögi kört miért nem akarják megtörni az emberek?
2021. okt. 6. 10:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%

Lehet, hogy gondolkodásra, és felelősségvállalásra alkalmas embereknek kéne elmenni szavazni?

azaz a korhatárokat egyből valahol 27-65 év között kellene meghúzni.

És valamiféle IQ határ sem ártana, mert olyanok ne menjenek szavazni, akiknek a politikai rálátása arra korlátozódik, hogy lop a krumpli vagy hogy migráns az nem köll...

2021. okt. 6. 10:27
 2/12 anonim ***** válasza:
31%

"Mikor lesz valódi kormányváltás?"

Amikor eladod az autodat es az uj tulaj elhajt vele! :)))

2021. okt. 6. 10:30
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Csökkentsük a szavazójoggal rendelkezők számát, de azért a Fidesz a diktatorikus. :)
2021. okt. 6. 10:38
 4/12 anonim ***** válasza:
31%

Figyelj, a demokrácia ilyen...

Baromságot írsz.

Tegyük fel ( bár hogyan mehetne??), de nincs holnaptól Fidesz, DK, nincs Orbán, Gyurcsány, stb.

Ki kapna, és hogyan felhatalmazást?? Senki? Akkor ki fog kormányozni?

Másik; cseréljük le az egész politikai elitet. Imádom ezt is.

Oké, no name random embereket a parlamentbe! Mit csinálnának szerinted?? Semmit, azt sem tudnák, hogy eszik e, vagy isszák!

Másik: szakértői kormány. Ki és mi alapján dönti el, hogy valaki szakértő. És ha az, és én mutatok sokkal jobbat, akkor arra lecseréljük. Ráadásul, aki a hatalom közelében van, aki milliárdokról dönt, honnan tudod, hogy nem lopna e még többet, aztán még többet.

Oké, akkor őket is cseréljük le...

Nagyon nem értesz te ehhez!!!

2021. okt. 6. 10:39
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha most sikerül a 2/3-ot lebontani, a rákövetkező választás már valódi változásokról szólhat. Most a korlátlan hatalom bebetonozásának megakadályozása az elsődleges cél.
2021. okt. 6. 10:45
 6/12 anonim ***** válasza:
50%
Az az érzésem hogy megint Viktor lesz, esetleg Dobrev. Én MZP-re szavazok, mert kb az egyetlen hiteles jelölt, már amennyire egy politikus hiteles lehet. Ez az ország egy pöcegödör, és a probléma nem az éppen aktuális kormánnyal van főleg, hanem a szavazókkal akik megszavazzák. A magyar emberek nagy része buta egysíkú proli, vagy nyugger akit 10000 egyszeri kifizetéssel, vagy cigány akit krumpliért megvesz az aktuális hatalmon lévő kormány. Vannak értelmesek is, de sajnos elenyésző az "idiótákhoz" képest. Én az elkövetkező 100 évben nem látok reményt a változásra, talán a mostani generáció, vagy az ő gyerekeik már értelmesebbek lesznek. Most még leszavazok MZP-re (ha nem lép vissza, ha igen, akkor tartózkodom, mert köszi, Dobrevből sem kérek, Karácsonyban meg van valami ami miatt nem tudok megbízni benne) de aztán elengedem. Én már azt is el tudom képzelni hogy még 50 évig a jelenlegi kormány marad, mert rájöttek, hogy az emberek nagy részét ilyen Migráncs Soros Brüsszel StopKarácsony szövegekkel meg gyűlöletkeltéssel pl.Fújb*zi=Pedofil védjükmegagyerekeinketmertnehogymármelegeklegyenekmertazválasztáskérdéseugye dolgokkal tökéletesen tudják irányítani. Nem kell ide koronavírus oltásba rejtett 5g microchip LOL.
2021. okt. 6. 11:08
 7/12 anonim ***** válasza:
47%

Totál hülyeség egy a nyugdíjasokra építős szöveg.

Tény, hogy minden pártnak elöregszik a szavazóbázisa egy idő után, de ez nem azt jelenti, hogy nincsnek fiatalabb szavazóik. 1-2 éve a Fidesz és a DK is észrevette, hogy fontos szólítaniuk a fiatalokat.

A szakrétői kormány tényleg egy vicc. A legfontosabb, hogy a miniszterelnöknek legyenek távlati tervei. Aki szakértői kormányt emleget, az arról akarja elterelni a figyelmet, hogy fogalma sincs, mit kezdene miniszterelnökként.

2021. okt. 6. 11:34
 8/12 A kérdező kommentje:
7-es miért is butaság a nyugdíjasokra épülő szavazóbázis szöveg? Dk es Fidesz is rájuk épít. Az a butaság ha ezt nem veszed észre.
2021. okt. 6. 11:52
 9/12 A kérdező kommentje:
4-es ki beszélt random emberekről? Évtizedek óta kizarólag a Dk es a Fidesz marakodásán van a hangsúly. A rajtuk kivüli pártokat bedarálják. A magyarok pedig ha azt hiszik ha a Dk kerül kormányra akkor tévednek. Csak névleg lesz az kormányváltás. Dobrev: Eu-i nyugdíj, Eu-i minimálbér. Valóban? Hogyan, miből, és az Eu-i minimálbér mégig kiknek? Max a tudósoknak és a multik felsővezetőinek.
2021. okt. 6. 11:55
 10/12 A kérdező kommentje:
Kiegészitem lemaradt: tehát ha a Dk nyerne, akkor csak névleg volna kormváltás.
2021. okt. 6. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!