Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tanárok életképtelen emberek...

A tanárok életképtelen emberek a magyar társadalom szemében?

Figyelt kérdés

Sokszor lehet hallani ilyen véleményt, hogy "milyen keveset dolgoznak" vagy "minek mentek tanárnak, ha keveslik a bért". Ez valóban egy mélyebb strukturális probléma a tanüggyel, de valahol mégis egy ördögi kör, mert tényleg zömében a nem túl jó képességű emberek lesznek tanárok és nem is javul a helyzet.

Mit lehetne tenni, mert azt hiszem abban mindenki egyetért, hogy fontos kérdés ki neveli, oktatja a jövő generációját? Nem a lenézés és az egymásra mutogatás szerintem a megoldás.

2021. okt. 4. 14:17
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
21%

15 "MESTERDIPLOMÁVAL (!!!) nettó 145 ezer forint"

Az olyan mesterediploma, hogy még a felsős tanérképző ELTE-TTK-án is simán vizsga előtt 3-4 napot tanulva simán jelessel letettem minden kollokviumot, pedig be se jártam. Nem is láttam csak a kollokviumon a tanárt

A tanári fizetés felmegy 250-350 nettóra később egyébként. Jövőre jön a 25 éves korig adóvisszatérítás így kezdő 220 lesz már

2021. okt. 7. 08:27
 22/29 anonim ***** válasza:
75%

"Jövőre jön a 25 éves korig adóvisszatérítás így kezdő 220 lesz már"

6 év a tanárképzés, vagyis kb. pont akkor töltik be a 25-öt, mikor dolgozni kezdenek.

2021. okt. 7. 11:52
 23/29 anonim ***** válasza:
4%

A történelem során a tanárok túl sok hatalmat kaptak mi az hogy veri a gyereket egy vadidegen ember és még sírnak hogy ezt betiltották és mi az hogy iskola idő után amikor amúgy már semmi köze nincs a tanárnak a diákhoz rászól hogy azonnal menjen haza. Vagy hétvégéken ő úgy dönt hogy na most be kell jönnöd mert én azt mondtam.

Meg alapból nem értik meg hogy a gyerek nem csak azt tanulja amit az adott tanár tanít (ez főleg a nyelvtan/irodalom tanárokra isgaz akik túlságosan szeretik a munkájukat) pl felad magyarból egy egész anyag tanulnivalót kismillió házit és még ő van felháborodva amikor csóró gyerek mondja hogy eddig durván 3 órám volt és már több tanulni valóm és házim van mint amit meg lehet csinálni. Na meg ha legalább tudnák mit csinálnak általában elkezdik a mondandót és eszülbe jut valami egy adott dologról aminek semmi köze a témához roszabb esetbe a tanagyaghoz sincs semmi köze.

Aztán a rossz tulajdonságok 12.es vagyok a matek tanáromat ezzel tudnám jellemezni: egy büdös paraszt aki nyíltan femináci és nárcisztikus és üti a gyereket (lassan érik a feljelentés) aztán meg ő van felháborodva hogy amikor bejön órára náci karlendítéssel és hai main führerel köszönünk neki (jelzem a többi tanár ezért nem szól mert hát ők is rühellik)

De ez csak egy példa sorolhatnám estig

2021. okt. 26. 17:28
 24/29 anonim ***** válasza:
51%

kicsit off, de hai main führer xDDDDDD

nyelvvizsga-gyanús

2021. okt. 26. 19:27
 25/29 anonim ***** válasza:
Hát ugye van egy mondás, hogy aki tudja csinálja, aki nem az tanítja. Szóval igen.
2021. nov. 8. 11:53
 26/29 anonim ***** válasza:

Én tanítónő édesanya gyermeke vagyok, úgy mindenki elismerően beszélt anyámról, nagyszüleim is tanítónők és tanárok voltak, ők róluk is elismerően beszélnek.

Ráadásul anyum úgy lett tanár, hogy csípőficammal született és mellette gyermekbénulást is elkapta, és szülőfalujában mégis karriert futott be, mondjuk szerintem az ő karrierjébe sok mindent számolt bele az állam, amit én beleszámolnék, pl az otthoni gondozást, ahogy a bátyját sokáig kötözte a lábszárfekélye miatt, vagy ahogy a szüleit gondozta apámmal, mondjuk ezért simán kaphatna akár utólag is pénzt, bár most már nyugdíjas, de én megemelném ezek miatt az özvegyi és rendes nyugdíját is. Mert a házimunkát és betegápolást is bele kell számolni.

2021. nov. 8. 11:55
 27/29 anonim ***** válasza:
98%

Engem középiskolában egy tanárnőm mentett meg az öngyilkosságtól. Egy alkoholista apa meg egy depressziós anya mellett senkim nem volt, akire számíthattam volna. Ha az a bizonyos tanár nem veszi észre, milyen rosszul vagyok, akkor már valószínűleg nem írnék ide. Össze sem tudom számolni, mennyi időt szánt rám a szabadidejéből beszélgetni, ha ezt pszichológusnak kellett volna kifizetni, akkor százezreket hagytam volna ott.

Szóval lehet, hogy hülyék a tanárok, mert odamennek 145 ezerért dolgozni, de az biztos, hogy nélkülük rengeteg gyereknek/kamasznak nem maradna más kapaszkodója az életben.

2021. nov. 8. 13:20
 28/29 anonim ***** válasza:

Amúgy anyum is pont ilyen, mint amilyet az utolsó leírt.

Például, sokszor mondta és tette azt, hogy nem pletykálkodott a többi pedagógus nővel arról, hogy egyes diákoknak milyen primitívek a szülei, hanem a gyerekek rendelkezésére állt akkor is, hiszen tudta, hogy leginkább ott osztanak meg vele bizalmas dolgokat, amit ő megpróbált megoldani.

Akkor első osztályában volt egy roma származású lány, a szülei hagyományok következtében, már kiválasztották a férjet, mindezt úgy írom le, hogy 1976-ban volt, és ő osztályfönőkként, mivel megtudta, hogy terhes a lány, megkérte az osztályát, hogy senki se piszkálja emiatt, hanem hagyják, hogy elvégezze a 8 általánost, és ezzel esélyt nyerve későbbi tanulmányok megkezdéséhez. Így történt, átvette a bizonyítványát, már terhes pocakkal, de a végzős bulira nem ment el, később aztán elvált a gyermeke apjától, hozzáment egy szíve által választott férfihoz, aki meghalt, elvileg a második házassága jobban sikerült.

2021. nov. 8. 14:16
 29/29 anonim ***** válasza:
91%

"Szakmájában nem állna meg."

Az a szakmája, hogy tanít. Nem más.

2021. nov. 8. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!