Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tanárok életképtelen emberek...

A tanárok életképtelen emberek a magyar társadalom szemében?

Figyelt kérdés

Sokszor lehet hallani ilyen véleményt, hogy "milyen keveset dolgoznak" vagy "minek mentek tanárnak, ha keveslik a bért". Ez valóban egy mélyebb strukturális probléma a tanüggyel, de valahol mégis egy ördögi kör, mert tényleg zömében a nem túl jó képességű emberek lesznek tanárok és nem is javul a helyzet.

Mit lehetne tenni, mert azt hiszem abban mindenki egyetért, hogy fontos kérdés ki neveli, oktatja a jövő generációját? Nem a lenézés és az egymásra mutogatás szerintem a megoldás.

2021. okt. 4. 14:17
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
72%
Nem a "társadalom" szemében és nem "életképtelenek", hanem a jelen kormányzat tekinti őket túlképzettnek és ezáltal ellenségnek. Hiszen valljuk be, a politikusaink zömében jogvégzett emberek (a diploma minősítéséről és az esetleges utóvizsgák számáról ne beszéljünk), akiknek már G.B.Shaw brit drámaíró szerint sem fűlik a foguk a tisztességes munkához
2021. okt. 4. 14:22
 2/29 anonim ***** válasza:
12%

Nem életképtrlenek, de ez így tényleg kész vicc.

Egyáltalán minek ez a sok tananyag?

2021. okt. 4. 14:26
 3/29 anonim ***** válasza:
55%
Nem.
2021. okt. 4. 14:37
 4/29 anonim ***** válasza:
62%
Ahhoz,hogy presztízse legyen a tanároknak először talán azt kéne elérni,h ne a társadalom legalja slepp menjen tanárnak, ezért nem jó ötlet ha a béka segge alatt van a ponthatár. A finn oktatási modellre sokan szeretnek hivatkozni,de azt sokan elfelejtik, hogy a sikerének a titka és első lépése az volt, hogy először nagyon magasra megemelték ponthatárt,h akárki ne lehessen tanár.
2021. okt. 4. 14:49
 5/29 anonim ***** válasza:
37%
A tanárokkal az a baj, hogy álszentek. A kormányra fogják, hogy leterheli a diákokat, pedig ők maguk terhelik le őket.
 6/29 anonim ***** válasza:
77%
A szememben nem, azonban a tanárok jó 80%-át egy gyerekhez sem engedném oda.
 7/29 anonim ***** válasza:
60%

A tanárok többsége alkalmatlan a pályára.Visszaélnek a hatalmukkal,narcisztikusak.Nem is oktatnak jól.

Nem gondolom azt,hogy ezek az emberek jelentős bérfejlesztést érdemelnek.

Sem diákkoromban nem voltam elégedett velük, sem most szülőként felnőtt fejjel nem vagyok.

A bérfejlődéshez teljesítményt is kellene mutatni.

2021. okt. 4. 14:51
 8/29 anonim ***** válasza:
50%

Én diakkoromban is elégedett voltam a tanárok 99%-val, (emellett kb 70%-80% kifejezetten jó volt) és most is elégedett vagyok. Jelenleg egyetemen tanulok.

Sajnos, ha nem emelik a fizut nem lesz tanár, akit fel lehetne venni oda, ahonnan kirúgják az alkalmatlant, mert senki nem megy tanárnak. Azért alkalmatlanok, mert nincs fizu.

2021. okt. 4. 15:02
 9/29 anonim ***** válasza:
66%

A zömül az.

- Szakmájában nem állna meg.

- Tanárként viszont hatalmat gyakorolhat a diákok és egyes kollégák felett.

- Szünidők.

Ezek a fő szempontok.

De vannak üdítő kivételek, akik tényleg hivatásként tekintenek rá, hogy értékes tudást adjanak át, gondolkodni tanítanak.

2021. okt. 4. 15:06
 10/29 anonim ***** válasza:
69%
Igen. Én tanár vagyok és látom, hogy a 99% suta, tahó. Nagyképű egositák, zérus tudással. Valóban az megy csak tanárnak aki semmire sem jó.
2021. okt. 4. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!