A tanárok életképtelen emberek a magyar társadalom szemében?
Sokszor lehet hallani ilyen véleményt, hogy "milyen keveset dolgoznak" vagy "minek mentek tanárnak, ha keveslik a bért". Ez valóban egy mélyebb strukturális probléma a tanüggyel, de valahol mégis egy ördögi kör, mert tényleg zömében a nem túl jó képességű emberek lesznek tanárok és nem is javul a helyzet.
Mit lehetne tenni, mert azt hiszem abban mindenki egyetért, hogy fontos kérdés ki neveli, oktatja a jövő generációját? Nem a lenézés és az egymásra mutogatás szerintem a megoldás.
Nem életképtrlenek, de ez így tényleg kész vicc.
Egyáltalán minek ez a sok tananyag?
A tanárok többsége alkalmatlan a pályára.Visszaélnek a hatalmukkal,narcisztikusak.Nem is oktatnak jól.
Nem gondolom azt,hogy ezek az emberek jelentős bérfejlesztést érdemelnek.
Sem diákkoromban nem voltam elégedett velük, sem most szülőként felnőtt fejjel nem vagyok.
A bérfejlődéshez teljesítményt is kellene mutatni.
Én diakkoromban is elégedett voltam a tanárok 99%-val, (emellett kb 70%-80% kifejezetten jó volt) és most is elégedett vagyok. Jelenleg egyetemen tanulok.
Sajnos, ha nem emelik a fizut nem lesz tanár, akit fel lehetne venni oda, ahonnan kirúgják az alkalmatlant, mert senki nem megy tanárnak. Azért alkalmatlanok, mert nincs fizu.
A zömül az.
- Szakmájában nem állna meg.
- Tanárként viszont hatalmat gyakorolhat a diákok és egyes kollégák felett.
- Szünidők.
Ezek a fő szempontok.
De vannak üdítő kivételek, akik tényleg hivatásként tekintenek rá, hogy értékes tudást adjanak át, gondolkodni tanítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!