Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Dobrev vagy Márki Zay?

Dobrev vagy Márki Zay?

Figyelt kérdés
Tegyük fel azt a forgatókönyvet, hogy Karácsony Gergely visszalép Márki Zay Péter javára, akkor Dobrev Klára és Márki Zay Péter közül kit választanátok?

2021. okt. 2. 06:32
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Én kedvelem Jakab Péter felszólalásait, és igyekszik megszólítani a vidéki embereket is (több-kevesebb sikerrel), de most pont azt látom rajta, mint aki eladta volna magát a DK-nak. Összefogás ide vagy oda, a végeredmény kihirdetéséig legyen már szabad a verseny! Én arra számítottam, hogy Jakab kanyar nélkül elsők közt bejelenti, hogy beáll Márki-Zay Péter mögé, mivel egy, elvileg jobboldali párt vezetőjeként látnia kell, hogy Márki-Zay értékrendje áll legközelebb hozzájuk. Ezek szerint pont itt nincs már annyira értékrend, ha inkább nem áll sehova, csakmert "bomlasztaná az összefogást." Csak akkor teljesen felesleges ez az egész kétfordulós cirkusz. Akkor elég lett volna egy forduló (bár eleve már ott visszalépkedés volt ennek meg annak a javára, szóval már az sem volt annyira verseny).

"Maradjunk annyiban hogy aki Orbán ellen van, de Orbánra szavaz ha a másik opció Dobrev, az valójában egy elvtelen érdek-ember"

Szerintem meg maradjunk annyiban, hogy nekik pont vannak elveik: nem kérnek többé Gyurcsányékból! Utálják a fideszt, de Gyurcsányt még jobban. Aki nem látja be, hogy Gyurcsány okozta Orbánék 2/3-át, azt nem tudom minek nevezzem. Nagyon sokan utálják a fideszt, sokaknak elegük van ebből az állandó csatatér politikából, amit csinálnak, a folyamatos propaganda áradattal minden utcasarkon, és szeretnének ÉRDEMI változást, de nem egy újbóli Gyurcsány-korszakot. Te soha nem fogod DK-sként belátni, de Gyurcsány vezetésével nem lehet Orbánt leváltani, ő a garancia Orbán győzelmére. Ha ezt belátná a DK is, egyáltalán nem indított volna miniszterelnök-jelöltet sem. Örülj Dobrev esetleges győzelmének, csak ne csodálkozz majd a választások utáni eredményen sem. Csak a bizonytalan szavazók elnyerésével van esély kormányt váltani, és azoknak a szavazatával, akik amúgy ellenzékiek lennének, de csak akkor, ha nem Dobrev és nem Karácsony a miniszterelnök jelölt. A bizonytalanok pedig csak MZP győzelme esetén hajlandóak ideszavazni, másképp megy a szavazat a kutyapártra, vagy a Mi Hazánkra, ezt sokan írták Face kommentekben is, és a közhangulat is erre utal.

2021. okt. 3. 10:15
 22/25 anonim ***** válasza:
0%

#21-nek:

Profi vagy a megmagyarázásban! XD

Olyan nincs hogy valaki a kormány ellen van, de ha a másik opció nem tetszik neki, akkor mégiscsak a kormányt támogatja. Akkor mi a faxt variál? Tegye azt a kibaxott X-et a fideszre, és kész. Vállalja fel hogy kormánypárti, és ne magyarázza meg hogy ő ellenzéki, de azért szavaz a fideszre mert ....

Mert egy sunyi xarházi, aki magyarázza a bizonyítványt. Gerinctelen.

Az összefogás céljának pedig függetlennek kellene hogy legyen a szereplő pártok egyéni céljaitól!

Erre Márki-Zay teljesen képtelen, ő a saját sztárolásával és futtatásával van elfoglalva, és magasról tesz az összefogás lényegére. Szerinte az összefogás ő maga. XD

Az a szerencsétlen Karigeri pedig egy jellemtelen, könnyen befolyásolható ember, akit Márki megzavart. Mert nem tudok mást mondani egy olyan második helyezett versenyzőre, aki a harmadik helyezett kérésére hajlandó visszalépni, hogy: zavarodott.

Jakab?

Ő az összefogást komolyan vette. Ő kiesett, a domináns a DK, tehát az összefogás céljaiban a DK-t, vagyis az összefogást támogatja!

Baxdmeg! Én mindvégig arra számítottam hogy Jakab lesz a leggyengébb láncszem, ő lesz a "kifordulós kutya", erre ő lett a leggerincesebb!

Még nem tértem észhez ... XD

2021. okt. 3. 10:49
 23/25 anonim ***** válasza:
0%

Ismét #21-nek:

Egy meglátásom:

Márki hiába matekozik Karigrivel, és hiába hergeli a népet.

A számok világosan mutatják hogy ha Dobrev csak leül és vár, akkor is ő fog győzni. És egyébként ez a legokosabb amit tehet, visszahúzódik, és kivár.

Nem kell kampányolnia mert Márki úgy lejáratja magát (és Karigerit), hogy neki semmi teendője. Az a legokosabb ha nem süllyed odáig, hogy reagáljon. Érezze méltóságon alulinak.

2021. okt. 3. 11:01
 24/25 anonim ***** válasza:
0%
Nekem Orbán Viktor és a nemzeti kormány!
2021. okt. 3. 14:07
 25/25 A kérdező kommentje:
#24 valahogy a kettő nem fér össze. A fidesz és orbán mitől lenne nemzeti? Azért mert annak hazudja magát?
2021. okt. 3. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!