Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Horthy miért nem gyilkolta...

Horthy miért nem gyilkolta meg Hitlert?

Figyelt kérdés
Láttam egy cikket, hogy egyszer, amikor találkozott vele, többször magához vette az önvédelmi pisztolyát, hogy lelője a führert, de végül a vonaton hagyta a fegyvert.

2021. okt. 1. 21:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

mondjuk olvassátok el Horthy saját könyvében (Emlékirataim) az erre vonatkozó részt. Olvastam a a könyvet.

valami ilyesmit írt, hogy "többször magamhoz vettem a a pisztolyom, tudtam, hogy engem nem fognak megmotozni, de végül a vonaton hagytam, mert ezt a döntést magasabb hatalomnak kell meghoznia"

az idézet nem pontos, csak emlékezetből írtam.

2021. okt. 2. 10:19
 12/13 anonim ***** válasza:
91%
amúgy, ha Horthy akkor lelövi Hitlert s nyilván 1 másodperc múlva ő maga is meghal, akkor most nemzek, sőt nemzetközi hősként lenne számontartva?
2021. okt. 2. 10:22
 13/13 A kérdező kommentje:
Szerintem, ha megteszi, Mo. visszakapja a trianoni területeket
2021. okt. 2. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!