Miért alkotmányellenes az alaptörvény?
"...azt tudom hogy a fidesz kétharmaddal többször is megváltoztatta"
Többek közt pl. ezért. Normál esetben egy alkotmányt egyszer megírnak, lefektetik benne szokat az alapelveket, amire épül az adott állam, jogállamisági kritériumokat, emberi jogokat stb, és az úgy marad, nem pedig amikor épp eszébe jut Viktornak valami, akkor azt még "gyorsan rögzítsük". Ha épp a melegekkel van kínja, akkor azt, ha a közpénzekkel akarnak babrálni, akkor meg azzal kapcsolatban.
Van errol egy rendkivul hosszu es reszletes vita h sokszor onmaganak mond ellent. Ha tenyleg erdekel es hajlando vagy idot szanni ra itt egy beszelgetes kereteben kifejtik:
Igen hosszu de erdemes vegig hallgatni.
A szabadkéz és a hatalom kizárólagos gyakorlasa között mi a különbség??
Saját szavimmal értve a szabadkéz azt jelenti,hogy mindenbe én döntök.Ha a hatalmat kizárólag én gyakorlom,az azt jelenti a saját szavaimmal,hogy senkinek semmi beleszólása nincs a döntéseimbe,én döntök mindenről.
Mi a különbség a kettő között??.Ugyanazt írtam le,mint te,saját szavaimmal.
Valamint a világ jókora részén demokrácia van,azaz nem a kormányzó párt dönt mindenbe,ezt nevezik fékek és ellensúlyok elvnek.Van,aki kordába tartja a mindenkori kormanyt.Nálunk kinek van lehetősége kordába tartani ezeket??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!