Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a Fidesz szerint nekünk...

Ha a Fidesz szerint nekünk bővül a leggyorsabban a gazdaságunk, akkor hogy lehet, hogy az Eurostat szerint csökken az 1 főre eső GDP Magyarországon?

Figyelt kérdés

[link]

Ez nem az a térkép, de ezen is látszik, hogy a medián jövedelem alapján, a legcsóróbb balkáni brancsba tartozunk. A Fidesz szerint persze már Svájc vagyunk lassan olyan magasak a bérek. Na de hát mind1.

Ami viszont még jobban megdöbbentett az a többi adat. (Sajnos nem tudom visszakeresni a linket), de összevetve Romániával és Bulgáriával vészjósló az összegzés:

Míg Magyarországon csökken az egy főre eső GDP, növekszik a gini index (vagyonkülönbségek) ami a korrupcióval jár kéz a kézben, és csökken a vásárlóerő. Addig Romániában és Bulgáriában pont az ellentettje mindennek: növekszik az egy főre jutó GDP, a háztartások vásárlóereje, csökken a gini index, csökken a korrupció.

Ezt hogy tudják kimagyarázni a Fidesz szavazók?

2021. okt. 1. 05:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Aha!

És ezzel a "valaha mért legnagyobb növekedéssel" elértük már, a covid előtti szintet?

2021. okt. 1. 07:49
 12/19 anonim ***** válasza:

11: igen, elértük.

[link]

2021. okt. 1. 07:52
 13/19 anonim ***** válasza:

Szóval akkor ott tartunk mint két évvel ezelőtt, vagyis nem nőtt semmi, csak beindultak a gyárak...amikor épp nem állnak chiphiány miatt.

Viszont mivel a népléleknek szüksége van győzelmi jelentésekre, az igazság minden részletét inkább nem bontják ki, hanem még nyugdíj prémiumot is fizetnek, hogy úgy tűnjön, soha nem látott magasságokban járunk.

Vélhetően én sem csinálnám másként, de azért nem is vagyok hasra esve.

2021. okt. 1. 07:59
 14/19 anonim ***** válasza:
Jól keresek, de életemben nem dolgoztam olyan keményen, mint anno a szüleim. Az első Orbán-kormány alatt édesanyám fizetése egy havi téli fűtésszámlát nem fedezett, pedig rengeteget dolgozott. Nagyon könnyű ítélkezni, hogyha az ember életében nem tapasztalta saját bőrén a szegénységet. Édesapám volt, hogy havi 29 napot dolgozott éjszaka 12 órában, de egy bedöglött hűtőt így sem tudtunk lecserélni áruhitel nélkül. Egyszerű dolog lusta prolizni, de ennél azért komplexebb folyamatok alakítják azt, hogy ki milyen életszínvonalon él.
2021. okt. 1. 08:58
 15/19 anonim ***** válasza:

Azért ha már a fűtésszámlát említetted, a gázárak pont nem az orbántorgyánpolgárkormány idején mentek az egekbe, viszont a 2010 utáni években lettek megfékezve, most már azért egy minimálbérből elég nagy lakást ki lehetne fűteni.

De minndenképp szép, hogy elismered, hogy ma jóval kényelmesebben sokkal jobb kereseted lehet, mint 20 éve.

2021. okt. 1. 09:14
 16/19 anonim ***** válasza:
65%

Nekem alapvetően semmi bajom azzal,hogy ha valaki tanult,es jól keres,meg van elégedve.Én sem panaszkodok,dolgozok keményen,sokat.De hányingerem van az olyan emberektől,akik szerint rendben van az,hogy aki bármilyen okból is nem tanult,az "rohadjon meg".Lehet,hogy sokkal több esze van,mint egy mérnöknek,de szegény családból jött,és nem volt pénz taníttatni.Csonka családba nőtt fel,valamilyen tartós betegsége van,stb ...sorolhatnám napestig.

Ez az igazi primitívség,mert nem tudhatjuk,hogy az az ember miért jutott olyan sorsra,könnyebb a magas lóról okoskodni.

2021. okt. 1. 09:34
 17/19 anonim ***** válasza:
61%

@15 Én például nyertese vagyok az egykulcsos adónak, az elmúlt 5 évben 500 és 1200k között ingadozott a nettóm, plusz bónuszok, részvényopciók, miegymás. Viszont nem felejtettem el, hogy milyen a nélkülözés és az igenis nagy bűne a jelenlegi rezsimnek, hogy csomó szegénységi kérdéssel egyáltalán nem foglalkozik. A hajléktalan ellenség, a mentális beteg nem is létezik, az állami gondozásról meg már ne is beszéljünk. És ezek nem marginális kérdés, tömegeket érintenek, csak nyilván egy középosztálybeli buborékból nem lát rá ezekre az ember. Az is fura összehasonlítás volna, ha a történelem egyik legnagyobb globális konjunktúráját akarnánk összevetni a kétezres évekkel, egészen más gazdasági folyamatok voltak.

Nem azt kívánom elvitatni, hogy én személy szerint jól elvagyok anyagilag, csak jóval érzékenyebb vagyok annál szociálisan, semmint hogy a szegénységet letudjam azzal, hogy az országot szorgalmas emberekre és buta, lusta prolikra osztom fel, mert egyszerűen ez nem így van.

2021. okt. 1. 09:36
 18/19 anonim ***** válasza:
61%
Ja,azt elfelejtettem,remélem az megvan mindenkinek,hogy ebbe a fene nagy jólétbe,dübörgő gazdaságba,kiváló járványkezelésbe éppen a választások előtt pár hónappal kapja vissza az ember a befizetett szja-t,kapnak a nyugdíjasok prémiumot,tervezik megemelni a pedagógusok bérét,kapnak a 25 év alattiak szja mentességet.....HITELBŐL....Bizony,ezt az aprócska dolgot valahogy mindig kifelejtik a kormánymédiába említeni.Annak a felvett 1200 milliárdnak lesz ám kamata is,tehát hiába kapjuk vissza az szja-t,ha utána kamatostul kell visszafizetni az adóforintjainkból...Köszönjük,hogy a fidesz a hozzájárulásunk nélkül a nyakunkba varr egy újabb adósságot...
2021. okt. 1. 09:41
 19/19 anonim ***** válasza:

Ebben az a legizgalmasabb, hogy mindeközben a szociknak - pontosabban mai szóhasználattal a baloldalnak - a fejére olvassák, hitelből emelte a közalkalmazottak bérét, és a szociális ellátásokat.

És az emberek képtelenek meglátni ebben az analógiát.

2021. okt. 1. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!