Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a Fidesz szerint nekünk...

Ha a Fidesz szerint nekünk bővül a leggyorsabban a gazdaságunk, akkor hogy lehet, hogy az Eurostat szerint csökken az 1 főre eső GDP Magyarországon?

Figyelt kérdés

[link]

Ez nem az a térkép, de ezen is látszik, hogy a medián jövedelem alapján, a legcsóróbb balkáni brancsba tartozunk. A Fidesz szerint persze már Svájc vagyunk lassan olyan magasak a bérek. Na de hát mind1.

Ami viszont még jobban megdöbbentett az a többi adat. (Sajnos nem tudom visszakeresni a linket), de összevetve Romániával és Bulgáriával vészjósló az összegzés:

Míg Magyarországon csökken az egy főre eső GDP, növekszik a gini index (vagyonkülönbségek) ami a korrupcióval jár kéz a kézben, és csökken a vásárlóerő. Addig Romániában és Bulgáriában pont az ellentettje mindennek: növekszik az egy főre jutó GDP, a háztartások vásárlóereje, csökken a gini index, csökken a korrupció.

Ezt hogy tudják kimagyarázni a Fidesz szavazók?

2021. okt. 1. 05:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
27%

Mit kellene kimagyarázni?

Mérnök ember vagyok. Soha nem éltem olyan jól, mint az utóbbi 4-5 évben. Feleségem pénzügyes egy multinál, én gépészmérnök. Kényelmesen tudtunk ingatlanhoz jutni a CSOK által, és gombokért venni családiautót.

2010 előtt félre tudtam tenni a fizetésem kb 15-20%-át. Most 40%-át teszem félre úgy, hogy hitelt törlesztek, és közben nagyságrendekkel magasabb életszínvonalon is élek.

Ezzel fog meg rengeteg embert a fidesz.

Az a baj, hogy rengetegen csak úgy ülnek a hugymeleg pocsolyában.

2021. okt. 1. 06:52
 2/19 anonim ***** válasza:
68%
1-es ... lehet, hogy kollegak vagy szomszedok vagyunk, mert en is pont igy elek az elmult idokben :)
2021. okt. 1. 06:58
 3/19 anonim ***** válasza:
93%

Láthatod, ha kinézel az ablakon. Már mindenhol kolbászból a kerítés, milliós fizetések (gyúcsány alatt nem is volt fizetés!),és már mindenkinek három kocsija áll a balatoni nyaraló garázsába.

Mérnökember is megmondta, gyúcsány tehet róla, hogy -10 év munkatapasztalattal nem élt olyan jól, mint ma. 😆

2021. okt. 1. 07:07
 4/19 anonim ***** válasza:
50%
Igen ma van rengeteg olyan mérnök, aki valahogy elvégezte a főiskolát, bármi úton, valahogy átment, de közben hülye, mint a föld, protekcióval van egy cégnél tartva. Természetesen a fizuját megkapja emberileg nulla. Nagyot mondás az van, ismérve az ilyen diplomásoknak. Lásd fidesz rendszer. Az ingyen élést, hülyeséget támogatják. Nem büszkélkednék azzal, hogy csokkal vettél ingatlant, ha ilyen jól élsz miért volt rá szükséged? Sok magad fajta hülye miatt nőtt meg az államháztartás hiánya is.
2021. okt. 1. 07:12
 5/19 anonim ***** válasza:
90%

A helyzet megtévesztő. 2010-2019-ig mindenhol masszív gazdasági fellendülés ment végbe. Ergo az emberek egy jó részének (főleg a gazdagabbaknak) jobb lett, bárhol is élnek. A többségnek ez elég. Az már mellékes, hogy Magyarországon kisebb volt a fellendülés, mint máshol. És ez az emberek egy részével feledteti a jelenlegi inflációt is.

A 2000-es évek végén gazdasági világválság volt, mindenhol szar volt, de az egyik országban kevésbé, máshol jobban...

Ez olyan, mintha egy kerékpárversenyen csak az átlagsebességét néznénk egy versenyzőnek és azt mondanánk, hogy az első 5 perc csapnivaló volt, a második 5 perc viszont hatalmas. Aztán kiderül, hogy az első 5 perc hegymenet volt, a második meg ereszkedés a hegyről és tul képpen ez az adat semmit nem mond el a versenyző teljesítményéről.

2021. okt. 1. 07:17
 6/19 anonim ***** válasza:
2%
Úgy látszik, a primitív proli nehezen viseli, hogy olyan időt élünk, mikor a szorgalmat meg a tudást megfizetik. Bizony, ettől növekszenek a vagyonkülönbségek, a szorgalmas gyarapszik, a lusta proli meg rágcsálja az akciós parizelt. Ez így van rendben.
2021. okt. 1. 07:24
 7/19 anonim ***** válasza:
16%

3/6 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem miből gondolod hogy 10 éve voltam pont pályakezdő? Ellenzékiként alapelvárás a szövegnemértés?

2021. okt. 1. 07:28
 8/19 anonim ***** válasza:
12%

4/7 anonim ***** válasza:

Mi van csíp a pisi?

A diplomát nem a szél fújja össze hülyegyerek

Miért ne venném igénybe a csokot ha egyszerűen elérhető számomra?

Te meg pont a tipikus vérproli vagy aki megy be a szalag mellé 10 éve, társadalmi szempontból kb egy robot szerepét tölti be, családot nem alapít, de elvárná hogy ingatlanhoz jusson.

2021. okt. 1. 07:30
 9/19 anonim ***** válasza:
33%

Nagyon egyszerű: Lényegében az összes állításod hazugság. A térképed nem támasztja alá a fantáziádat stb. Próbálj tájékozódni és nem félretájékoztatni.

[link]

2021. okt. 1. 07:34
 10/19 anonim ***** válasza:
72%
9: az eurostat nem támasztja alá a valóságot, bezzeg az origo :D
2021. okt. 1. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!