Jól gondolom, hogy Gyurcsány alaposan átverte Jakabot, aki erről nem tudott és ezért teljes gőzzel tolta a "melósos" kampányát?
Gyurcsány a médiájával elhitette, hogy Jakab Péter "melósos" kampánya működik és manipulálva a közvéleményt elhitette Jakabbal hogy ő az esélyes az előválasztáson és a pártja is hatalmasat erősödött.
Ehhez képest azokat a szavazókat akikről Jakab azt hitte őrá szavaznak, Dobrev Klárát választották helyette, míg Jakab csak bohócot csinált magából.
Jakab kampánya valójában végig kudarcos volt, ami abból is látszott hogy az egyéni jelöltek versenyében a Jobbik csak a DK-val kötött szövetsége miatt nyerhetett vidéken kb. kéttucatnyi helyen, szervezettségen ugyanott tartanak mint a párt történelmi mélypontját jelentő 2019-es 6%-os EP-választásnál, hacsak nem az azóta távozó tagok miatt még lejjebb.
Mivel akciózott Feri ellen, valamiről lemaradtam? xd
Egy párt úgy épül fel, hogy mondjuk a 0,01%-a valamilyen tisztséghez jut, a 0,1%-a mondjuk párttag, 1%-a mondjuk aktivista, 10%-a törzsszavazó (csak ilusztrációnak a számok), a maradék meg ilyen "lazán csatolt, bizonytalan" szavazó. A Jobbik belső konfliktusai és arculat váltása miatt Jakab, mint újonnan odakerülő elnök úgy vette át a pártot, hogy az aktivisták illetve a törzsszavazók teljesen eltüntek, így pedig mozgósítani nem lehet, hiába vannak ott a támogatók a közvéleménykutatáson, egy előválasztásra inkább csak a kemény mag megy el.
Jakab ennek a válsághelyzetnek az orvosolására vette fel ezt a melós arculatot, mint "piaci rést" az ellenzéken belül, hogy a párt ne essen szét teljesen, mint pl. az MSZP, aki arculat nélkül maradt a DK mellett. Próbálja úgy előadni a dolgot, mintha áldozatot hozott volna ő ezzel, hogy önként elvállalja ezt a vidéki kisembert megszólító stílust, de az igazság az, hogy ez jutott azok közül, ami passzol is hozzá.
S azt is vegyük hozzá, hogy ő TELJESEN egyedül van abban a rohadt pártban, többieknél vannak felfuttatott/ismert politikusok.
Őszintén szólva, Vonával sokkal jobban menne minden, csak hát, ő erre nem vállalkozott, amire Jakab igen, hanem kiszállt a süllyedő hajóból, Jakab meg befoltozta.
Jelen pillanatban 16 egyéni körzetben jobbikos jelölt lesz. Ennél több csak a DK-nak van. Persze nyilván még meg kell nyerni a választáson ezeket a mandátumokat, és van köztük jópár ami legalábbis necces, de akkor is csak egy az egyben kell harcolni, nem több fronton.
Lehet Jakabot utálni, de ahogy én látom, a legjobb politikusok közé emelkedett azzal, hogy megtette amit még Vona sem mert, pedig ő is tudta, hogy szükséges, ha a Jobbik bármikor is kormányzati szerepet szeretne.
És szerintem mindenki mindenkinek ezerrel fog kampányolni a választásokon és nem vágják át egymást.
Én Fideszesként azt mondom, hogy Jakab saját magát "nyírta" ki...de ez nem baj.
Többre nem is hivatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!