Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért rendezetlen minden még...

Miért rendezetlen minden még így 31 évvel a rendszerváltás után is?

Figyelt kérdés
Én a rendszerváltás idején még gyerek voltam,de emlékszem mindenki reménykedett,bizakodott benne hogy 1990-től jobb lesz.Aztán látták hogy nem jobb,inkább rosszabb lett,de aztán közeledett az ezredforduló és az emberek abban bíztak hogy 2000 után jobb lesz.Ez sem jött be.Aztán abban bíztak hogyha csatlakozunk 2004-ben az európai unióhoz akkor jobb lesz.Ez sem jött be.Aztán abban bíztak ha 2010-ben a Fidesz leváltja az Mszp-t jobb lesz.Ez sem így lett.Most abban bíznak,ha az ellenzék nyer 2022-ben jobb lesz.Mi örökké csak bizakodni fogunk,nekünk csak mindig ígérni fogják a jólétet de soha nem lesz belőle semmi?

2021. szept. 27. 11:46
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
44%
Nekem jobb lett, nem értem ezt az állandó rinyálást.
2021. szept. 27. 12:08
 12/45 anonim ***** válasza:
52%

8/

... és gyártottak ráfizetéssel olyasmiket, amik a világpiacon nem voltak versenyképesek, nagyon kevés kivétellel.

2021. szept. 27. 12:08
 13/45 anonim ***** válasza:
72%
Az Európai Unióhoz való csatlakozással is szűntek meg munkahelyek. Megmondták miből mennyit termelhetünk.
2021. szept. 27. 12:14
 14/45 anonim ***** válasza:
34%

Marha egyszerű és bonyolult is egyben.

Gyerek voltam és máig emlékszem mikor a Tv -t bámultam, otthon voltam éppen betegen, Tátott szájjal néztem hogy "mától az ország államformája Köztársaság".

gyerekként nem értettem, anyumék meg örültek neki.

Teltek az évek, felnőttem, és azt látom hogy bár sok minden változott, sok minden nem változott.

Minden embert akit a régi világ képzett ki hatalom közelébe nem lett volna szabad sohasem engedni. Másrészt a régi világgal a kötődéseket el kellett volna vágni. Ez sem lett megcsinálva.

Kvázi ugyan az a függési rendszer maradt meg. Fidesz már csak egy erős tünet. Mint amikor az ember betegeskedik nem nem akarja elhagyni a káros szokásait. Aztán most nőtt egy rákos narancs daganat és fel akarja emészteni a szervezetet.

Egyáltalánán nem biztos hogy lesznek választások, ha lesznek tiszta nem lesz ahogy előzőleg sem volt. HA nem lesz meg a 2/3 márpedig a sok hülye narancsra fog szavazni akkor biza nem lehet még a meglévő dolgokat se lebontani. (Nem mintha az ellenzék nagy szám lenne, mert ott is szinte mindenki csak a saját gesztenyéjét akarja sütögetni. A jó ebben az hogy a jelenlegi rendszert ehhez le kell bontani. Bár szemátdombon nem nagy szám királynak lenni. Mikor 1-2 millión megy a huzavona, Nyugaton meg lassan a mosogató is ennyit kap.) 4 évig langyos vízben lubickolás lesz. Illetve ha megnézzük mennyi ideig tart egy homokvárat építeni és lerombolni ugyan ez van. Lerombolták a társadalmat és most építeni kell. 4 év alatt semmi nem lesz.

Az igazán szegényeknek 4 év nem sok változást fog hozni ahogy az előző rendszerek sem hoztak semmit. Nyilván ezért megvehetőek egy zsák krumplival. Aztán az agresszív hülyék fel vannak kapva hogy hergeljék egymás ellen az embereket és ezért milliós fizetést kapnak. Zseniálisan rombolják a jövőt, most Kínai strómanok leszünk az EU -ban. Oroszok meg gőzerővel rombolják az EU -t mert az egységes EU -val szemben nem sok mindent tudnak kezeni sem ők sem Kína. Külön külön országokkal ha egymásnak ugrasztják őket viszont gond nélkül felőrlik az ellenállást...

EU van szemben állva, régi világgal szoros kapcsolatban álló korrupt rendszer nem tud a Kínai terjeszkedésnek ellenállni és az Orosz hegemóniával szembenézni. Kicsi az ország, kicsi a mozgás tér. Eu ban sem lenne nagyobb, csak az egy közös piac közös érdekek mentén. Lehet vitatkozni rajta hogy hol olcsóbb a Nutella meg hol mennyi cukor van benne csak nem ugyanazok a kérdések.

Röviden az alapvető változások hiányoztak, hiányoznak. A megélhetési politikusoktól nem lehet megszabadulni, de a fő baj hogy a nagy részük csak ez. Nem az a gond ha pénzt kap a munkájáért hanem hogy nem csinál semmit és mellé lop. Alulról szerveződő valódi kérdésekkel foglalkozó politika kell. Illetve nem egy nagy pofáju hangadó kell hanem egy olyan aki tud dolgozni és irányítani. Kettő legritkább esetben fedi egymást. Embereknek a saját sorsukat kell kézbe venni. Ha ez nem lesz jelentős változás se lesz.

Nem az államra kell mutogatni hanem mindenkinek tennie a maga életéért. Nem nem nyugdíj előtt kell észbe kapni. Akkor már mindegy.

Ez az egész nem azt jelenti hogy na akkor maradjon ami van mert ismerjük.

Mert a társadalmi hozzáállást is felhasználták, 10 éve a szomszéddal nagy haverok voltunk, most meg kaszával, meg ásóval hadonászik, mert nem értek vele egyet. Agyon is verne ha engedném neki, mert szerinte ez hazafias kötelessége. Nem gondolnám hogy ez a normális. Nem ilyen világban akartam élni. Ez már itt van, de ez nem normális... Ezen kapaszkodtak fel és az ilyen megvezethető emberek nem tudják mit is művelnek valójában. Ráadásul kevesen vannak de biztos hogy elmegy szavazni. Mások meg legyintenek és csöndben tűrnek, nem mennek szavazni, hogy az ővék úgy se számít...

Drasztikus változásra senki se számítson. Langyos víz, lassú lemaradás Európában ahogy az elmúlt 30 évben is. Következő 30 évben is erre számítanék. Ha nincs szerencsénk 10 év múlva már Bulgária is a nyakunkban fog lihegni. Most még lehet rajta röhögni, de 20 éve még le lettek sajnálva a Szlovákok, Nem kérdés hogy erősen lemaradtunk tőlük, na de Románia soha nem ér utól minket. Jelentem idénre ez is meglett.

Ha marad a jelenlegi kormányzat akkor további társadalmi züllés, ha cserélődnek akkor balhék orrvérzésig. Gazdasági és oktatási mélyrepülés pedig ahogy most is megvan. 4 év alatt max irányt lehet keresni. Aztán majd jönnek megint hogy narancs jobb vót. Aztán kezdődik minden elölről.

Rendes politikai tömörülés meg nincs.

Aki komoly változást akar a saját életében az el kell költözzön az országból. És nem keletre hanem Nyugatra (Marbella nem jó, maffia központ). Vagy annyira keletre Hogy Japán, Ausztrália :)

2021. szept. 27. 12:36
 15/45 anonim ***** válasza:
31%
Jókat röhögök ezeken a válaszokon, akik egymást erősítik sajnos, hogy a Kádár-rendszerben a munkahelyek többsége "alibi munkahely" lett volna, meg hogy nem kellett dolgozni.
2021. szept. 27. 12:40
 16/45 anonim ***** válasza:
57%
#15 Megszépítette nekik a meg nem élt múltat az idő. Mindenkinek volt munkahelye, de dolgozni kellett még az alibi munkahelyen is. Kitaláltak nekik munkát. Hát nem a hatékonyság és a versenyképesség volt a cél az mondjuk biztos... Viszont ez Kádáron múlott nem pedig a rendszer nevén.
2021. szept. 27. 12:46
 17/45 anonim ***** válasza:
94%

15/

Ma nincsenek kocsikísérők, gyárudvar söprögetők, munkahelyen tízórait bevásárlók. Gyors és gépírók sincsenek, de ez a technika fejlődése miatt, mint hogy betűszedők sincsenek, meg bognárok se.

2021. szept. 27. 12:48
 18/45 anonim ***** válasza:
70%
16! ilyen munkahely, ami nem termel semmit ma is rengeteg van, egyszer olvastam, hogyha mindenki a gazdaságosságra törekedne, akkor a dolgozók akár harmadát is le lehetne építeni minden cégnél. Ha érdekel ennek nyugaton- ahol elvileg versenyképescsakkeménymunkátvégzőjólképzettszakemberekdolgoznakérdemeikszerintbérezve szóval ott erre külön szó van az ún. bullshit job. Tehát az olyan bújtatott munkanélküliség a nagyvállalatoknál, amire semmi szükség, és semmiben nem segíti az adott vállalat működését, de fenntartják.
2021. szept. 27. 12:51
 19/45 anonim ***** válasza:
19%
14/ Fejedben van zavar rendesen, de erről a szüleid is tehetnek.
2021. szept. 27. 12:52
 20/45 anonim ***** válasza:
57%

18/

Igen, a tőkések ekkora hüjék, hogy fizetnek munkásokat, akik csak viszik a pénzt és semmi nyereséget nem hoznak. Ezért nincs leépítés és munkáselbocsájtások se.

2021. szept. 27. 12:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!