Mennyi esélye van, hogy Márki-Zay Péter nyeri az előválasztást?
Ezt már leírtam egyszer, de a sok kétbites agymosott úgysem fogja fel.
Egyetlen ember van, aki Gyurcsány embere, az Dobrev Klára, mivel ő a férje. A ti logikátok szerint mégis miben nyilvánulna meg az hogy Gyurcsány a főnök?
Ha pl. Jakab, vagy MZP leaz a miniszterelnöl-jelölt, és megnyerik tegyük fel a választást, akkor Gyurcsány majd odamegy, hogy "na Petikém, akkor innentől majd az lesz, amit én mondok"?. Vagy ti hogy gondoltáto?
Ha előállna egy ilyen lehetetlen helyzet, akkor is simán megmondhatja neki, hogy "figyu Feri, én vagyok a miniszterelnök, nem te, tedd magad üresbe!".
Mégis mit tenne Gyurcsány? Pisztolyt szegez a fejéhez vagy ti amikor benyaltok ilyen kétbites baromságot, ezt fizikailag hogy gondoltátok, szerintetek hogy kivitelezik?
Vagy elég, ha a fidesz kiteszi egy plakátra k.va sok pénzből és akkor az már úgy van? XD
Sivár életűek ezek az emberek, mindenképp kell nekik egy ellenségkép, akin kiélhetik a frusztrációjukat.
A Fidesz ezeknél már régen nem egy párt, hanem egy vallás.
# 13:
Az én meglátásom, hogy az ellenzéki összefogás megnyerheti a jövő évi választást, de szerintem egyszerű többsége lesz, és külön frakciókat kívánnak alakítani. Ennek okán bármely párt lehet a mérleg nyelve, különösen a DK, amely vélhetően a legnagyobb frakcióval rendelkezik majd. Ennek okán, bármikor megvonhatja a kormány támogatását, ha nem úgy ugrál a miniszterelnök, ahogy a DK fütyül. A Fővárosi Önkormányzatban is Karácsony csak a kirakat ember, a Városházán a DK-s Gy. Németh Erzsébet és az MSZP-s Tüttő Kata kezében van a pénzügyi döntéshozatal. A BKK vezérigazgatója Draskovics Tibor, a Gyurcsány-kormányok minisztere.
Miért lenne ez másképpen, ha Karácsony vagy MZP győz. És azt se feledjük, hogy MZP mögött nem áll párt, így teljesen ki lesz szolgáltatva a frakcióval rendelkező pártoknak.
Innen nézve bármi megtörténhet, annak idején az MSZP-nek is úgy kellett ugrálnia 2002 és 2010 között ahogy az SZDSZ fütyült, láthattuk, hogy még a saját miniszterelnökük is beáldozták 2004-ben az SZDSZ kedvéért.
""na Petikém, akkor innentől majd az lesz, amit én mondok"?. Vagy ti hogy gondoltáto? Ha előállna egy ilyen lehetetlen helyzet, akkor is simán megmondhatja neki, hogy "figyu Feri, én vagyok a miniszterelnök, nem te, tedd magad üresbe!".
Nem feltétlen így megy, de Gyurcsány simán megfúrhatja. A miniszterelnök csak egy megbízott, akinek vissza is vehetik a megbízatását. Medgyessy és Gyurcsány között is volt ellentét, aztán kitúrták az előző Petit is.
Igaz, aztán őt magát is félreállították. Gyurcsány sem feltétlen mindenható, megkerülhetetlen tényező a baloldalon, de az biztos, hogy nagyon igyekszik, küzd ezért.
Nem valószínű, de összejöhet neki.
Az is nagyon sokat fog számítani, hogy a többi párt, jelölt hogyan áll majd hozzá. Ha lesznek, akik visszalépnek/lemaradnak és a pártjuk, híveik beállnak mögé, akkor felülkerekedhet a az MSZP és a DK jelöltjén is.
A fideszesek is ha elmennének szavazni rá, akkor Fidesz vereség esetén legalább egy konzervatívabb, viszonylag nemzeti érzületű kormányfőt kapnának.
"Ennek okán, bármikor megvonhatja a kormány támogatását, ha nem úgy ugrál a miniszterelnök, ahogy a DK fütyül"
Ha pedig így lenne, azzal a DK is saját maga alatt vágná a fàt, mert akkor egy kormányzóképtelen ellenzék lenne, aki egy értelmes törvenyt nem tudna előterjeszteni az OGY-be és elfogadtatni, szóval a DK-nak is ugyanúgy érdeke, hogy közös nevezőre jussanak. Az tény, hogy előfordulhatnak konfliktusok, és nem feltétlen az lenne a vége egy Jakab által kigondolt intézkedésnek, amit Jakab eredetileg szeretett volna, de mindenképp olyan megoldásnak kellene a végén lennie, amit mindőjük elfogad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!