Ha baloldali kormány alakul, sikerülhet meggyőzniük a hátrányos helyzetű fiatalokat, hogy tanuljanak?
A TV vitában egyetértés volt abban, hogy a szegénységből kivezető legjobb út a képzés, tanulás, munkavállalás.
Arról nem beszéltek, hogy mit fognak csinálni azokkal a gyerekekkel, fiatalokkal, akik nem akarnak tanulni, helyette akár a többi gyerek tanulását akadályozzák.
#10 A 9. hozzászóló vagyok, azért azt hozzátenném, hogy amit írtam, hogy tartsunk el embereket, így biztos nem kivitelezhető. Amikor a nagyszüleim érkeztek, ők pár ezren voltak. A romák több tíz/százezren vannak. Szóval biztos nem tudnak annyi adót beszedni, hogy mindenkit eltartsunk.
Szimplán azt szerettem volna jelezni, hogy míg arra nem tudok példát, hogy valakin az segített volna oktatásilag, hogy nem kapott pénzt, addig arra igen, hogyha kap pénzt, akkor el tud jutni a 6-8 általános helyett az egyetem végéig.
Illetve most a nagyon szűk politikai réteget leszámítva, azt gondolom, hogy mindenki egy élhető Magyarországot szeretne, csak a hogyanban nem tudunk megegyezni. Pedig, ha meg tudnánk, akkor hiába nézné a saját érdekét a hatalom, egyszerűen nem tudná keresztülvinni.
Szerintem érdemes ezekről beszélni anélkül, hogy a másikat elkezdenénk szidni. A fidesz lehet, hogy rontott (hosszútávon) az oktatàson, de az mszp sem tudott jó megoldást, mert ez egy nagyon nehéz kérdés, ami 30-40-50 év alatt tud kicsit javulni.
Ez kicsit olyan, mint a halálbüntetés, mind akik elítélik, mind akik támogatják azért teszik, mert azt gondolják, hogy csökkenni fog az erőszakos bűncselekmények száma az ő verziójuk esetén. Valaki téved, de senki nem akar rosszat a kommentelők közül, és ha nem érted meg miért mondja, akkor nem is tudsz úgy érvelni, hogy megértse mit mondasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!