Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnál a magyar történelem...

Támogatnál a magyar történelemszemléletben és oktatásban egy ilyen váltást vagy nem? Miért?

Figyelt kérdés

A britek nem vér szerint, hanem terület szerint határozzák meg magukat.

Ezért számukra a történelmük nem a 6. századi angolszász invázióval kezdődik, hanem szerintük a Stonehenge-t építő neolítikus ősemberek, a bronzkorban betelepülő kelták, a rómaiak, akik létrehozták Britannia Provinciát, a szintén kelta származású Arthúr Király épp annyira britek, mint Viktória Királynő.

Támogatnátok, hogy mi is így terület szerint határozzuk meg a magyarságot?

Tehát a nálunk is a bronzkori, Kárpát-medencében élő keltáktól kezdődjön a történelmünk, a római Pannonia Provincia lakói is magyarok legyenek, Pannonia pedig az első magyar állam, és a 9. század végén bejövő magyar törzsek csak egy újabb adaléknak számítsanak a területileg meghatározott magyarságba?

2021. szept. 24. 17:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

9-es vagyok

Árpádék szellemi és kulturális öröksége a miénk. Az Árpád unokáit így kell érteni. Ezt a vitát én itt lezártam.

Olyan, hogy török népEK, nincsenek. Türkök vannak, ahová a törökök is tartoznak. A tatárok nem törökök, és még csak nem is türkök (és hozzánk sincs semmi közük). És igen, primitív népség voltak.

A törökökkel nekem elsősorban az a bajom, hogy muszlimok. Az ótörök népek nagyon is civilizált nép voltak (tőlük függetlenül a honfoglaló magyarok is).

A népírtásokhoz annyit tudok fűzni, hogy az egész történelem civilizációk harca. Néha megesett, hogy egy nép brutálisan legigázott egy másikat. Ez természetes, hisz mindenki a saját civilizációját igyekszi minél nagyobb területre kiterjeszteni. Bagdad felégetése - bár kétség kívül sajnálatos esemény - nem volt más, mint egy szteppei nép kulturharcának egy eleme, melyet a közel-kelet ellen vívott. A törzsi szervezet pedig nem feltétlenül vall kevésbé civilizált népre.

"Mondom, ezalól a törökök kivételek, mert ők valóban civilizálódtak, miután muszlimok lettek." Ellenkezőleg, a muszlim a legkevésbé civilizált kulturák egyike. Az iszlám vitte rá őket arra is, hogy Európát le akarják igázni.

Csak azt nem értem - hogy ha netán mégsem nekem lenne igazam a fentiekben - hogy hogyan jön a TÜRK kultúra a MAGYAR történelemhez, miközben a kettő nem ugyanaz, és soha nem is volt. A múltban minden bizonnyal létezett egy eurázsiai sztyeppei kultúrkör, melynek a mai magyarok némely őse is bizonyára részét képezte. Ez ma már nem létezik, vagy csak elhanyagolható maradványai maradtak, törzsi szinten. Mi, magyarok a nyugati keresztény kulturkörhöz tartozunk, a türkök nagy része pedig a muszlimhoz.

Szóval érdekelne, hogy jönnek a türkök a magyarokhoz, mikor a köztünk lévő rokonság minimális?

2021. szept. 25. 00:25
 12/15 anonim ***** válasza:

11.

"A tatárok nem törökök, és még csak nem is türkök"

De igen, türkök:

"The Tatars (/ˈtɑːtərz/; Tatar: татарлар, tatarlar, تاتارلر‎, Crimean Tatar: tatarlar; Old Turkic: 𐱃𐱃𐰺‎, romanized: Tatar) is an umbrella term for different Turkic ethnic groups bearing the name "Tatar".[28]"

[link]

"Ellenkezőleg, a muszlim a legkevésbé civilizált kulturák egyike. Az iszlám vitte rá őket arra is, hogy Európát le akarják igázni."

Akkor miért van az, hogy rengeteg muszlim filozófus, matematikus, csillagász, művész volt a Középkorban? A muszlimok visszafele fejlődtek az Újkorban, de ettől még voltak érdemeik. De amúgy pogány türkök ugyanúgy le akarták igázni Európát.

"Szóval érdekelne, hogy jönnek a türkök a magyarokhoz, mikor a köztünk lévő rokonság minimális?"

Úgy jönnek ide, hogy sokan azt hiszik, hogy csak úgy lehet sztyeppenomád valaki, hogy türk. Sokan a régi magyar kultúra letagadásának érzik, ha azt mondják nekik, hogy a magyar nem türk. Úgy érzik, hogy csak úgy tarthatják meg azt az örökséget, hogy csatlakoznak a legnagyobb hasonló csoporthoz és türkök lesznek. Orbán is a türkökhöz simul. Csatlakozott a Türk Tanácshoz, minket kipcsákoknak vallott a tanácsban. Márpedig a jobboldaliak nagy része támogatja az Orbán vonalat, az más kérdés, hogy ezt nem biztos, hogy tudják róla, mert nem verték nagy dobra idehaza. A türk népeknél viszont épp ellenkezőlek, tele volt a sajtó vele, hogy a magyarok csatlakoztak hozzájuk. Én is úgy tudtam meg, hogy törökök mutatták.

2021. szept. 25. 00:45
 13/15 anonim ***** válasza:

12-es

A tatárokkal kapcsolatban egy súlyos félreértés van életben. Azok, akiket MA tatároknak nevezünk, valóban türk nép, de nem azonos az 1241-42-ben nálunk portyázó néppel, amit vele azonos névvel illetünk. Azok a tatárok inkább a mongolokhoz álltak közelebb.

Az iszlám a kereszténységhez képest szerintem primitívebb vallás. Erre utaltam az előző válaszban, rosszul megfogalmazva. A kultúra nem csak vallástól függ, így természetesen léteznek civilizáltabb és kevésbé civilizált muszlim hitű népek.

A türk tanácsban Magyarország csak megfigyelő, nem teljes jogú tag. Ettől függetlenül abban egyetértünk, hogy a magyar nem türk, és semmi keresnivalónk a türk tanácsban.

2021. szept. 25. 00:52
 14/15 anonim ***** válasza:
Annyira terület alapján határozzák meg magukat, hogy ha egy skót kocsmában leangolozod a tagokat valaki tuti hogy képen töröl. De a még britre is lesz aki húzza a száját, és kijavítja hogy skót. Az Egyesült Királyság azért egy etnikailag sokszínű terület, és ez okoz is bőven feszültségeket elég az észak-ír konfliktusra gondolni, vagy az igen erős skót függetlenségi törekvésekre gondolni ami miatt valós kérdés hogy vajon meddig marad egyáltalán egyben ez az állam. Az egységhez nyilván nélkülözhetetlen a brit identitás erősítése, de főleg Anglián kívül ez erősen hanyatló félben van. Mivel a földrajzi terület neve is Brit-szigetek, ebben az értelemben használják pl. azt a kifejezést hogy "brit vaskor", de senki nem gondolja hogy ezeknek a népeknek brit identitásuk volt és ebben az értelemben britek. Hülyeség is lenne. Ugyanígy hülyeség azt állítani hogy a vaskorban itt élő kelta törzsek magyarok lettek volna. A Kárpát-medence történelmének szereplői, de nem magyarok. Pannonia nem lehet az első magyar állam, mert nem volt állam, és nem volt magyar.
2021. szept. 26. 01:13
 15/15 anonim ***** válasza:
De hisz egyszerűen nem tényszerű, a rómaiak nem voltak magyarok. Még ha Mo. közepén éltek sem.
máj. 30. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!