Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Országgyűlési választásokon...

Országgyűlési választásokon mit jelent a mandátumszerzés egy adott pártnak? Mi kell ahhoz, hogy valaki kétharmados többségét szerezzen? Nem úgy van, hogy egyéni választókerületekbe hány jelöltet szerzett egy párt? Vagy hogy?

Figyelt kérdés

2021. szept. 23. 19:49
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

#10 Nem kell egyformán gondolkodnunk. Mások vagyunk, másképp láthatjuk a világot. Én sem ugyanazt gondoltam 30 éve amit most, csak átéltem ezt a 30 évet, vannak tapasztalataim és már nagyon messze vagyok az első szavazásomtól amikor még a liberálisokat vagyis az szdsz-t támogattam. Én keveset változtam, róluk tudtam meg aztán többet. Azt sem bántam meg hogy akkor oda szavaztam, kell néha amikor az emberrel szembe jön a valóság és elgondolkodtatja, hogy talán komolyabban oda kellene figyelni, mert nem mindegy, "csak" az életünk múlik rajta. de később helyre lehet hozni még ha nem is mindent meg nem is tökéletesen. de van hogy kell egy kő ami megakasztja a szépen folyó patakot, hogy tó lehessen belőle.

Ne csak arra figyelj amit a pártok ígérnek, hanem azt is nézd meg hogy aki ígér az korábban mit ígért, mit tett, mit tartott meg az ígéretéből és mi lett a következménye. Mert nem az ígéret fogja eldönteni a te életedet is, hanem amit utána tesznek amikor az ígérettel nyertek. Aztán nyugodtan szavazz arra akire te szerinted kellene. Akkor is ha utólag kiderül, hogy tévedés volt, a döntést te hozd meg és ne mások helyetted. ha meg bejön, akkor lehet örülni. Én 11 éve örülök a döntésemnek még ha nem is mindent tartok jónak vagy sikernek.

2021. szept. 28. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!