Az ellenzékiek így lesznek egyre ostobábbak illetve élnek lázálmokban?
A HVG-n időnként bele szoktam olvasni a kommentekbe.
Egymást hergelik egyre vadabbul és azt lehet érezni, hogy egyre inkább azt hiszik, hogy ez az ország többségének a véleménye.
Mivel nyilván sok hasonlót olvasnak meg ezt is szeretnék hinni egy idő után eltorzul a valóságérzetük és már azt is hiszik, hogy ez a többség.
Aztán amikor négy évente megint veszítenek akkor nem értik, hogy mi történt, biztos csalás, mert hát az ország nagy része mögöttük áll.
Illetve egyfolytában lázítják egymást és a vadabbnál vadabb gondolatokat írják le.
A beszűkült gondolkodás miatt illetve a frusztrált tehetetlen düh miatt pedig egyre ostobábbak lesznek.
Szerintem erősen megfigyelhető.
Értelmes gondolat nincs. A Fideszt, de főleg Orbánt szidni tudják csak, mert ahhoz nem kell gondolkodni illetve izgatottan ugranak Gyurcsány, Jakab, stb... minden megszólalására és istenítik ezeket.
Hmm, megint egy idióta...
"Aki nem szavaz arra ne akarja már megmondani, hogy de biztos ellenzéki."
Nem ezt mondtam, hanem a legreálisabb dolgokat. Vagy nem foglalkozik vele, ahogy írtam, és mondtam is, hogy az nem ellenzéki.
Viszont van, aki úgy ellenzéki, hogy azért nem szavaz, mert nincs olyan párt, akire szavazni.
Ezek tények.
Másrészt, az is tény, hogy ha mindenki megfelelően edukálva lenne, megfelelő tájékoztatás lenne, akkor nem lenne kormánypárti szavazó az országban.
"Egyébként pedig tény, hogy az ellenzéki választók mindig motiváltabbak, mert ők tenni akarnak valami ellen."
Na, ez pont nem tény.
Egyrészt, a fidesz direkt nagyon komolyan motiválja a szavazóit, elsősorban félelemmel, ami a legjobb motivációs eszköz. Na, ez a tény.
Másrészt, az ellenzékiek pont lehetnek demotiváltak, ha nem látják, hogy le tudnak váltani egy kormány. Ez jól látható volt 2014 és 2018 után is, amikor az ellenzéki pártok szavazótábora csökkent, és a bizonytalanok száma nőtt.
"Aki nem megy el az nagyobb eséllyel van vele úgy, hogy jó neki a mostani. Ha nem is támogatja, de elfogadja."
Tévedés, aki rendben van, az szavaz, mivel tudja, hogy ha nem szavaz, akkor lehet rossz.
Az nem megy el szavazni, aki nem érti, hogy hogy működik a kormány.
És az, aki nem talál pártot magának.
"Aki igazán ellene van az szavaz."
Tévedés, mivel te most pont úgy érvelsz, amit - tévesen - az ellenzék szemére hánynak, hogy valami ellen szavaznak.
Nem, normális ellen valami mellett szavaz az ember, így ha valakinek nincs szimpatikus párt, de nem ért egyet, akkor nem szavaz.
És amúgy pont ezért szavaz az, aki jól érzi magát a kormány alatt, mivel amellett áll ki, nem pedig valami ellen.
"A 70%-os mintát hogy számoltad ki?"
Kínos, hogy ilyen ostoba vagy.
2018-as választási részvétel 70.22%-os volt.
"Na a hvg kommentek között az ilyen biztos népszerű."
Mi? Hogy ismerem a részvételi adatokat és tényeket mondok? Igen, az népszerű.
"Választási matematika gondolom nem ismerős neked és egy alsó tagozatos matek könyvből próbálsz kiindulni, aztán nem érted, hogy miért nem úgy működnek a dolgok."
Ennek semmi értelme, mivel pont én hivatkoztam a választásra.
Amúgy elég röhejes úgy támadni a matek tudásomat, hogy szakterületemhez kell és fiatalabb koromban számtalan versenyen értem el helyezést.
"Ja persze, csalás meg diktatúra, ez a válasz."
Mondjuk pont tény, hogy a fidesz csal, még a Kúria is kimondta, de tényleg ne zavarjon. :DD
#21. "Másrészt, az is tény, hogy ha mindenki megfelelően edukálva lenne, megfelelő tájékoztatás lenne, akkor nem lenne kormánypárti szavazó az országban."
Ez például egy vaskos baromság, az edukáltság nincs szoros kapcsolatban a pártpreferenciával. Szerinted például MTA-tagok, egyetemi tanárok közt nincs Fidesz-szavazó? Ne nevettess már! Bármelyik rétegben a Fidesz a nyerő jelenleg, csak legfeljebb nem ugyanolyan mértékű mindenhol a fölénye.
[ma 11:18]: "Másrészt, az is tény, hogy ha mindenki megfelelően edukálva lenne, megfelelő tájékoztatás lenne, akkor nem lenne kormánypárti szavazó az országban."
- Ha mindenki megfelelően lenne edukálva, akkor a Fidesz máshogyan kommunikálna. Orbán intelligens ember, a környezete is nagyrészt az (minden Németh Szilárdra jut egy Gulyás Gergely és egy Varga Judit). Orbán, Gulyás és Varga pontosan tudják, hogy a Soros elleni, a CEU elleni, az MTA elleni kommunikációs bombák nettó hülyeségek voltak, de azt is pontosan tudják, hogy a világból keveset látó választói tömegek ezekre fogékonyak. Ha a választói tömegeket a kvantummechanika érdekelné, akkor a Fidesz azzal kampányolna, hogy részecskegyorsítót épít, és meg is építené.
[ma 11:23]: "Ez például egy vaskos baromság, az edukáltság nincs szoros kapcsolatban a pártpreferenciával. Szerinted például MTA-tagok, egyetemi tanárok közt nincs Fidesz-szavazó? Ne nevettess már! Bármelyik rétegben a Fidesz a nyerő jelenleg, csak legfeljebb nem ugyanolyan mértékű mindenhol a fölénye."
- Személyesen is ismerek Fidesz-szavazó MTA-tagot. De az tény, hogy a kommunikáció elprosztósítása átrendezte a szavazóbázist. Miközben, ahogyan az előbbi bekezdésemben írtam, a Soros-CEU-MTA-... ökörségek tényleg megnyertek egy csomó képzetlen embert, egyetemi professzorokat idegenítettek el a Fidesztől (ilyet is ismerek személyesen). Az ország intellektuális krémjében tényleg nagyon alulreprezentált lett a Fidesz, jobbára csak azok maradtak (biztosan vannak kivételek, de biztosan nem sok): (a) akikkel a Kádár-rendszer nagyon mostohán bánt, és még mindig az Orbán-rendszert tartják a kisebbik rossznak ahelyett az ellenzéki alternatíva helyett, amit a Kádár-rendszer szellemi utódjának tartanak; (b) akik pénzt, hatalmat, pozíciót remélnek az Orbán-rendszertől.
"Ez például egy vaskos baromság, az edukáltság nincs szoros kapcsolatban a pártpreferenciával"
Egyrészt, nem ezt mondtam, hanem megfelelő edukáltság ÉS tájékozottság. Egy nagyon okos embert is meg tudsz vezetni, ha nincs minden információ birtokában.
Másrészt, de, van kapcsolat. Mo.-on ilyen felmérésről én nem tudok, viszont Amerikában már készült. Azt láthattuk, hogy a demokrata-republikánus megosztottság kb. fele-fele a szavazók egészét nézve (harmadokról beszélünk kb, ha egész társadalmat nézünk).
Viszont ez nem így jelenik meg a tudósok körében. Konkrét számra nem emlékszem, de kerekítve kb. azt az eredményt kapták, hogy 60% demokrata, 10% republikánus és a maradék nem sorolja magát egy oldalra sem vagy nem akarta megmondani.
Ez azt jelenti, hogy a tudósok közt hatszor akkora az esély, hogy valaki demokrata legyen, míg a szavazók közt kb. fele-fele, vagyis de számít az edukáció is.
"Bármelyik rétegben a Fidesz a nyerő jelenleg, csak legfeljebb nem ugyanolyan mértékű mindenhol a fölénye."
Ostoba...
Pont ezért mondtam a tájékozottságot is.
Láthatóan te az alacsonyabb rétegek közt vagy, mivel az olvasás nem az erősséged. :)
"Ha mindenki megfelelően lenne edukálva, akkor a Fidesz máshogyan kommunikálna."
Rossz adatokat nem tudsz máshogy kommunikálni. Jelenleg a fidesz úgy kommunikál, hogy a valós adatokról nem beszél, vagy úgy beszél, hogy csúsztat.
Egy lopás sorozatot és kormányképtelenséget nem tudsz jól kommunikálni egy tanult, tájékozott rétegnek.
"Ha a választói tömegeket a kvantummechanika érdekelné, akkor a Fidesz azzal kampányolna, hogy részecskegyorsítót épít, és meg is építené."
De, akkor az ellenzék nem hasonlóan kommunikálna, csak kevesebb lopással?
Mégegyszer, nem tudod jól lekommunikálni azt, amit szabályosan rosszul csináltak, és nem kell hozzá fizikusnak lenni.
#26. Én értem, hogy szeretnéd tologatni a kapufát ezzel a "nem is azt mondtam, hanem a kettő szigorúan együtt értendő" bullshittel, de ez sajnos nem változtat azon, hogy a felvetésed iszonyatos ostobaság.
"Egy nagyon okos embert is meg tudsz vezetni, ha nincs minden információ birtokában."
Az b+, szegény debreceni orvosprofesszorok, senki nem mutatta meg nekik az internetet. :((
"Ez azt jelenti, hogy a tudósok közt hatszor akkora az esély, hogy valaki demokrata legyen"
Nem, kisbarátom, ez csak a te fogyatékos értelmezésedet tükrözi. Gondolom, arról nem olvastál még, hogy az amerikai egyetemi oktatók közt mennyire durván dívik kiközösíteni azt, akiről kiderül, hogy republikánus, arról nem is beszélve, hogy az illető onnantól kezdve nagyon jó eséllyel búcsút mondhat a releváns kutatómunkáknak, valamint megreked az oktatói hierarchiában is egy nem túl magas szinten. Ez kb. olyan, mintha azt mondtad volna, hogy Hollandiában 6% a melegek össztársadalmon belüli aránya, Ugandában meg 0, úgyhogy minél liberálisabb egy ország, annál több meleg születik. És akkor te gondolod magad tájékozottnak, de az MTA-professzornak meg kilóg a kapanyél a szájából, meg hiába okosak szegények, ha nem tájékozódnak a HVG-n :DD
Amúgy mellékes kérdés: miért van az, hogy a mérnökök/matematikusok számos esetben beszűkült tudatú sötét f@szok, akiknek ha csak egy picit kellene absztrahálniuk, az agyuk rögtön ledobja az ékszíjat és jön a syntax error? Ezzel persze az a fals elképzelés párosul, hogy ha megy a matek, akkor lehet észt osztani bármilyen témában, hiszen a csalhatatlan vaslogika bármilyen helyzetben sikerre vezet. Aztán jön a szokásos csőlátás...hány ilyen kollégám volt már, b+.
" bullshittel, de ez sajnos nem változtat azon, hogy a felvetésed iszonyatos ostobaság"
Tehát azt állítod, ha azt mondom, hogy egy szám páros ÉS prím, akkor az ekvivalens azzal, hogy csak azt mondanám, hogy páros.
Hú, hallod, ilyenkor még suliban kéne lenned nem? Mert ez kb. egy 4.-es értelmi szintje, amit itt bemutattál.
"Az b+, szegény debreceni orvosprofesszorok, senki nem mutatta meg nekik az internetet."
Jaj, még egy idióta, aki szerint a papír egyenértékű az értelemmel...
Hallod, én bemutathatlak egy doktorival rendelkező személynek, aki kb. 3-ig nem tud számolni.
Az edukáció nem papírt jelent. Mert a papírt nyomtatják.
"Gondolom, arról nem olvastál még, hogy az amerikai egyetemi oktatók közt mennyire durván dívik kiközösíteni azt, akiről kiderül, hogy republikánus"
Egyrészt, ez nem igaz. Van jó pár vállaltan republikánus, akit szintén nem közösítettek ki.
Másrészt, akkor esnének abba a kategóriába, hogy nem vállalják fel. Viszont a republikánusok + a - hívjuk így - közömbösök is együtt 40%, míg a demokraták még mindig 60%. Vagyis még ígyis másfélszeres az arány, ami megint nem tükrözi a társadalmat.
Tudom, hogy össze akarsz valamit hazudni arról, hogy te nem vagy fasiszta, de ez innentől kezdve rettentően izzadtság szagú a részedről.
"És akkor te gondolod magad tájékozottnak"
Hát, tekintve, hogy én veled ellentétben tényeket hozok, míg te elméletekkel, feltételezésekkel érvelsz a legjobb esetben, roszabb esetben meg szabályosan hazudsz.
Mellesleg a "kiközösített" tudósok nem azért lettek "kiközösítve", mert republikánusok. Erre ráhúzni elég nagy ostobaságra vall. Demokratikus országban vállalhatatlan kijelentést tettek, és erkölcsileg bizonyultak alkalmatlannak, de ez pár állástól független és minden országban létezik ilyen minden oldallal kapcsolatban.
"miért van az, hogy a mérnökök/matematikusok számos esetben beszűkült tudatú sötét f@szok"
Egyszerű a válasz. Nem igaz a feltevésed.
Pl. engem hülyézel megállás nélkül és magyarázod, hogy mennyire bújkálnak a republikánusok, miközben ha a 30% pártatlan is oda számoljuk, akkor sincsenek olyan arányban, mint a szavazók.
Vagyis a neked legkedvezőbb esetben is igaz marad az állítás, hogy számít az edukáltság. Más szavakkal, a valósággal vitatkozol.
Persze ezt belátni sosem fogod, mivel annyi eszed nincs. Én kizárólag TÉNYEKET értem le, amiket te nem fogadtál el, mivel a világképedbe nem fér bele.
Egy ilyen beszélgetés után meg elkönyveled, hogy én milyen hülye voltam, te meg milyen okos, miközben a valóságban ez pont fordítva történt.
"Ezzel persze az a fals elképzelés párosul, hogy ha megy a matek, akkor lehet észt osztani bármilyen témában"
Amúgy már ebből értelmes ember levonja a következtetést, hogy nem a sok magasan képzett ember a hülye, hanem te.
Tudod, amikor szembemész az autópályán a forgalommal, akkor nem minden más a hülye, hanem te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!