Ha Márki-Zay Péter bekerül a TOP3-ba, lehet esélye megnyerni az előválasztást?
Attól is függ, hogy kik nem kerülnek be. FeGyőr szavazói valószínűleg többségében MZP-hez mennek át. De Pl. Dobrev szavazói meg tippre inkább Karácsonyhoz.
Ha pl. FeGyőr és MZP jutna be Klárika ellen, akkor két viszonylag hasonló tábor megoszlana, s nevető harmadik lehetne Gyurcsány neje.
Attól függ kivel, mert ha Jakab is bekerül meg valamelyik balos jelölt akkor szerintem semmi esélye nem lenne.
Ellenben ha mondjuk Kari Geri meg Klárika mellett kerülne be akkor akár lehetne az is, hogy Fegyőr és Jakab szimpatizánsaival együtt már jó tudna lenni.
Ugyanakkor szerintem lesznek annyira gyávák a Jobbiknál, Momentumnál is hogy nem állnak be senki mögé se.
TOP 3-ból már bármi megeshet, onnan bárkinek van esélye nyerni. Fekete Győr szinte biztos hogy utolsó lesz, az a kérdés, hogy a maradék 4 közül ki lesz az, aki kiszorul. És természetesen ahogy előttem is írták, ettől is nagyban függ, hogy ki nyeri a végén.
Márki Zay említette hogy Karácsonnyal van olyan jó a viszonyuk, hogy szívesen visszalépnének egymás javára. Ha ez így van, és mindketten bekerülnek a top 3-ba, szerintem az egyikük visszalép a másikat támogatva, Dobrev ellen. Ez azért is lenne jó, mert nagy az átfedés kettejük szavazótábora között, tehát a Karácsonyt támogatók szívesebben szavaznak át Márki Zayra mint Dobrevre és Márki Zay szavazói is jobban támogatnák Karácsonyt, mint Dobrevet.
Én ennek látom a legnagyobb esélyét, mert Karácsonynak és Dobrevnek nagy a szavazótábora, szinte biztos hogy övék lesz az első kettő hely. Jakab pedig hiába népszerű a vidékiek körében, egyszerűen nem lesz kapacitásuk elég szavazót mozgósítani. Márki Zaynak Jakabot kell legyőznie, ha ez sikerül, Karácsonnyal kell megegyeznie, és ha az is sikerül, akkor nyerhet.
Jakab dobrev biztos benne lesznek
Ha nem karacsony a 3. akkor mzp
Akkor mzpnek lehet meg eselye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!