Tényleg ilyen sokan fognak Dr. Márki-Zay Péter úrra szavazni? Mi ennek az oka?
Ő a legszimpatikusabb a jelöltek közül, neki vannak a legmegvalósíthatóbb ötletei is és talán ő tudja megszólítani a legtöbb bizonytalan szavazót.
Nekem Jakab túl radikális, aki kasztráltatni akarja az embereket meg az első héten bebörtönözné a fél fideszt, az ne mondja nekem hogy néppárti jelölt :D Nincs vele bajom, kellenek ilyen emberek is, de én nem szavazok rá az biztos. Fekete-Győr túl fiatal és tapasztalatnak, olyan dolgokat szeretne, amik közel sem megvalósíthatóak, pl. a 4 napos munkahét. Szépen hangzik, én is örülnék neki, de hogy egy többpárti, ellenzéki győzelem esetén nem ez lenne a legfontosabb feladat, az is biztos. Az lenne jó, ha bekerülne a parlamentbe, kapna valamilyen szerepet és tapasztaaltot gyűjtene, aztán hátha a következő választásokra megkomolyodik.
Dobrev szimpatikus lenne, de nekem túl rideg és tárgyilagos a személyisége, és az sem tesz jót neki hogy Gyurcsány felesége.
Karácsony is szimpatikus, tetszik a programja, a hozzáállása, de a fidesznek köszönhetően már nagyon elutasított, nem hiszem hogy a jelenlegi szavazóin kívül sokmindenkit meg tudna győzni. Neki Budapesten kell bizonyítania hogy alkalmas a város vezetésére, hogy második ciklusban is megválasszák. Van még ideje.
És marad Márki-Zay, akivel szintén nem értek egyet 100%-ban, de nem áll tőlem messze az ő felfogása, személyisége, programja sem. Szívesen szavazok rá, mert úgy gondolom, hogy ő a legkevésbé elutasított jelölt, így talán ő tud több embert megszólítani. Ráadásul volt fideszes, jobboldali, keresztény, tehát nem hozna 180 fokos fordulatot a politikába, ez különösen jó akkor, amikor az emberek megszoktak valamit és félnek a változásoktól.
Márki-Zayt nagyrészt fiatal, "értelmiségi háttérrel" rendelkező emberek támogatják, akik az interneten nagy számban vannak jelen, ezért nem feltétlenül reprezentatív néhány internetes fórum párszáz-párezer fős közössége.
Ha a facebook-eléréseket, a posztjainak, hirdetéseinek a likearányait veted össze Karácsonyéval vagy Dobrevéval máris más a helyzet, azon a platformon már jobban jelen vannak az idősebbek is, nem is tud versenyezni ott MZP Karácsony vagy Dobrev számaival. És sajnos/nem sajnos a valóságban ez az olló még jobban kinyílik, hiszen rengeteg idős/középkorú van aki még ma sem használ semmilyen közösségi médiát, ezek az emberek nagyrészt konkrétan nem is ismerik MZP-t.
Ettől függetlenül a támogatottsága valószínűleg nagyobb, mint amire az ellenzéki pártok vagy akár ő maga számított szerintem, de a legvalószínűbb forgatókönyv még így is az, hogy Karácsony és Dobrev mellett Jakab jut be a top 3-ba.
De lényegében tökmindegy, hogy ki fog bejutni Karácsony és Dobrev mellé, akár Jakab, akár Márki-Zay, mert a vége úgyis az lesz, hogy az esélytelenebb jelölt lemond Karácsony javára, legalábbis akkor 100 százalék, ha Karácsonynak nagy előnye lesz a 2., netalán az 1. helyen.
Mindenesetre MZP azért most szerzett olyan szintű nyilvánosságot, hogy azt akár hosszú távon is lehessen kamatoztatni, ha most nem is, én 4-8-12 év múlva képesnek látom őt arra, hogy egy Karácsony/Dobrev szintű (ismertségben) karakterré nője ki magát. Kérdés, hogy vannak-e ilyen ambíciói.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!