Melyik kisujjamból szopjam ki, hogy melyik előválasztási sátor tartozik a lakcímemhez?
Mert ugye a szabályok értelmében csak annál a sátornál szavazhatok, amelyik a lakcímemhez tartozik. Honnan kéne tudnom, hogy melyik az?
Nyilván logikus lenne a következtetés, hogy az, amelyik a legközelebb van. Ez esetben mérjem le a Google Maps-es távolságmérővel, hogy melyik van legközelebb a 2-3 szóba jöhető sátorból? Vagy vegyek egy zollstockot, és mérjem le én magam?
Téged maga a király tanított meg ferdíteni személyesen?
Ki mondta, hogy axióma az, hogy az előválasztáson más a helyzet? Én biztosan nem írtam ilyet.
"Mire fel kérsz rajtam számon előválasztással kapcsolatos előismereteket, ha eddig soha nem volt előválasztás Magyarországon?"
Semmit nem kértem rajtad számon. Azt leszámítva, hogy miért nem fogod fel a választ ami számtalanszor le lett már írva...
"Miért kelt benned megütközést, ha hiányosnak látom a játekoztatást egy olyan eseményt illetően, amelyet első alkalommal rendeznek meg idehaza?"
Azért mert nem hiányos a tájékoztatás. Hogyha szerinted igen, akkor meg lásd #8 válasz.
A #2 válaszoló a Google a barátod böfögéssel együtt adott egy linket is ami valószínűleg elkerülte a figyelmed. De ezután is többször le lett írva a válasz a kérdésedre.
"SOHA nem fordult elő velem olyan, egy "rendes" választáson órákon át kellett volna sorbaállnom"
Ez fantasztikus. Velem sem. De képzeld el, hogy több tízezer emberrel előfordult.
"Úgy tűnik tehát, valóban ügyesebb szavazó vagyok nálad"
Ennek semmi köze nincs az ügyességhez. Csupán ahhoz van köze, hogy melyik választó körzethez tartozunk. Mi szerencsések vagyunk, van aki nem az és cumiznia kell a sorban minden választáson, hogy leadhassa a szavazatát.
"igaz, én azt is tudom, hogy a választást nem a kormány szervezi, hanem az NVI"
Tippeld már meg, hogy az NVI kinek felel.
Abszurd szituáció, de úgy tűnik, tényleg rá vagy szorulva, hogy én magyarázzam el neked, te magad miket írtál. :D Írtad, hogy az, hogy csak a saját választókerületemben lévő sátorba (de ott bármelyikbe) mehetek, az nem szorul "bizonyításra", hiszen ugyanolyan evidens, mint az, hogy 1+1=2 >>> írtad, hogy az 1+1=2 az egy axióma >>> szerinted tehát az is egy axióma, hogy csak a saját választókerületemben lévő sátorba (de ott bármelyikbe) mehetek szavazni.
Szeretném jelezni: nem, nem az. Nem axióma. Egy olyan, precedens nélküli esemény kapcsán, mint amilyen az előválasztás, egyszerűen logikailag képtelenség axiómákról, evidenciákról, meg szokásokról, bevett gyakorlatokról beszélni.
A lakosság tájékoztatása nem pusztán hiányos, hanem – ami talán még inkább a fejetlenségre, szervezetlenségre, összecsapottságra vall – ellentmondásokkal terhelt volt. Mondjuk, miért pont a szervezésben és a tájékoztatásban ne lennének ellentmondások azok után, hogy az előválasztás résztvevői sem képesek eldönteni, most akkor ki, kit, hol, mikor, miben, miért, mennyire támogat vagy nem támogat. Szerencsétlen bohócok ezek mind, nem csak Jakab, bár ezt az epitheton ornans-t ő érdemelte ki.
S persze ilyenkor jön az, hogy a csúnya gonosz fidesz tehet mindenről. Jakab, Dobrev és a többiek lúzerségéről, tömény dilettantizmusáról, az informatikai csődről, a rossz időjárásról, a Covidról, a nepáli földrengésről, mindenről.
Apropó, bizonyíték esetleg van-e arra vonatkozóan, hogy a Fidesz hekkelte meg az előválasztási rendszert? Vagy erre is kitalálod, hogy axióma, szóval nem kell bizonyítani? :D
Ember, ne vedd véresen komolyan azt, amit a választói skilljeimről írtam. Relax. S nota bene: nem szerencsések vagyunk, amikor nem kell sorban állnunk a "rendes" szavazáson. Ennek semmi köze a szerencséhez. Ahhoz van köze, hogy mi a lakóhelyünkön (azaz a bejelentett lakcímünkhöz tartozó szavazókörben) szavazunk. (Akárcsak most, az előválasztáson.) A sorbanállással mindig azok (és csak azok) szívják meg, akik átjelntkezettként szavaznának. Átjelentkezetteket ugyanis nem tud minden szavazókör fogadni. Amelyik tud, ott alakulnak ki nagy sorok, mint a Bocskai úton vagy a Pétervárad utcában. Megoldás: szavazz a saját lakóhelyeden! Ha ezt az előválasztás esetében meg tudod oldani, meg fogod tudni oldani a "rendes" választáson is!
"Szeretném jelezni: nem, nem az. Nem axióma."
Így van én is ezt mondtam az előző válaszomban. Az axióma egy matematikában használt foglalom, ezért nincs értelme használni egy ilyen hétköznapi kérdésben. Én az 1+1=2-re írtam, hogy axióma. Tehát az a következtetésed, hogy akkor a bármelyik sátorba mehetek is axióma téves. Ez csupán egy hasonlat vagy párhuzam volt a részemről, hogy rávilágítsak arra, hogy mennyire egyértelmű dologra kérdeztél rá. De ezt úgy tűnik, hogy még mindig nem sikerült felfognod.
Leírhatod meg százszor is, hogy nem egyértelmű hova kell menni, attól még nem lesz igazad. Teljesen egyértelmű. Csak neked nem az.
"Egy olyan, precedens nélküli esemény kapcsán, mint amilyen az előválasztás, egyszerűen logikailag képtelenség axiómákról... beszélni"
Mint fentebb leírtam nem is ennek kapcsán beszéltem axiómákról.
Az meg, hogy teljesen evidens nem is kérdés. Tudod melyik választókörzethez tartozol, rákattintasz és megjelenik a szavazóhelyek listája. Mivel más kiegészítő információ ezen kívül nincs osírva ezért nyilvánvaló, hogy ezek közül bármelyikhez mehetsz.
"lakosság tájékoztatása nem pusztán hiányos"
Nem hiányos. A csapból is ez folyik. Persze aki csak a királyi tévét nézi az nem tudhat semmit, azon kívül, hogy Gyurcsány, Soros, Brüsszel meg migránsok.
"Szerencsétlen bohócok ezek"
Tudjuk, ezt a narratívát is ismerjük már 2019-ből amikor is a "bohóc" Karácsony megbuktatta az alkalmatlan vaskalapost. (Többek között nekem is köszönhetően)
"ilyenkor jön az, hogy a csúnya gonosz fidesz tehet mindenről"
Arról ki tehet szerinted, hogy a fidesz terheléses támadást indított az élőválasztás, azaz a demokrácia ellen? Gyurcsány?
"Apropó, bizonyíték esetleg van-e arra vonatkozóan, hogy a Fidesz hekkelte meg az előválasztási rendszert? "
Igen, van.
"Megoldás: szavazz a saját lakóhelyeden!"
Ez nem megoldás. Aki nem a saját bejelentett lakhelyéhez tartozó körzetben szavaz, az nem azért jelentkezik át mert éppen olyan kedve van, hanem nyilván azért mert nem tud éppen valamilyen okból otthon lenni.
"Ha ezt az előválasztás esetében meg tudod oldani, meg fogod tudni oldani a "rendes" választáson is!"
Az előválasztáson persze, hogy meg tudod oldani, hiszen online is lehet szavazni.
Nézd, vannak olyan, eredetileg a matematikában használatos kifejezések, amelyek idővel a köznapi szóhasználatban is meghonosodtak. Ilyen pl. a halmaz, az egyenlet, a hatvány(ozottan igaz), s ilyen az axióma is. Azt írtad ugyebár, hogy egy – precedens nélküli – előválasztás "know-how"-ja épp olyan magától értetődő (azaz: axiomatikus), mint az, hogy 1+1=2. Semmi baj, nem haragszom, egyszerűen csak baromságot írtál.
Amikor megkérdezem valakitől, hogy le tudná-e vinni a szemetet, nem arra vagyok kíváncsi, hogy fizikailag képes-e a szemét levitelére, hanem megkérem őt arra, hogy ugyan vigye már le a szemetet. Amikor megkérdezem tőled, hogy van-e bizonyítékod arra, hogy a Fidesz hekkelte meg az előválasztást, nem egy egyszavas választ várok tőled, hanem azt, hogy állj elő azzal a bizonyos bizonyítékkal. Nos?
Szeretném, ha titeket, O1G-seket legalább egy picit komolyabban tudnálak venni, mint a csapata veresége után a kocsmában hőzöngő futballdrukkert, aki a világon mindent és mindenkit hibáztat a zakóért (elsősorban persze a bírót), csalást, összeesküvést lát mindenhol, egyedül a saját csapata az, ami soha, semmiért nem hibás; előbb kamatyolna sertéssel, mint hogy beismerje, hogy a saját csapata bizony balf*sz volt.
Ez a mostani brancs sikeresen elérte azt is, hogy már hajlandó vagyok némi hitelt adni a fideszes lakájmédia szavának, holott arról mindig is lesújtó volt a véleményem. Karigeri 2019-es bohócozása meg alkalmatlanozása pl. nem csak primitív, de kifejezetten kontraproduktív is volt, stratégiailag hiba volt ezt ekkora intenzitással művelni ahelyett, hogy mondjuk Tarlós eredményeit hangsúlyozták volna. Most viszont, hogy látom, mit művelnek a nagykoalíció résztvevői, kezdem érteni, mire gondoltak akkor a fideszes firkászok...
Azért, ha már napok óta kitartasz itt, valamit várnék tőled: ha bocsánatkérést nem is, de legalább annyit, hogy elismerd, a kérdésemnek volt létjogosultsága (vagyis nem azért tettem fel, hogy téged – vagy bárkit – idegesítselek vele), szemlátomást nem csak rajtam fogott ki az egymásnak ellentmondó információk özöne (főleg az, hogy az előválasztás hivatalos oldalán fellelhető tájékoztató videóban meglehetősen félreérthetően fogalmaztak), vagy épp az információk hiány(osság)a. Jellenző amúgy, hogy végül csak a 9-es jelű válaszolónak sikerült egzakt választ adni a kérdésemre, ő volt az, aki képes volt kinyögni, hogy MINDEGY, melyik sátorba megyek a saját szavazókörömön belül (bár az információját alátámasztó szövegrészlettel ő se tudott szolgálni).
"Az, hogy 1+1=2 ... axióma."
Ez hol van leírva? És a 2+2 is axióma? Meg az egész második osztályos matekanyag?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!