Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik kisujjamból szopjam...

Melyik kisujjamból szopjam ki, hogy melyik előválasztási sátor tartozik a lakcímemhez?

Figyelt kérdés

Mert ugye a szabályok értelmében csak annál a sátornál szavazhatok, amelyik a lakcímemhez tartozik. Honnan kéne tudnom, hogy melyik az?

Nyilván logikus lenne a következtetés, hogy az, amelyik a legközelebb van. Ez esetben mérjem le a Google Maps-es távolságmérővel, hogy melyik van legközelebb a 2-3 szóba jöhető sátorból? Vagy vegyek egy zollstockot, és mérjem le én magam?

2021. szept. 18. 13:35
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
20-as, hol van ez leírva? Forrást, hivatkozást kérek.
2021. szept. 24. 17:39
 22/36 A kérdező kommentje:
Bocsi emberek, véletlenül böktem rá a "kérdés kiemelése"-re. :D
2021. szept. 25. 10:18
 23/36 anonim ***** válasza:
83%

[link]

Én is csak ezt a linket tudom bemásolni. Rámész a saját választókerületedre és ott fel van sorolva, hogy hol vannak a te választókerületedhez tartozó szavazópontok. Ezek közül nyilván bármelyikhez mehetsz szavazni. Nem értem, hogy ez miért nem evidens.

2021. szept. 25. 10:51
 24/36 A kérdező kommentje:

Olyanokkal, hogy "nyilván", meg hogy "evidens", nincs az ember kisegítve. Amennyiben az előválasztás szervezői legalább a látszatát szeretnék fenntartani a komolyan vehetőségnek (ami persze egyre nehezebb, főleg azok után, hogy szerencsétlen bohócok már maguk sem tudják eldönteni, hogy kit támogassanak Zuglóban meg jó néhány másik helyen), tisztán, egyértelműen, értelemtükrözően (azaz: profi módon) kellene tájékoztatnia a lakosságot.

A elovalasztas.hu-ra feltöltött tájékoztató videóban úgy fogalnaznak: "Mielőtt elindulsz, mindenképp érdmes ellenőrizned, hogy a lakcímed szerint melyik sátorba kell menned" Namármost ebből a mondatból szemantikailag nem lehet mást kihozni, csak azt, hogy a lakcímedhez egy bizonyos sátor tartozik. Nem több. Csak egy.

2021. szept. 25. 11:42
 25/36 anonim ***** válasza:
77%

"Olyanokkal, hogy "nyilván", meg hogy "evidens", nincs az ember kisegítve"

Ja hát bocs, ezért mondtam, hogy akkor veled van a probléma. Ugye azt sem kell matematikailag bebizonyítani, hogy 1+1=2

"Namármost ebből a mondatból szemantikailag nem lehet mást kihozni, csak azt, hogy a lakcímedhez egy bizonyos sátor tartozik. Nem több. Csak egy"

Az a baj, hogy ez egy hatalmas logikai bukfenc. Mellesleg, ha így lenne akkor mégis mi értelme lenne, több szavazópont címét felsorolni ugyanazon választókerülethez? Dísznek, csakhogy több sor legyen?

Akkor még egyszer, utoljára:

Rákattintasz a saját választókerületedre.

Ott megjelennek a címek.

Elmész az egyikre.

Szavazol.

Nem olyan bonyolult ez.

2021. szept. 25. 11:53
 26/36 A kérdező kommentje:

Én azt hittem, hogy az én kér(d)ésem az, ami nem túl bonyolult (de ezek szerint neked/nektek mégis az): szeretném tudni, hol van az leírva/elmondva az illetékesek részéről, hogy mindegy, hogy a saját választókerületemen belül melyik sátorba megyek.

Nem a találgatásodra vagyok tehát kíváncsi, hogy "tuti, hogy így van, nyilván így van, evidens", hanem egy linket kérek csupán. Ugye, nem bonyolult? :)

Btw, a matematikában is úgy megy, hogy vannak sejtések, és vannak bizonyítások. Hogy 1+1=2, az évezredekkel ezelőtt nemhogy meg lett sejtve, de be is lett bizonyítva. Ilyen előválasztási muri viszont most van először, ha nem is a világ, de az ország történelmében biztosan.

2021. szept. 25. 12:31
 27/36 anonim ***** válasza:
77%

Jól van fiam, én feladom... Sok minden nincs leírva az életben pl. a nyilvános WC-ben nincs kiírva, hogy használat után töröld ki és húzd le stb... hozhatnék még ilyen példákat, de a te esetedben nyilván nincs értelme, hiszen csak kötekedni vagy itt.

Tudod mit, neked van igazad, eddig 200.000 embernek sikerült odatalálni ahova kell és leszavazni. Ha neked ez nem sikerült, akkor biztos mindenki más az ostoba, valószínűleg lementek alfába és így sikerült megtalálni a megfelelő sátrat.

2021. szept. 25. 12:51
 28/36 A kérdező kommentje:

A vécés példád is hasonló okból pocsék, mint a matekos példád.

A vécéhasználatbak évezredek óta tartó (s persze a technikai újítások – pl. angolvécé feltalálása – mentén folyamatosan alakuló) kultúrája van. Ezzel szemben egy előválasztásnak nincs kultúrája – hogy is lenne, hiszen most tartanak itt ilyet először.

Tudjuk be tehát gyermekbetegségnek a szervezés amatőrizmusát. (Információközlés ellentmondásai és hiányosságai, rendszerleállás stb.)

Nyilván, ha nagyon akarnék, én is elmennék a legközelebbi sátorhoz, és "leszavaznék". (Ugyanezt tette az a 200 ezer ember is: vakon elindult a hozzá legközelebbi sátorhoz.) De már nem nagyon akarok. :D

(Arra azért jó volt az a topik, hogy megtudjam, kb. hányan képesek normális hangnemben megírt, egzakt választ adni az egzakt kérdésre. Mikroszociológiai kutatás. :))

2021. szept. 25. 14:04
 29/36 anonim ***** válasza:
73%

Jól van, te akartad, akkor matekozzunk.

Az, hogy 1+1=2 SOHA nem lett bebizonyítva és azt is elárulom csak Neked, hogy soha nem is lesz. Ugyanis ezt úgy hívjuk, hogy axióma. Axiómákat pedig nem bizonyítunk, hanem elfogadjuk mint triviális alapvetést.

Visszatérve a választásra. Igen, valóban most tartanak itt először előválasztást (sajnos). Én értem, hogy te ahhoz vagy szokva, hogy a "rendes" választáson ki van jelölve neked egy pont és ha törik, ha szakad, ott kell végig állnod adott esetben a több órás kígyózó sort, mert a kormány képtelen azt is normálisan megszervezni.

Az előválasztáson szerencsére nem ez a helyzet.

A rendszerleállást elég szemét dolog a szervezőkre kenni, mikor a hülye is tudja, hogy a kormány indított terheléses támadást.

Péntekig már majdnem 400 ezren mentek el szavazni.

Ezek nyilván mind olyan buta, sötét emberek, hogy gond nélkül oda tudtak találni "vakon" ahova kell, anélkül hogy a tiedhez hasonló kérdés egyáltalán felmerült volna bennük.

Viszont itt vagy Te egyedül, a megtestesült agytröszt, akinek mindez nem jön össze, annak ellenére sem, hogy már csak itt kb. tízszer le lett írva hogy mi a teendő. :D

2021. szept. 25. 16:57
 30/36 A kérdező kommentje:

"Az előválasztáson szerencsére nem ez a helyzet" És elárulod nekem, miért is axióma az, hogy az előválasztáson más a "helyzet", mint a "rendes" válaszáson? Miért kéne magától értetődőnek vennem, hogy egy előválasztáson más a "helyzet"? Mire fel kérsz rajtam számon előválasztással kapcsolatos előismereteket, ha eddig soha nem volt előválasztás Magyarországon? Miért kelt benned megütközést, ha hiányosnak látom a játekoztatást egy olyan eseményt illetően, amelyet első alkalommal rendeznek meg idehaza?

Ha a megoldás tényleg az, hogy a saját választókerületemen belül bármelyik sátorba mehetek, az első válaszadónak (nem tudom, te voltál-e az) ennyit kellett volna csak írnia a "google a barátod"-szintű böfögés helyett, s akkor most nem rabolnánk egymás idejét. (Meg persze nem bánnám, ha forrást is megjelölne, azaz az állítását alátámasztaná valami autentikus szövegrészlettel.)

Gyanítom, maró gúnynak szántad az utolsó bekezdésedet. Pedig! Valamit tényleg tudhatok, amit te nem, és tényleg ott lehetnek a szeren a választópolgári skilljeim, tudniillik SOHA nem fordult elő velem olyan, egy "rendes" választáson órákon át kellett volna sorbaállnom. Három perc, talán ennyi lehetett a maximum, amennyit várnom kellett. (Nem, nem Iborfián élek, hanem Budapesten.) Úgy tűnik tehát, valóban ügyesebb szavazó vagyok nálad – igaz, én azt is tudom, hogy a választást nem a kormány szervezi, hanem az NVI. :)

Tudom, tudom, a gonosz kormány megtámadta az előválasztást. Emellett a napokban még az eső is esett, minden bizonnyal ezt is az álnok kormány rendelte meg, hogy elvegye az igaz hitű demokraták kedvét a választástól. Sőt, meg kell mondjam: én már a Covid mögött is régóta a kormányt sejtem. :)

2021. szept. 25. 18:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!