Ha valóban bevezik a br. 200.000 minimálbért, az milyen hatással lesz a munkáltatókra?
"húzza le szépen a rolót, aki ennyit nem tud kitermelni egy ember munkabére kapcsán"
Egy pedagógus hogy tudja kiterlemni? Csak kisgyerekekkel foglalkozik. Nem szakmát tanít. A tűzoltó hogy tudja kitermelni? Nem tudja megóvni a lakás elektronikai cuccait, csak életet ment. A megmentett miből fizetne? Egy orvos hogy tudná megtermelni? Csak nyugdíjasokat gyógyít, aki a 70k-ból nem tudna neki adni
11-es: Én mindent megértek, hogy a pedagógus nem tudja kitermelni, de elsősorban nem is róluk beszéltem. De a tény attól még tény marad, véleményem szerint 133 ezer Ft nettó egyszerűen méltatlan egy havi megélhetésre.
Amúgy nem pontosan értelek, elvileg a pedagógus egy jónevű magániskolában tanít, ahol magas a tandíj, vagy az állam fizeti. A tűzoltó szintén. Nem tekinthetünk rájuk profit szempontból, de nem is róluk beszéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!