Miért sérelmezik a magyarok még mindig a Trianoni
békeszerződést?
1. A nagyhatalmaknak nem volt érdekük az Osztrák-magyar monarchia egyben tartása.
2. A veszteseknek mindig a győztesek diktálnak.
3. Erdélyben már a 19. sz-ban is kisebbségben voltak a magyarok.
2021. szept. 14. 20:27
Mivel legfeljebb háborúval kerülhetnek vissza azok a területek, ezért valóban kár lovagolni a témán, mert a nép nem akar háborút, és a haderőnk sem elég erős hozzá.
2021. szept. 14. 20:57
Napi balos nemmagyar Trianon-trollkodás pipa.
2021. szept. 14. 21:41
14/24 A kérdező kommentje:
#13 nem kell minden kérdésre azt mondani hogy trollkodás, én nem trollkodok, csak felmerült bennem egy kérdés, és kiírtam, ahogy eleve használni szokták ezt az oldalt
15/24 A kérdező kommentje:
Amúgy szerintem meg az a troll aki ilyeneket kommentál másnak a kérdései alá, szóval kérlek szépen fejezd ezt be
Szerintem a leginkább azért része ez a közbeszédnek, mert még mindig vannak határontúli magyarok, akik nap mint nap szembesülnek ennek a döntésnek a következményeivel és az abból adódó kisebbségi helyzetükkel. Nagyon sok magyarországi embernek vannak határontúli rokonai, barátai, gyakran járt ki kirándulni és úgy érzi, hogy ha külhoni közösségben mozog is , hogy "tulajdonképpen otthon van".
Ausztria is elég nagy területeket vesztett az első világháború, de ott már alig élnek németajkúak, szóval nincs annyi kötelék a megmaradt és az elcsatolt országrészek közt.
2021. szept. 14. 22:27
Egyébként nem kéne úgy csinálni, mintha ez olyan egyedi helyzet lenne. És észak-Írországgal mi van? Ott miért lehet ezt normálisan csinálni, csak itt kell cirkuszolni mindenért? Vagy mit szólnátok, ha az osztrákok rohangálnának monarchiás autómatricákkal?
2021. szept. 15. 06:31
17: azért az észak-íreknél évtizedeken át voltak robbantások és gyilkosságok, amíg eljutottak ide, úgyhogy a kettő nem hasonlítható, egy matrica nem ugyanaz, mint felrobbantani embereket
2021. szept. 15. 07:18
Én örülök hogy így alakult. Sőt foghatott volna vastagabban is a ceruza. Budapest így sem tudja eltartani a vidéket.
2021. szept. 15. 07:26
A diktátum az parancs megmondták vagy aláírjuk vagy szétbasznak bennünket
2021. szept. 15. 21:30
Kapcsolódó kérdések: