Miért sérelmezik a magyarok még mindig a Trianoni békeszerződést?
1. Erdély a térkép szerint valóban Romániához tartozik, de Székelyföld kultúrájában, népességében, identitásában NEM román!
2. Azért ezt sérelmezik leginkább, mert ott maradt meg ma is nagy tömbben jelentős magyar anyanyelvű, a kultúráját és az identitását megtartó közösség.
Unhatod, de ez van. (Ennyi erővel én meg azokat unom, akik "lerománozzák" meg "leukránozzák" a határon túli magyarokat, de ez van.)
3
Általában azok románozzák ukránozzák a külhoni magyarokat akiknek legjobban fáj trianon.
Azért mert igazságtalan volt. Bűntetésként vették el a földjeinket és ajándékozták oda más nemzeteknek. Rengeteg magyar menekűlt akkoriban, hátrahagyva minden vagyonukat, házukat, telküket. Ennek a büntetésnek az lett volna a célja, hogy "eszetekbe se jusson még egyszer háborúzni". Nálunk jobban csak a németeket büntették meg, hát tudjuk mi lett a vége...
Én nem vagyok szélsőjobbos, mégcsak jobbosnak se mondanám magam viszont szeretem a hazámat. Ez egy igazságtalan dolog volt, ami rengeteg embert megnyomorított, és belehajszólta az országunkat egy következő világháborúba. Én úgy gondolom, hogy ezeket nem szabad elfelejteni viszont gyűlöni sem kell emiatt senkit, akik ma élnek és semmi közük ehhez. Meg kell érteni a történelmi folyamatokat és nekünk az a felelősségünk, hogy a múlt tragédiái ne ismétlődhessenek meg újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!