Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért csak 25 éves korig...

Miért csak 25 éves korig adnának szja mentességet? 25 felett már nem számítanék fiatalnak? Amire bevezetnék, pont 25 leszek, így cseszhetem.

Figyelt kérdés

2021. szept. 13. 22:31
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
A fiatalság relatív. 60 évesnek a 40 éves is fiatal. 25 azért, mert kb a mai gyerekek addig járnak iskolába. Tehát nem sokan lesznek adómentesek.
2021. szept. 13. 22:44
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
Direkt azért húzták meg 25-ig, mert így aki tanul az nem kap semmit.
2021. szept. 13. 22:45
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Biológiailag onnantól számít felnőttnek az ember amikor a pubertás korszak befejeződik. Ez testünknél általában 17-21 éves korra tehető viszont agyunk egészen 25 éves korunkig érik.
2021. szept. 13. 22:48
 4/9 anonim ***** válasza:
98%

Nem igazán ez volt a kérdés #3-mas.

Engem is roppantúl bosszant, idén voltam 25 éves pedig már 21 éves koromtól dolgoztam!! És persze visszamenőleg nem jár...

Hát, én is fiatal vagyok, ezt mondjuk én sem értem. De már (sajnos) eljutottam egy olyan szintre, hogy sz*m le az egészet.

2021. szept. 13. 23:07
 5/9 anonim ***** válasza:
97%
a diplomásokat nem akarják támogatni
2021. szept. 13. 23:07
 6/9 anonim ***** válasza:
88%

Ha 30 lenne a határ, akkor azt kérdeznék, miért nem 35. Ha 35 lenne, akkor miért nem 40.

Kiszámolták, hogyha 25 évnél húzzák meg, akkor aprópénzből megússzák.

Egy kis aprót szórnak a fiataloknak a választások előtt. Ennyire van most keret.

A családosok meg a nyugdíjasok fontosabbak, ők többet kapnak.

2021. szept. 13. 23:57
 7/9 anonim ***** válasza:
54%
Mert valahol meg kellett húzni a határt. Aki mondjuk dolgozik 22 éves kora óta, 3 évig SZJA-mentes, 3 év után meg már talán kicsit könnyebben boldogul majd.
2021. szept. 14. 06:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is mindent lekéstem az eddig leélt életemben, ami csak kedvezően érinthetett volna. Remélem, legalább a temetésemről nem fogok elkésni!
2021. szept. 14. 14:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyébként igazán lehetett volna 26, ha már a Máv is 26 éves korig ad 33%-os kedvezményt a fiataloknak. Nekem jó lett volna, mert akkor kicsit tovább kaptam volna. Én is dolgozok már 4 éve és sokat számított volna, ha ennyivel több pénzt tudtam volna keresni. Persze az előző választásnál nem dobták be ezt, pedig akkor már több pénzem lenne. Azért éves szinten 30-40 ezer forint is elég jó pénz, igaz mostmár az infláció miatt egyre kevesebbet ér amúgy is a pénzünk.
2022. jan. 4. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!