A magyar válogatott térdepeljen a kisebbségek/elnyomottak előtt?
Itt Magyarországon soha nem volt elnyomva senki olyan módon mint Amerikában, Dél-Afrikában vagy a gyarmatokon a feketék, minden kisebbségnek (szlovákok, horvátok, csehek, cigányok, zsidók, melegek stb.) az egyenlő jogai mindig is biztosítva voltak. Egyedül a deportálásokban játszott szerepünk miatt van szégyenkeznivalónk, de ott azért lehet annyi felmentésünk, hogy egy teljes náci megszállás kellett hozzá.
De különben is, és szerintem ez a lényeg: a térdeplés egy megalázkodást, alárendeltséget kifejező gesztus. Én nem helyezem magamat senki emberfia-borja alá, a szolidaritásomat ki tudom fejezni kellően szavakkal, tettekkel. A térdepelésnél nem találtak erre jobb módot?
Az a milliárdokkal kitömött válogatott, amelyik kikap Albániától?
Hagyjuk már. Térden kéne hazacsúszniuk inkább.
ma 18:14
Nem érted, hogy mi ellen tüntetnek, hiszen a kérdésedből az derül ki, hogy teljesen félreérted :) Az egész széljobber narratíva az, hogy meg kell alázkodni a feketék előtt a térdepléssel, holott ez nem a feketékről szól, hanem a rasszizmusról. Arról is, amikor magyarokkal szemben rasszisták.
Miért pont térdelés? Így tiltakozott egy focista a rendszerszintű rasszizmus ellen. Nem állt fel a himnusz alatt, hanem tüntetőleg letérdelt. Ezt nőtte ki magát nemzetközi módjává a szimpátia kimutatásának. És ezt magyarázzák szándékosan, gyűlöletkeltésből félre a szélsőjobbos médiában.
ma 18:15
Az a megjegyzésed nem érdemel többet. Vagy menj vissza suliba vagy szégyelld magad.
18 - édesmindegy hogy magyarázod ki, a térdeplésnek univerzális szimbóluma van, ami annyit tesz, hogy egy előttem nagyobb, hatalmasabb valakit biztosítok a szolgálatomról.
Tisztában vagy vele te hülye, hogy kik előtt volt szokás térdepelni? Jobbágynak a földesúr, földesúrnak a király előtt, a királynak meg a pápa vagy a császár előtt. Engem nem érdekel hogy az általad fetisizált polkorrekt majom szerinted minek szánta, a térdeplésnek attól még ez a jelentése, de ezt nagyon is jól tudod, csak szereted hülyének tettetni magad, ahogy a baloldalon ez szokás.
Amúgy érdekelne akkor már erről is a véleményed:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!